روان کننده بتن چیست ؟
با سلام و شادباش ، امروزه افزودنی های بتن نقش انکار ناپذیری در زمینه اجرا و دوام بتن و سازه های بتنی ایفا می کننده از جمله این افزودنی های بتن ، افزودنی فوق روان کننده بتن می باشد. این نوع افزودنی ها دارای انواع مختلفی می باشد که می تواند در موقعیت های اجرایی مختلف به کارگیرفته شود. از جمله این موارد می توان به اجرای بتن های حجیم، بتن های با نفوذ پذیری پایین ، بتن های با مقاومت بالا ، بتن های با تراکم آرماتور زیاد، بتن های در معرض سایش، بتن های آب بند ، بتن های در معرض خوردگی و ... می باشد. در متن زیر به شرح انواع افزودنی روان کننده بتن ، روش و میزان مصرف ، استاندارد ،محل مصرف ، سیستم عملکرد ، شیوه نگهداری و ... پرداخته شده است.
شما می توانید برای اخذ مشاوره در خصوص افزودنی فوق روان کننده بتن ، استعلام قیمت روانساز بتن ، دریافت مشخصات فنی و نیز در صورت نیاز ثبت سفارش خرید افزودنی کاهنده آب بتن با بخش بازرگانی و فروش کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران تماس حاصل نماید.
افزودنی روان کننده بتن یا کاهنده آب بتن
سيمان براي آبگيري[1] كامل خود به 23 تا 27 درصد وزني آب نياز دارد[1]. آب مصرفي اضافي در مخلوط بتن صرف ايجاد رواني و كارآيي ميشود. محبوس شدن آب اضافي در بتن منجر به پيدايش حفرهها و حبابهاي بزرگ در بتن سخت شده ميشود و كاهش مقاومتهاي مكانيكي و پايايي (دوام) بتن را به همراه دارد. از سوي ديگر، توليد و به كارگيري بتن با حداقل آب، باعث افزايش مشكلات و هزينههاي اجرايي مي گردد.
راهكار رايج، اقتصادي و آسان براي حل اين معضلات، استفاده از افزودنيهاي كاهنده آب است كه از دهه 1930 ميلادي به كار گرفته شدهاند.
واژه هاي كليدي : افزودني ، روان كننده، فراوان كننده، فوق روان كننده، كاهنده آب
2-1 – تعريف
افزودنيهاي كاهنده آب[2] مواد آلي و يا تركيبي از مواد آلي و معدني هستند كه براي افزايش رواني بتن در مقدار آب معين، يا كاهش مقدار آب مصرفي با حفظ رواني، و يا هر دو به كار ميروند.
برخي از اين افزودنيها ممكن است داراي تاثيرات جانبي كُندگيري، زودگيري، زود سختكنندگي يا هوازايي در بتن باشند كه در هنگام مصرف بايستي در نظر گرفته شوند. تركيبات و فرآيندهاي مختلفي براي توليد كاهندههاي آب به كار ميروند كه ميتوانند منجر به خواص جانبي گوناگون شوند. با اصلاح ساختار برخي از افزودنيهاي كاهنده آب كه داراي اثر كندگيري هستند، ميتوان آنها را به كاهندههاي آب خنثي يا حتي زودگير تبديل كرد يا اثر هوازايي آنها را به غير هوازايي و در مواردي حتي هوازدايي (كاهش مقدار هوا) تغيير داد.