علت استفاده از کابین دوش
علت استفاده از کابین دوش
در این مورد که آدم ها در هر کجای دنیا که زندگی کنند و با هر زبانی که صحبت کنند به طور مشترک به دنبال زیبایی محیط اطراف خود هستند شکی نیست. امروزه زیباسازی و ایجاد فضایی دلپذیر در خانه ها از پذیرایی و نشیمن فراتر رفته و به آشپزخانه ها، اتاق ها، راهروها و البته حمام ها رسیده. در طول زمان اِلمان های زیادی برای ایجاد محیطی دکوراتیو توسط انسان ها مورد استفاده قرار گرفته اند: سنگ، سرامیک، سفال و شیشه جز مصنوعات شناخته شده ای هستند که از آثار باستانی چندهزارساله تا به امروز همه جا مشاهده می کنیم. حال مشاهده کاشی های سرامیکی و یا نماهای سنگی در حمام خانه ها را احتمالا همه دیده ایم اما نظر شما درباره کاربرد شیشه در حمام ها چیست؟
به آنها کابین دوش می گویند، اتاقک های کوچک ساده و یا مدرن شیشه ای که فضای اطراف دوش را از سایر محیط حمام جدا می کنند. دوش کابین در نگاه اول زیبایی خود را به رخ می کشند. زیبایی که با وجود نماهای سرامیکی و نورپردازی اصولی تکمیل می شود. اما کاربرد کابین دوش ها به همین جا خلاصه نمی شود. زیبایی حتی نیمی از چیزی که در رابطه با کاربرد این محصول وجود دارد هم نیست. در هتل و یا سوئیت هایی که سرویس بهداشتی مشترک با حمام دارند وجود آب در کف حمام چندان مطلوب به نظر نمی رسد، علاوه بر اینکه به دلیل پوشش سرامیکی کف حمام ها وجود آب گاه موجب لیز خورد افراد نیز می شود. همچنین وجود رطوبت و لکه های خشک شده آب که بالافاصله پس از هر استحمام به در و دیوار حمام باقی می ماند هم از دیگر مواردی است که گاهی شما را آزار می دهد. کابین دوش ها عملا تمام این مشکلات را رفع می کنند. این اتاقک های شیشه ای به دلیل وجود فضایی که در اطراف دوش ایجاد می کنند مانع از عبور قطرات ریز آب و رطوبت به سایر فضای حمام می شوند، از این گذشته کاهش رطوبت در فضای حمام موجب کاهش پوسیدگی درب حمام ها نیز می شوند.
با توجه به این که کابین دوش ها در شکل و ابعاد مختلفی ساخته می شوند می توان آنها را در هر حمامی نصب کرد. شکل هایی مانند سه گوش، نیم دایره و مربعی هر یک می توانند در موقعیت های مختلفی در حمام نصب شوند.
دیواره کابین دوش ها امروزه علاوه بر شیشه سکوریت از پلکسی گلاس (طلق) نیز ساخته می شود. اما معمولا نمونه های ساخته شده از شیشه نشکن(سکوریت) کیفیت بهتری دارند زیرا حرارت ناشی از بخار آب را بیشتر در خود نگاه می دارند. به طورکلی هر چه ضخامت شیشه های به کار رفته در کابین دوش ها بیشتر باشد کیفیت بالاتری مورد انتظار است. شیشه های به کار رفته در این کابین ها از نوع سکوریت با ضخامت 6 یا 8 و یا 10 میلی متر هستند. پس چندان نباید نگران خطرات احتمالی ناشی از خرد شدن این شیشه ها بود. شیشه های سکوریت در برابر ضربات مقاومت بالایی از خود نشان می دهند و حتی اگر بر اثر ضربه ای شکسته شوند نیز به قطعاتی بسیار ریز و بدون قابلیت برندگی تبدیل می شوند. کابین دوش های شیشه ای به دو گونه فریم لس (بدون قاب) و با قاب نگهدارنده تولید می شوند. قاب های به کار رفته در کابین ها از جنس کروم یا پلاستیک فشرده با رنگ نقره ای هستند اما می توان از محصولات با کیفیت تر مانند فریم های آلومینیومی و استیل نیز استفاده کرد.
همچنین می توان کابین دوش ها را بر اساس امکاناتی که در آنها وجود دارد نیز تقسیم بندی نمود. این تقسیم بندی موجب می شود تا کابین دوش ها تنها یک محصول لوکس به حساب نیایند و امکان خرید آنها با هر میزان بودجه نیز وجود داشته باشد. کابین دوش های ساده تنها از یک دوش سقفی و دستی و چهار دیواره شیشه ای در اطراف آنها تشکیل می شوند. این کابین ها فاقد نورپردازی و امکانات رفاهی هستند. در نمونه های با قیمت بالاتر کابین دوش ها دارای نورپردازی LED در سقف و در پشت شیشه ها و همچنین پانل های اکلریک نیز می شوند. علاوه بر این در مدل های لوکس تجهیزاتی مانند رادیو، تلفن، پخش کننده موسیقی همراه با ورودی USB، ماساژور پا و کمر نیز مشاهده خواهید کرد.
یراق آلات و پروفیل های آلومینیومی به کار رفته در کابین دوش های تولیدی آریان جام از مواد ضد زنگ و ضد پوسیدگی و خش ساخته می شوند و در برابر اکسیداسیون ناشی از رطوبت بخار آب نیز مقاومند.