اهمیت رنگ در بسته بندی مواد غذایی
رنگ علاوه بر زیبایی ، در مقوله زندگی روزمره و صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است:
1- حس روانی برای فروش و بازاریابی
2- پیشگیری از رقبا در قفسه فروشگاهها
3- نشان فرهنگی، جغرافیایی و منطقه مورداستفاده
4- رده سنی را هدف قرار میدهد و استفاده نادرست از رنگ موردنظر باعث نزول هریک از آیتمهای نامبرده شده میشود.
حالا به روانشناسی چندرنگ پرکاربرد میپردازیم:
رنگ سفید: مظهر پاکی و معصومیت میباشد، منعکسکننده نور و رنگ بوده و طراوت و سادگی را به ارمغان میآورد.
کاربرد آن برای مد، دکوراسیون، پزشکی، آرایشی بهداشتی، غذایی، صنعتی و هرچه فکرش را بکنید را در خود جای میدهد.
رنگ مشکی: نشاندهنده سلطه، قدرت، شیک و تک بودن است. رنگ مد، دکوراسیون، ورزشی و رنگ اصلی در جهان هستی میباشد. چون بودنش باعث ایجاد تنالیته و تضاد میشود و نبودش باعث یکدستی میشود.
رنگ قرمز: رنگ اشتها، شور، جوانی و عشق، قدرت و سرعت میباشد. مواد غذایی، مد، دکوراسیون، صنعت را در بر دارد.
رنگ آبی: رنگ آسمان و دریاست، وسعت و پهناوری در آن موج میزند. رنگ صلح و آرامش است وفادارترین رنگ محسوب میشود و قدرت آدمی را دوچندان میکند.
رنگ سبز: رنگ طبیعت، باروری، قدرت، ثروت و آرامشبخش است. کاربرد آن در پزشکی، مد، دکوراسیون، مواد غذایی و برخی موارد صنعتی میباشد.
رنگ زرد: رنگی است که کمتر به چشم میآید، در درازمدت خستهکننده و باعث عصبانیت میشود اما در برخی موارد باعث افزایش متابولیسم میشود و رنگ اشتها هم محسوب میشود.
آنالیز رنگ مناسب برای بستهبندی مواد غذایی:
ترشی، شوری، شیرینی، تلخی طعمهایی هستند که ما انسانها آنها را تجربه میکنیم که هرکدام در دنیای رنگها، رنگ مخصوص به خود رادارند و برای بستهبندیشان باید آن را مدنظر قرارداد.
ترشی: با خوردنترشی از درون یخ میکنید و به خود جمع میشوید، طراوت و تازگی در آن موج میزند، طعم طبیعت را در آن حس میکنید، هیجان خاص خود را دارد.
پس رنگ آنهم باید عین خود طعمش باشد: آلبالو، قیسی، آلو و... هرکدام رنگی دارند که با آن رنگ شناخته میشوند، به نظر من اگر محصولی رنگ گرم داشته باشد باید آن را به سردی بکشانیم تا بتوانیم به رنگ دلخواه و اصولی برای محصول موردنظرمان جهت بستهبندی برسیم.
صورتی، قرمز، قرمز آبی (سرخ آبی)، سرمهای، بنفش (بنفشی که به سمت قرمز یا آبی هم برود، رنگ خوبی است). البته ترکیب این رنگها با سبز، زرد و نارنجی میتواند باعث توازن در ترکیببندی و گردش چشم در محصول شود.
شوری: همه ما این طعم را بارنگ سفید نمک میشناسیم ولی رنگهای مکملی هم دارد که با تحقیقاتی که انجام دادهام (رنگ شیری، کهربایی روشن، زرد که رنگ اخطار و خطر است) میتوانند حس شوری را القا کند. خشکبار هم جزو مواد شور محسوب میشوند و در کل نمک گرم است و رنگهای گرم را هم در برمیگیرد.
رنگ دریا آبی میباشد پس میتوان گفت آبی خیلی روشن هم میتواند این حس را برساند.
پس رنگهای شور بهاینترتیب: سفید، شیری، کهربایی روشن، زرد، طلایی (برای خشکبار)، آبی روشن.
شیرینی: با خوردن چیز شیرین احساس سیری به انسان دست میدهد و امتداد سیری خواب خوب و راحت است پس رنگهای گرم میتوانند بهترین رنگ برای این طعم باشند.البته شیرینی کلاً غذای شادی محسوب میشود و رنگهای شاد را هم در خود جای میدهد.
قرمز، زرد، نارنجی، قهوهای (در تمام طیفها)، سبز زرد، طلایی، گلبه ای، زرشکی، بنفش روشن و صورتی.
منبع: سایت تورنگ چاپ