پروتکل IO-LINK
امروز در این مقاله به بررسی ارتباطات سنسور و اکچویتور از طریق پروتکل صنعتی IO-Link می پردازیم.با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
یک مستر IO-Link می تواند یک یا چند پورت داشته باشد.به شکل زیر توجه کنید:
SDCI : single-drop digital communication interface
- SDCI معرف ارتباط دیجیتالی می باشد که در آن هر کدام از SLAVEها با یک کابل جداگانه به MASTER متصل شده اند.
پس Io-Link یک تکنولوژی ارتباطی ساده و سریع است که امکان ارتباط نقطه به نقطه(Point to Point) بین یک مستر و یک اسلیو(سنسور و یا محرک) را فراهم میکند.ادواتی که می توانند از این پروتکل استفاده کنند دارای آرم در روی پلاک مشخصات خود هستند. () در IO-Link علاوه بر اطلاع از وضعیت خروجی سنسور،اطلاعاتی دیگر مانند تشخیص عیب و وضعیت سلامت سنسور برای مستر مشخص می شود.ادوات IO Link همچنین می توانند پیکربندی های جدید و تغییرات پارامتر را از طریق این پروتکل انجام دهند. IO-Link این اجازه را می دهد تا برای تغییرات پارامتر بر اساس محصول تولید شده، و نیز امکان پشتیبانی از جایگزینی دستگاه به صورت خودکار را فعال کنید.
در پروتکل Io-Link ارتباط بین مستر و اسلیو از طریق یک کابل سه رشته استاندارد با کانکتور M12,M8,M5 انجام می شود.
حداکثر طول کابل Io-Link که بین مستر و ادوات قرار می گیرد به 20 متر یا 65 فوت می رسد.
این پروتکل با سطح ولتاژ 24 ولت کار کرده و در صورتی که این سطح ولتاژ از بین رود و با چک کردن دوباره،خطا همچنان وجود داشته باشد،مستر تشخیص خطا داده و به کنترلر سطح بالاتر گزارش می دهد.
همانطور که در مورد سنسورهای ورودی / خروجی استاندارد به صورت قراردادی موجود است، پین های 1 و 3 به ترمینال های مثبت و منفی ولتاژ منبع متصل می شوند و پین 4 به صورت دوبل هم خروجی ترانزیستور (NPN و PNP) و هم ارتباط IO-Link را برقرار می کند. شکل زیر را ببینید:
مثالی از معماری سیستم IO-Link
در IO-Link سه روش انتقال دیتا می تواند انجام گیرد:
- Process data (PD)
- Service data (SD)
- Event data (ED)
- سیم کشی آسان
- تنظیم پارامتر خودکار
- تشخیص عیب گسترده
لینک های مفید
www.io-link.com