نگهداری از چاپگر
توضیحات خدمت
هنگام استفاده از پرینترهای لیزری به موارد زیر توجه فرمایید:
- کارتریجها را همواره در حالت افقی نگهداری یا حمل نمایید.
- دمای نگهداری کارتریجها بین ۰ تا ۳۵ درجه سانتیگراد باشد. کارتریجها را در معرض آفتاب و نور شدید قرار ندهید.
- پرینتر را در محیط پر گرد و غبار، کنار پنجره و در معرض آفتاب و گرما قرار ندهید.
- بهتر است پریز برق پرینتر با یک پرینتر لیزری دیگر یا با کامپیوتر و مانیتور لامپی مشترک نباشد و محل اتصال کابل برق به پریز و پرینتر شل نباشد تا از جرقه زدن جلوگیری شود.
- هنگام پرینت کردن پرینتر را خاموش نکنید. همچنین هنگام پرینت کردن در پرینتر را باز نکنید. هر دو حالت فوق منجر به گیر کردن کاغذ در پرینتر میشود.
- از پرینت روی کاغذهای منگنه دار یا چسبنده پرهیز نمایید.
- پهنای سینی کاغذ را به شکلی تنظیم کنید که با لبه کاغذ مماس باشد و حداکثر نیم میلیمتر از سمت چپ و راست با کاغذ فاصله داشته باشد.
- چنانچه به هر دلیل کاغذ در پرینتر گیر کرد پس از شناسایی محل کاغذ به آرامی و با دقت به شکلی آن را آزاد کنید که تکهای از کاغذ کنده نشود چون باقی ماندن تکة کوچکی از کاغذ در پرینتر به سادگی میتواند دستگاه را متوقف کند. در صورتی که کاغذ دور فیلم فیوزر پییچیده شده باشد هیچ اقدامی انجام ندهید و پرینتر را به تعمیر گاه بفرسید تا با هزینهای اندک فیوزینگ باز شده و کاغذ خارج شود چون در غیر این صورت می تواند باعث آسب دیدن به فیلم فیوزینگ و یا پرس دستگاه شود و هزینه تعمیر را بالا ببرد .
- چنانچه از کاغذهای گلاسه برای چاپ استفاده میکنید سعی کنید از کاغذهایی که مخصوص پرینتر لیزری است استفاده کنید. اکثر کاغذ گلاسه های موجود در بازار مخصوص پرینترهای جوهر افشان است و استفاده از این کاغذها در لیزر رنگی ممکن است باعث شل شدن کاغذ در اثر حرارت فیوزر جایی که کاغذ در پرینتر گرم میشود تا تونر روی آن پخته شود و در قسمت نزدیک به خروجی کاغذ از پرینتر قرار دارد شود و کاغذ در پرینترگیر کند. ضمناً حداکثر وزن کاغذ مورد استفاده را میتوانید در درایور پرینتر ببینید.
- هنگام استفاده از کاغذهای سنگین حتماً نوع کاغذ را در درایور تعریف کنید تا پرینتر وزن کاغذ را بداند و سرعت حرکت کاغذ را تنظیم کند در غیر این صورت ممکن است رنگ چاپ شده بخوبی به کاغذ نچسبد و به راحتی کنده شود.
- از استفاده طولانی و بیوقفه از پرینتر خودداری نمایید. در پرینترهای با قدرت کمتـر (مدلهای پایینتر از ۳۵۰۰ HP) حداکثر ۶۰ برگ و در پرینترهای با قدرت بالاتر حداکثر ۱۵۰ برگ را در یک مرحله پرینت کنید و به مدت چند دقیقه به آن استراحت دهید. ضمناً چنانچه هنگام پرینت کردن صدای فن خنک کننده پرینتر شنیده شد بهتر است استفاده از آن را متوقف کنید و با یک استراحت کوتاه (حداقل ۱۰ دقیقه) پرینت را از سر بگیرید.
- برای تمیز کردن داخل پرینتر از دستگاههای دمنده هوا استفاده نکنید چون پودر موجود در داخل پرینتر ممکن است جلوی شیشه لیزر لایه نازکی از گرد پودر ایجاد کند و تصویر چاپ شده را غیر شفاف کند. همچنین از جارو برقی استفاده نکنید چون تونرهای ریخته شده در پرینتر توسط جارو جذب نمیشود و از جارو به هوا پراکنده میشود . بهتر است در حالی که پرینتر خاموش است (و کابل برق را نیز کشیدهاید) از یک پارچه مرطوب که آب آن به طور کامل گرفته شده است برای تمیز کردن داخل پرینتر استفاده کنید.
- بهتر است بیشتر از مقدار تعین شده در مشخصات دستگاه با آن چاپ گرفته نشود و این مقدار چاپ هم در طول ساعت کاری تقسیم شود تا باعث آسیب رسیدن به قسمت هیتر و فیوزر آن نگردد.
- حتما از کاغذ ۸۰ گرمی و یا نزدیک به آن استفاده شود . چون در صورتیکه از کاغذ های نازک و زیر ۷۰ گرم استفاده شود امکان پیچیدن این کاغذ دور فیلم فیوزینگ و آسیب رساندن ، مستقیم به فیلم فیوزینگ وجود دارد و یا ممکن است هنگام خارج کردن آن به پرس و فیلم فیوزر آسیب زده شود. در صورتیکه کاغذ بیش از حد ضخیم استفاده شود باعث گیر کردن کاغذ در قسمت های مختلف هدایت کاغذ می گردد و در صورت عبور هم ، وقتی از بین پرس و فیلم عبور می کند به علت فشار نامتعارف ، متن و یا تصویری که توسط لیزر و درام روی کاغذ نقش بسته است مختوش می شود و با توجه به مقدار این فشار نامناسب از کیفیت چاپ خروجی کاسته می شود.