نصب دستگاه تصفیه آب خانگی
کیفیت آب آشامیدنی یکی از مهمترین عواملی است که بر سلامتی انسان تأثیرگذار است. آبی که ما مینوشیم، اگرچه یکبار در تصفیهخانههای بزرگ شهری تصفیه شده است، اما دارای جرمها و املاح مضر زیادی بوده که میتواند سلامتی انسان را به خطر بیندازد. به همین خاطر استفاده از نصب دستگاههای تصفیه آب خانگی یک امر ضروری محسوب میشود. از این انتخاب و نصب دستگاه تصفیه آب خانگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در این مقاله قصد داریم نحوه نصب دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس RO مدل زیر سینکی 6 مرحله را توضیح دهیم.
نصب دستگاه تصفیه آب خانگی اسمز معکوس 6 مرحلهای
این دستگاه که با برندهای مختلف در بازار به فروش میرسد، به روش اسمز معکوس و در یک فرآیند 6 مرحلهای عمل تصفیه آب را انجام میدهد. در حقیقت برای هرکدام از 6 مرحله یک فیلتر تصفیه اب در نظر گرفته شده است. فیلترهای مرحلهی اول تا ششم به ترتیب شامل فیلتر پلی پروپیلن، فیلتر کربن فعال، فیلتر کربن بلاک، فیلتر ممبران، فیلتر پست کربن و در نهایت فیلتر مینرال هستند که هرکدام کاربرد متفاوتی دارند.
در مرحلهی اول گل و لای و املاح درشت آب از آن حذف میشوند. در مراحل دوم و سوم کلر موجود در آب تصفیه شده و رنگ و بوی آب از بین میرود. در مرحلهی چهارم املاح ریزتر آب که با چشم دیده نمیشوند، از بین میروند. مرحلهی پنجم طعم، بو و مزهی آب را بهبود میبخشد و مرحله ششم مواد معدنی مفید را حفظ کرده و PH آن را تنظیم میکند.
نحوه نصب دستگاه تصفیه آب خانگی
قطعات اصلی برای نصب آب تصفیه کن خانگی شامل 6 فیلتر ذکر شده در بالا، شیر آب خروجی و براکت آن، شیر مخزن، تبدیل انشعاب آب ورودی، شیر توپی ورودی، شیر میکس، آچار هوزینگ و شلنگ است.
نصب دستگاه تصفیه آب در ابتدا با قرار دادن فیلترهای مرحله اول تا سوم در محفظهی (هوزینگ)های مربوطه انجام میشود. برای انجام این کار باید هر سه فیلتر از بستهبندی خود خارج شوند و در محفظههای مربوطهی خود قرار گیرند. سپس محفظهها با آچار هوزینگ در جای خود محکم شوند. به جز فیلترهای مرحلهی دوم و چهارم، جهت قرارگیری در سایر فیلترها اهمیتی ندارد.
اما فیلترهای مرحلهی دوم و چهارم جهت خاصی دارند که که باید طبق دستورالعمل روی آنها در محفظهها قرار داده شوند. بعد از قرار دادن سه فیلتر اول در محفظههای مربوط به خود، نوبت به فیلتر مرحلهی چهارم یعنی فیلتر ممبران میرسد. این فیلتر باید در محفظهی ممبران قرار داده شود و سپس پیچهای مربوط به محفظه توسط آچار سفت شوند.
حالا نوبت به نصب شیر مخزن است.
بر روی دهانهی خروجی شیر مخزن مقداری نوار تفلون پیچیده و آن را روی مخزن نصب کنید. برای نصب شیر خروجی باید از قبل بر روی سینک ظرفشویی سوراخی با قطر 11 میلیمتر ایجاد کنید که این کار با یک مته به راحتی قابل انجام است. شیر خروجی در حقیقت همان شیری است که قرار است آب تصفیه شده از آن خارج شود و مورد استفاده قرار گیرد. پس از ایجاد سوراخ مربوطه بر روی سینک، شیر را در آن محل نصب کرده و واشرها را به ترتیبی که در دستورالعمل دستگاه است در جای مربوط قرار دهید. از براکت شیر برداشت زمانی استفاده میشود که قصد داشته باشید از شیر خروجی در محلی غیر از سینک ظرفشویی استفاده کنید. در این صورت براکت را روی دیوار نصب کرده و شیر آب خروجی را روی آن قرار میدهید.