کاربرد لوله های GRP
کاربرد لوله های GRP لوله های فایبرگلاس (Glass fiber Reinforced Plastic Pipe) یکی از مهمترین کاربردهای کامپوزیت درصنایع، تولید لوله های فایبرگلاس (GRP) است .
توضیحات خدمت
کاربرد لوله های GRP
لوله های فایبرگلاس Glass fiber Reinforced Plastic Pipe) – GRP)
یکی از مهمترین کاربردهای کامپوزیت درصنایع، تولید لوله های فایبرگلاس (GRP) است . امروزه در صنایع و بخصوص در صنایع شیمیایی و همچنین انتقال سیالات بسیار کاربرد دارد. لوله های فایبرگلاس از رزینهای ترموست و الیاف شیشه و به روشهای گوناگون تولید می شود. امامهمترین روش برای تولید این لوله ها فیلامان پیچی (Filament Winding) است.
کاربردها
این لوله ها در موارد زیر به کار می روند:
1- انتقال آب
2- سیستم های فاضلاب
3- انتقال مایعات خورنده شیمیایی مانند اسیدها و بازها
4- سیستمهای مکش آب دریا برای پالایشگاهها و پتروشیمی ها
5- شبکه های آتش نشانی
6- خطوط زیر دریا
برخی از کاربرد ها در صنایع شیمیایی، نفت، گاز، و پتروشیمی :
- آب تغذیه بویلرها آب و گاز کندانس شده
- دی اکسیدکربن تخلیه (مواد شیمیایی)
- مخلوط آب و روغن و آب نمک
- گاز بی اثر
- آب آتش نشانی
- سوخت گاز (متان و غیره)
مزایای لوله های فایبرگلاس
1. در این لوله ها خوردگی نه در سطح داخلی که در تماس با سیال است و نه در سطح خارجی که در تماس با محیط است ، وجود ندارد. بنابراین کلیه هزینه های مربوط به پوشش داخلی و محافظتهای خارجی به طور کامل از بین می رود .
2. سطح داخلی این لوله ها بسیار صاف است ( ضریب هیزن ویلیامز C=150 ) در نتیجه افتهای اصطکاکی ناشی از مسیر به حداقل مقدار خود می رسد . مهمتر از آن ، این مشخصه هیدرولیکی در طول زمان سرویس دهی تغییر نمی کند و کم نمی شود . (در لوله های فولادی در طول زمان سرویس مشخصات هیدرولیکی آن کاهش می یابد . )
3. چون افت هیدرولیکی این لوله ها پایین است ، لذا می توان سرعت را بالا انتخاب کرد و در نتیجه در یک فلو ودبی مشخص می توان سایز لوله را نسبت به لوله های فولادی یک سایز کمتر انتخاب کرد .
4. با توجه به اینکه وزن مخصوص این لوله ها در حدود 4 برابر کمتر از لوله های فولادی است ، حمل و نقل، جابجایی و نصب این لوله ها بسیار آسان و راحت است
5. با توجه به عدم خوردگی و همچنین ثابت بودن مشخصه های هیدرولیکی ، این لوله ها طول عمر بسیار بالایی دارند . عمر مفید این لوله ها را حدود 50 سال تخمین زده اند .
معایب :
- مقاومت ضربهای آنها در مقایسه با لولههای صلب نظیر بتنی کمتر است.
- در صورت بالا بودن سطح آب زیرزمینی و کم بودن وزن خاک روی آن امکان شناور شدن آنها در زمان تخلیه وجود دارد.
- با توجه به محدود بودن تولید داخلی به دو شرکت امکان ایجاد رقابت اقتصادی بین تولید کنندگان و تهیه ارزان تر، وجود ندارد.