بهترین دستگاه آب یونیزه قلیایی در ایران
میلیونها نفر در حال حاضر در اغلب مناطق دنیا به خوبی میدانند که باید روزانه آب بیشتری بنوشند. اما این تنها کافی نیست. این آب باید شیرین، زلال و خالص باشد. ولی این هم بهترین راهحل نیست. امروزه تقریباً همهی افرادی که برای سلامتی خود نوشیدن آب را امری ضروری میدانند به این نکته مشترک دست یافتهاند که آب باید یونیزه باشد و آب یونیزه در واقع بهترین نوع نوشیدنی در دنیاست.
دستگاه قلیاییکنندهی آب چیست؟
آب یونیزه آبی است که کمترین حالت اسیدی را داشته باشد. بدون تعادل یونیزاسیون آب نمیتوانیم آب را عنصری مؤثر در سلامتی بدانیم. اغلب دستگاههای تصفیه آب که در گذشته تولید میشدند بدون در نظر گرفتن این مهم تنها با فشار بر مولکولهای آب آن را تصفیه میکردند و بعداً مشخص شد که این روش تصفیه درصد PH آب پایین و حالت اسیدی آب را بالا میبرد و این نکته باعث شد تا دستگاه تصفیه آب به فیلتر قلیایی مجهز شود.
حال این سؤال پیش میآید که دستگاه قلیایی کننده آب چیست و چگونه حالت اسیدی آب را از بین میبرد؟ دستگاه قلیایی آب به نوعی فیلتر مجهز است که آب پس از تصفیه شدن در مجاورت با این فیلترها درصدی قلیایی به دست میآورد. این میزان قلیایی آب باعث میشود تا آب حالت اسیدی خود را از دست بدهد.
روش تهیه آب یونیزه قلیایی
تهیه آب یونیزه قلیایی در دستگاههای تصفیه آب مختلف متفاوت است. عمدهی این دستگاهها با تنظیم میزان PH در آب کار خود را انجام میدهند. P به معنی قدرت و H به مفهوم هیدروژن در علم شیمی شناخته میشود. میانگین بین 0 تا 14 مقیاس اندازهگیری میزان اسیدی بودن آب است. هرچه میزان این اسیدی بودن کمتر باشد، آب بیشتر خاصیت قلیایی دارد.
رِنج میانگین این عدد 7 است که در اصل هرچه میزان این عدد بالاتر باشد، یعنی آب بیشتر قلیایی شده و سالمتر است. متخصصان عقیده دارند آب باید بالای 7.5 PH داشته باشد.
در یک بررسی اجمالی آب شرب در ایران متوجه میشویم که آب بین 6 تا 8.5 PH دارد. که البته این عامل به شدت بسته به منطقهی محل سکونت افراد متغیر است. مثلاً بسته به منطقه ممکن است عواملی مانند بارندگی، باد و... در اسیدی و قلیایی شدن آب تأثیر مستقیم بگذارند. از این رو نمیتوانیم همیشه آب مصرفی لولههای شهری را مناسب بدانیم. از این رو شاید بهترین راه اعتماد به روش تهیه آب یونیزه قلیایی توسط دستگاه تصفیه آب خانگی قلیایی باشد.
دستگاه قلیایی کننده آب به خوبی همهی آلایندهها را با استفاده از فیلترهای فشرده و سخت خود تصفیه میکند و نهایتاً درست زمانی که آب تصفیه شد با تعبیهی یک فیلتر قلیایی کننده آب، آب را از حالت اسیدی خارج میکند و میزان قابل توجهی آب را خاصیت قلیایی میدهد.
تصفیه آب خانگی قلیایی روشهای متنوعی را دارد. برخی از این دستگاهها دارای صفحات الکتریسیتهای هستند که آب با قرار گرفتن بر روی این صفحات به بخار تبدیل میشود. این بخار به دو قسمت تبدیل میشود و یکی از این قسمتها با H+ غنی میشود که همان آب اسیدی است و دیگری به هیدروکسیل OH- غنی میشود که همان آب قلیایی است که به مخزن دستگاه برای نوشیدن هدایت میشود.
روش دوم سادهتر و کاربردیتر است. در این روش آب خیلی راحت پس از اینکه در مراحل قبلی همهی آلایندههای خود را از دست داد از فیلترهای شنی و غنی از کاتیونهای مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و آنیونهای مغزی مانند بیکربنات و نمک تلاقی پیدا میکند و باعث قلیایی شدن آب میشود.
هرچند تفاوتهای زیادی در بین تنوع و کیفیت این فیلترها وجود دارد ولی به عقیدهی بسیاری از کارشناسان بهترین نوع فیلتر قلیایی همان فیلترهای ماسهای و یا شنی است. هرچند مجاورت آب در کنار صفحات فلزی و تبدیل شدن به یونیزهی قلیایی هم هنوز مشکل و یا خطری را نشان نداده است ولی حقیقت این است که آب تنها با قرار گرفتن در جریان کاتیونها و آنیونها قلیایی میشود و درصد این قلیایی اتفاقاً بسیار هم مطلوب است و نیازی به مکانیسمی همچون صفحات الکتریسیته نمیباشد.