طرح دعوی کلاهبرداری
کلاهبرداری یکی از دعاوی شایع در محاکم به حساب می آید. چنانچه ارکان دعوای کلاهبرداری رعایت نگردد می تواند موجب صدور حکم برائت در دادگاه شود. فلذا یکی از موضوعات مهم در خصوص شکایت کلاهبرداری این موضوع می باشد که شاکی بتواند عناصر موجود در دعوای کلاهبرداری را اثبات نماید و همچنین متهم چنانچه بتواند یکی از ارکان موجود در دعوای کلاهبرداری موجود نباشد نسبت به دفاع در موضوع اقدام نماید
مشخصات
- تماس با وکلای نستوه :
- 021-22881951
- موسسه حقوقی دادآوران :
- 021-22873972
توضیحات خدمت
تعریف کلاهبرداری
توسل به وسایل متقلبانه برای بردن مال غیر را کلاهبرداری میگویند که این جرم دارای تعزیر بوده و از مصادیق اکل مال باطل محسوب میشود.
عنصر قانونی جرم کلاهبردای
عنصر قانونی این جرم ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری می باشد.
رکن مادی جرم کلاهبرداری
الف- رفتار مجرمانه
با دقت نظر در صدر ماده 1 قانون تشدید توسل به حیله و وسایل متقلبانه رفتار مجرمانه این جرم را تشکیل میدهد. با توجه به اینکه در این ماده به مصادیق حیله و تقلب به طور تمثیلی اشاره گردیده است نه به طور حصری، بنابراین آنچه که مهم است آن است که در این جرم مرتکب به امور واهی و کذب چنان متوسل شود که نوعاً متعارف مردم بر تقلبی بودن آنچه که ارائه شده است وقوف و آگاهی پیدا نکنند. به همین خاطر گفته شده است که کلاهبرداری مانند یک بازیگر تئاتر نقش ایفا میکند که امور غیر واقعی را به طور واقعی جلوه میدهد.
ب: اغفال مال باخته
فریب خوردن مالباخته از رکن مادی این بزه می باشد لازمه تحقیق این فریب خوردن آن است که مال باخته عالم به اعمال حیله و تقلب از سوی مرتکب نباشد و الا نه تنها عنصر اغفال از بین میرود بلکه او علیه خویش اقدام کرده است و هیچ عنوان مجرمانه ایی قابل انتصاب به مرتکب نیست.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
موسسه حقوقی دادآوران نستوه آماده ارائه خدمات حقوقی در خصوص دعاوی کلاهبرداری به شما عزیزان می باشد. شما می توانید هم اکنون از مشاوره گروه وکلای نستوه بهره مند شوید. اعتبار ما ضامن سال ها فعالیت در حوزه امور وکالتی است.
روابط عمومی گروه وکلای نستوه