تصادفات رانندگی در ایران روزانه منجر به مرگ ۴۳ نفر و معلولیت ۹۰۰ نفر می شود
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی درخصوص تلفات جادهای و تصادف های رانندگی در سال 2018 هر 24 ثانیه یک نفر در جادههای جهان کشته میشود و تصادفات رانندگی، قاتل شماره یک گروه سنی 5 تا 29 سال است. در آخرین بخش این گزارش اعلام شده است به ازای هر 100 هزار نفر در کشورها،سهم سوئد تنها 2.49 و سهم هلند 2.81 و آلمان نیز 3.54 است که گویای این است که آمار تصادفات جاده ای در کشورهای اروپایی در آستانه صفر شدن است.
رئیس هیأت مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راههای کشور اعلام كرد: در سوانح جادهای و تصادف های رانندگی روزانه 43 نفر فوت شده و 900 نفر مجروح و معلول میشوند اما متاسفانه در این زمینه حساسیت وجود ندارد. این رقم برای هر 71 دقیقه یک نفر است و در واقع در کشور ما پس از آلودگی هوا حوادث رانندگی بیشترین قربانی را دارد.
در دنیا به ازای هر 10 هزار خودرو سالانه حدود 9 نفر در تصادف ها کشته میشوند، در حالی که این آمار در ایران به ازای این تعداد خودرو، 37 نفر کشته می باشد.
از این رو طبق این آمار، بانک جهانی در بررسی و مطالعات خود، وضعیت حوادث جادهای ما را بحرانی اعلام کرده است. ایران با داشتن 18 هزار فوتی در حوادث جاده ای در سال به لحاظ آماری یکی از بالاترین تلفات جادهای در جهان را داراست که از مهم ترین دلایل آن میتوان به عوامل انسانی از جمله بیاحتیاطی رانندگان، سرعت زیاد و بی توجهی به مقررات راهنمایی و رانندگی (فرهنگ رانندگی) و عوامل فنی و محیطی از جمله پایین بودن ایمنی خودروها، خودروهای فرسوده، کاستی ها در کنترل کیفی خودروهای موجود و غیر استاندارد بودن و کیفیت پایین جادهها اشاره کرد.
فاجعه ای بزرگ که کمتر به آن توجه می شود؛ معلولیت روزانه 900 نفر در تصادفات رانندگی
بی شک مرگ 18 هزار نفر از ایرانیان در طی یکسال یک تراژدی تمام عیار است اما در آمارهای رسمی معمولا توجهی به شمار بالای قربانیان خاموش تصادفات رانندگی نمی شود. معلولیت و مجروحیت روزانه 900 نفر در حوادث جاده ای ضرر و زیان اجتماعی و اقتصادی بسیار هنگفتی را به دنبال دارد که باید بیشتر به آن توجه شود. چنین رقمی به معنای جراحت و معلولیت 328 هزار نفر در طول یکسال است و براساس برخی آمارها در حدود نیمی از این تعداد (حدود 150 هزار نفر) دچار معلولیت دائمی می شود و برای مدت ها با عوارض ناشی از تصادف دست و پنجه نرم می کنند. این در حالیست که براساس ارزیابی های گذشته (براساس قیمت های دو سال قبل) زیان اقتصادی ناشی از تصادفات رانندگی در کشور بالغ بر 18 هزار میلیارد تومان می شود که مسلما این رقم در شرایط فعلی به بیش از دوبرابر افزایش یافته است.
نظر شما چیست؟