درمان وزوز
درمان وزوز گوش
در باره درمان وزوزگوش این مطلب را باید اشاره کرد که وزوز گوش یک علامت است وابتدا باید علت اصلی را برطرف کرد .اما در مواردی که علتی برای آن یافت نشود ویا به صورت مزمن در بیاید راه های برای درمان آن وجود دارد که این راه ها برای هرفرد متفاوت است .اما تجربه ثابت کرده استفاده از چندین روش به صورت هم زمان مفید تراز استفاده از یک روش به تنهایی است.
در مرحله اول با پزشک خود مشورت کنید ، پزشک فشار خون ،وجود عفونت ،رژیم غذایی،حساسیت ها ،وسلامت شما را برسی کرده ودر صورت لزوم برای برسی های تکمیلی سیستم شنوایی، شما را به متخصص شنوایی ارجاع میدهد . متخصص شنوایی پس از برسی وضعیت شنوایی وارزیابی های اولیه یکی از روشهای زیر را برای فرد در نظر میگیرد .
1) اولین راه استفاده از سمعک است که سبب بلند تر شدن اصوات وراحت تر شنیده شدن آنها می شود اگر فرد گفتگوی مردم یا موسیقی دلخواهش را به راحتی بشنود کمتر به وزوز توجه میکند .
2) دومین روش استفاده از وسیله تولید کننده صوت رقابتی به نام ماسکر( یا پوشاننده وزوز) است ،معمولا" وزوز در محیط ساکت آزار دهنده تر است، ماسکرها ابزار الکترونیکی شبیه سمعک هستند که روی گوش قرار گرفته ، این وسایل اصوات دائم با شدت کم وباند فرکانسی وسیع تولید میکنند که سبب کاهش توجه فرد به صدای وزوز می شود ،بسیاری از افرادی که از ماسکر استفاده می کنند ، می گویند وزوز حتی چندین ساعت پس از استفاده از ماسکر نیز شدت کمی دارد .
3) سومین روش استفاده از دارودرمانی است برخی از داروها سبب بهبود نسبی وزوز می شوند اما عوارض جانبی آن را نیز نباید فراموش کرد .
4) باز درمانی : باز در مانی استفاده توام ازماسکر(پوشاننده ) ومشاوره به صورت هم زمان است .در این روش بیماران ماسکر را به مدت 1تا 2 سال هر روز 8 ساعت استفاده می کنند، سپس فرد یاد می گیرد که چطور از فکر کردن به وزوز دوری کند . اگرچه این روش طولانی مدت است اما اغلب مفید واقع می شود.
5) تمرکز وآرامش : آرامش سبب کنترل عضلات وعروق شده وشدت وزوز را در بیشتر افراد کاهش می دهد .
کسانی که دچار وزوز گوش هستند باید به نکات زیر توجه نمایند
1- اجتناب از قرار گرفتن در معرض اصوات بلند
2- برسی مداوم فشار خون وکنترل آن در صورت وجود مشکل
3- کاهش مصرف نمک و پرهیز از مصرف بیش از حد چای ، قهوه و استعمال دخانیات
4- ورزش روزانه برای بهبود جریان خون
5- استراحت کافی وجلوگیری از خستگی
ودر آخر ، سعی کنید به صدای وزوز بی توجه باشید ، گوش کردن به موسیقی دلخواه خود عاملی برای کاهش توجه به این صدای آزار دهنده است همچنین موسیقی می تواند صدای وزوز را بپوشاند .
در پایان یاد آور میشویم که مدیریت طنین سمعک افتخار دارد با بهره مندی از پیشرفته ترین تجهیزات به روز پزشکی برای تشخیص زودهنگام مشکلات شنوایی و وزوز گوش در خمت شما مددجویان عزیز باشد .