جک پارکینگی
چه نوع جک پارکینگی برای درب پارکینگ ما مناسب است ؟
انتخاب جک پارکینگ برای درب های مسکونی و صنعتی به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آنها به شرح زیر میباشد:
1- وزن هر لنگه درب
2- تعداد تردد در طول شبانه روز (24 ساعت)
3- عرض هر لنگه درب
از جمله سایر شرایط تاثیرگذار محل نصب نیز می توان به بادخیز بودن منطقه، شرایط دمایی غیر معمول، نبود فضا برای نصب بازوی جک ها و … اشاره کرد که در انتخاب تاثیرگذار می باشد.
انواع جک های پارکینگ
جک های پارکینگی به دو دسته ی الکترومکانیک والکتروهیدرولیک تقسیم میشوند که به اختصار توضیح میدهیم :
1 . جک پارکینگ الکترومکانیک:
از این جک ها برای درب هایی با تردد کم و متوسط استفاده میگردد مانند درب های مسکونی با تردد متوسط. برای درب های سبک، باتردد پایین و با عرض کم استفاده می شود (ساختمان های مسکونی با تعداد واحد پایین) وبه وسیله ی نیروی مکانیکی و چرخ دنده کار می کند .
نوع عملکرد این جک، موتور کوچکی است که در داخل بازویی جک پارکینگی قرار دارد و قدرت خود را به گیربکس دستگاه منتقل می کند تا با افزودن توان ماردون جک پارکینگی را به حرکت در آورد و در آخر شفت بازویی با سرعت تنظیم شده به عقب و جلو حرکت کند.
جک پارکینگی الکترومکانیکی از لحاظ امنیت به مانند سیستم های هیدرولیکی بسیار ایمن طراحی شده و در برابر فشار بیرونی بسیار مقاوم است و می توان با یک قفل برقی ساده و کار آمد نفوذ پذیری آن را غیر ممکن و به صفر رساند.
مزایای جک مکانیکی :
· استفاده ی راحت و ایمن و مناسب برای ساختمان ها با تردد متوسط
· پشتیبانی از باطری بک آپ در مدل های 24 ولت
· دارای کلید خلاص کن دستی
· قابلیت اتصال به کلیه ی سیستم های اکسس کنترل
· قیمت مناسب تر در قیاس با جک هیدرولیکی
· دو سرعته بودن برای جلوگیری از کوبیده شدن درب در هنگام بسته شدن
· دارا بودن تایمر جهت بستن درب به صورت خودکار
. جک پارکینگ الکتروهیدرولیک:
این نوع جک برای درهای سنگین مکان های شلوغ مانند پارکینگ های عمومی و ادارات مناسب است. برای امنیت بیشتر ، اتصال درها و لولا های هیدرولیک از قفل برقی استفاده می کند. این نوع درها به دلیل کارکردن با فشار هوا و روغن نیاز به سرویس و نگهداری کمتری دارند. این جک ها گرانتر از جک های الکترومکانیکی هستند و عمر مفید این نوع درها 10 تا 15 سال است.بر اساس عملکردهای مختلف ، جک پارکینگی به طور کلی به سه نوع جک پارکینگی Rail ، جک پارکینگی Arm ، Sectional (سقف) تقسیم می شود.
اجزای جک پارکینگ:
جک بازویی: جک بازویی در واقع ابزاری برای انتقال نیروی الکتریکی به صورت مکانیکی یا هیدرولیکی است.
کنترل از راه دور: کنترل از راه دور ابزار ارتباطی کاربر با مرکز فرمان است.
چشمی: از آنجایی که دارای سیستم مادون قرمز است ، چشم اگر وسیله نقلیه عابری یا مانعی را جلوی چشم تشخیص داد ، از باز و بسته شدن درب جلوگیری می کند و از آسیب دیدن درب به خودرو جلوگیری می کند.
مرکز فرمان: همانطور که از نامش مشخص است ، عملکرد فرمان روشن و خاموش کردن جک ها و در نهایت رابط بین کنترل از راه دور و جک پارکینگ است.
فلاشر: فلاشر در واقع پیام مرکز فرمان را با علائم هشداردهنده و آلارم های مختلف مانند چشمک زن نمایش می دهد.
جک پارکینگی الکترو هیدرولیک
برای درب های سنگین،با تردد بالا و با عرض زیاد استفاده می شود(مجتمع های مسکونی،اماکن صنعتی و…) و به وسیله فشار روغن کار می کند.
جک پارکینگی اولین نوع درب اتوماتیک محسوب می شود. جک پارکینگی هیدرولیکی از قدرت بسیار زیاد و توانایی کارکرد نامحدود و استهلاک بسیار پایین نسبت به جک الکترومکانیکی برخوردار است .
جک های بازویی هیدرولیکی برای درب های پارکینگی سنگین و یا دربهای صنعتی کاربرد دارد . همچنین بر خلاف جک های مکانیکی تعداد تردد آن محدود نمی باشد. اگر بخواهیم به معایب این سیستم اشاره کنیم باید به گران بودن آن و احتیاج به سرویس و نگهداری فصلی اشاره کرد. از لحاظ امنیت نیز برتری محسوسی نسبت به جک پارکینگی مکانیکی دارد و توصیه می شور در ابعاد بالای هر لنگه 2 متر از قفل برقی استفاده شود.
مزایای جک هیدرولیکی :
· استفاده ی راحت و ایمن و مناسب برای ساختمان های پرتردد
· پشتیبانی از باطری بک آپ و دارای کلید خلاص کن دستی
· قابلیت اتصال به کلیه ی سیستم های هوشمند تردد
· دو سرعته بودن برای جلوگیری از کوبیده شدن درب در هنگام بسته شدن
· دارا بودن تایمر جهت بستن درب در صورت عمل نکردن ریموت کنترل