هدایای بهشتی

طراحی وتولید, هدایای فرهنگی مذهبی, تولید محراب نمازخانه

نماز ظهر عاشورا

برای بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید

 

 

اهمیت نماز ظهر عاشورا:


1- درس عبادت و بندگى
امام حسین علیه السلام و اصحابش درس عبادت و بندگى کامل را به بشریت آموختند، خیلى ها ادعا مى کنند ما خداوند را عبادت و بندگى مى کنیم ولى هنگام امتحان مردود مى شوند.
این شعار را مى دهیم ، اى کاش ما در کربلا بودیم ، امام حسین علیه السلام را یارى مى کردیم و سینه خود را سپر نماز قرار مى دادیم ، اما گویا واقعا اینطور هستیم . خود را امتحان کنیم .
2- اهمیت نماز اول وقت
سید الشهداء، در سخت ترین شرایط و در حین جنگ ، نماز را در اول وقت اقامه نموده و هیچ چیز نتوانست مانع نماز اول وقت ایشان شود، نمى گوید اول جنگ و بعد نماز، او این درس را از پدر بزرگوارش على علیه السلام آموخت . که روزى در جنگ صفین حضرت على علیه السلام در حالى که مشغول جنگ بود مرتب به خورشید نگاه مى کرد، ابن عباس عرض کرد: یا امیرالمومنین ! این چه کارى است که شما انجام مى دهید؟
حضرت فرمود: نگاه مى کنم تا موقع فرا رسیدن ظهر، نماز را (در اول وقت) بخوانم .
ابن عباس گفت : آیا حالا وقت نماز است ؟ ما مشغول جنگ هستیم .
حضرت فرمود: مگر ما براى چه چیزى مى جنگیم ؟ به درستى که ما براى نماز جنگ مى کنیم .
ابن عباس گفت : نماز شب على علیه السلام حتى در لیلة الهریر هم ترک نشد بیاییم مثل اصحاب امام حسین عمل کنیم ، هنگام ظهر بشتابیم به سوى نماز، و نماز را به یاد بیاوریم تا مشمول دعاى امام حسین علیه السلام شویم : ذکرت الصلوة جعلک الله من المصلین الذاکرین ؛ نماز را یاد کردى خدا تو را از نمازگزاران قرار بدهد
3- اقامه نماز
اقامه نماز اشاره به این است که نه تنها خودشان نماز مى خوانند بلکه کارى مى کنند که این رابطه محکم با پروردگار همچنان و در همه جا برپا باشد. در زیارت نامه امام حسین علیه السلام مى خوانیم .
اشهد انک قد اقمت الصلوة و اتیت الزکوة ؛ گواهى مى دهم که با کشته شدنت نماز را برپا کردى .)) و در زیارت مخصوص آن حضرت آمده است که سلام بر تو اى فرزند گرامى پیامبر! گواهى مى دهم که تو نماز را آن چنان که حقیقت آن مى باشد به پا داشتى و زکات را پرداختى و به حق و حقیقت فرا خواندى و از تباهى و ناپسندى ها نهى کردى و قرآن را چنانکه باید تلاوت نمودى و در راه خدا چنانکه شایسته بود جهاد کردى او به راستى نماز را به صورت بى نظیرى به پا داشت ، به گونه اى که مخصوص او بود و نه دیگرى .
4- برپایى نماز جماعت
سالار شهیدان ، در سرزمین کربلا با همه مشکلات و در مقابل چند هزار دشمن و ناله هاى زن و بچه ها، نماز جماعت را اقامه کرد،
امام مى توانست نماز را کنار فرزندانش در داخل خیمه به فرادى بخواند ، و بعد به میدان برود ، و در ضمن از تیرهاى دشمن نیز محفوظ مى ماند و چند لحظه اى را هم کنار فرزندانش لذت مى برد؛ ولى امام ، نماز جماعت را ترجیح داد و آن را در مقابل دشمن برپا نمود و یکى از اصحابش سینه خود را سپر قرار داد و به خاطر نماز به شهادت رسید.


5- محافظت بر نماز
نمازگزار در هر شرایطى چه در حالت عادى و یا خطر، از نماز باید محافظت کند، امام حسین علیه السلام و اصحابش از ستون دین یه خوبى پاسدارى کردند و در پایان جان خود را فداى نماز نمودند تا اسلام باقى بماند.
مروى است حضرت حسین علیه السلام پس از پایان نماز اصحاب را به جهاد ترغیب کرد و سپس فرمود: این بهشت است که درهایش باز شده و جوى هایش متصل و میوه هایش رسیده و قصرهایش زینت شده است و بچه ها و حورى هایش جمع شده اند و این رسول الله و شهدایى است که با او کشته شده اند و پدر و مادرم نیز هستند که انتظار قدوم شما را دارند و شما را بشارت مى دهند و آنها مشتاق شما هستند از دینتان حمایت کنید و از حرم رسول خدا و امامتان و پسر و دختر پیامبرتان دفاع نمایید. چرا که خدا شما را امتحان کرده ، شما در جوار جد ما هستید و نزد ما بزرگوارید، دفاع کنید خداوند شما را خیر دهد.
6- ترویج نماز
امام حسین علیه السلام هم براى دشمن، هم براى اصحابش، و هم براى آیندگان درس نماز داد، امام درحالى که خودش و اصحابش و فرزندانش ‍ تشنه بودند، از دشمن در خواست آب نکرد، ولى براى نماز و مناجات یک شب مهلت خواست .
از این در خواست امام علیه السلام مى توان به اهمیت نماز و دعا و نیایش و تلاوت قرآن پى برد که آن حضرت تا آنجا به این مسائل علاقه دارد که از دشمن ناجوانمردش در خواست مهلت مى کند تا یک شب دیگر از عمر خویش را با این اعمال بگذارند و چرا چنین نباشد که حسین علیه السلام براى ترویج و زنده ساختن نماز و قرآن و سفار الهى به اینجا آمده است و مناجات و نیایش با پروردگار بهترین و لذت بخش ترین دقایق زندگى اوست و باید هر ملتى که براى خدا قیام مى کند، همین اعمال را شعار و ملاک عمل خویش قرار بدهد.
7- درس عمل به آیات نماز
خداوند سبحان آیات فراوانى در مورد نماز در قرآن بیان نموده و عمل به آن واجب است و سبب رستگارى انسان مى شود.
8- درس احیاى اذان
امام در آن بحبوحه اذان گفتن را فراموش نمى کند، و شعار توحید را یک بار در گوش ها و دل ها زنده مى کند و همانقدر پیامبر به بلال مى فرمود: ((یا بلال فارحنا بالصلاوة ؛ اى بلال ! خوشحال کن ما را به نماز.)) به خاطر مى آورد، و هنگام ظهر امام ، به فرزندش مى گوید اذان بگو.
9- درس آزادى نماز و نمازگزار
امام معتقد بود انسان آزاد آفریده شده و دیگران حق ندارند او را بنده خود سازند خود او نیز این حق را ندارد که خود را برده دیگران سازد، نماز در کربلا، نشانگر آزادى امام و یارانش بود. هم نماز و هم نمازگزار آزاد است .احدى نمى تواند جلو نماز و نمازگزار را بگیرد. امام به دشمنان نشان داد که شما اسیر نفس و دنیا هستید.
10- استعانت از نماز
حسین بن على علیه السلام پس از نماز صبح در روز عاشورا آرى ، پس از نماز صبح ! دو نکته را تذکر مى دهد: یکى اصل کشته شدن که به امر پروردگار است و دیگرى پایدارى و استقامت در برابر دشمن که هر دو نکته با نماز ارتباط مستقیم دارد، زیرا اگر در قرآن مجید حکم نماز درآیات متعدد آمده و نماز یکى از علائم اسلام و ایمان است ، در شرایط خاص جنگ و جهاد و حتى در آن مرحله اى که شکست ظاهرى و کشته شدن ، قطعى و مسلم است طبق فرمان الهى واجب است و اگر احیانا کسانى نماز بخوانند و حکم جهاد را فراموش کنند ازمصادیق کسانى خواهند گردیدکه قرآن مجید با تعبیر ((نومن ببعض ونکفر ببعض ))نکوهش مى کند.
و اماروح استقامت و پایدارى در جهاد نیز باید از همان نماز و ارتباط با پروردگار به دست بیاید و از عبادت و معنویت مدد و نیرو بگیرد که  :و استعینوا بالصبر و الصلوة
11- درس هدفدارى
ارزش وجودى هر انسان به ارزش هدف او بستگى دارد، امام به همه نشان داد که هدف ما خدا است و هدف ما احیاى روح و حقیقت نماز است امام در قتلگاه هدف خدایى خود را در نظر داشت و مى گفت : ((الهى رضا بقضائک ))
12- درس رمز و راز موفقیت
امام حسین چگونه پیروز شد، باید گفت یکى از عوامل مهم آن ، نماز و عبادت و اخلاص و دعاى امام و یارانش بود. همانطور در دوران جنگ تحمیلى رزمندگان اقتداء به امام حسین کردند.
13-  شهادت در حال نماز
حضرت سید الشهداء علیه السلام به برادرش فرمود که : اگر من به لانه حیوانات پناه ببرم بنى امیه بر من دست پیدا مى کنند. مى داند که او را مى کشند و جناب امیرالمومنین علیه السلام مى دانست او را شهید مى کنند، من عالم مى دانم که مرا مى کشند حالا که مى داند خوب چرا توى خانه ؟ چرا توى دهلیز؟ چرا توى یک بیابانى بى اطلاع ؟ خوب . حالا که مرا مى کشند طورى کشته و شهید شوم که خون من هدر نرود، مظلومیت من برملا بشود، آنها که بالاخره على علیه السلام را مى کشتند؛ لذا مى رود به مسجد، اگر مسجد هم نمى رفت آن شب او را مى کشتند.
به یک وجه دیگر چه بهتر که حقانیتشان را بر مردم معلوم کنند، در مسجد سر نماز (مسجد ماءمن مردم است ) که قساوت و شقاوت را خوب برساند این را اختیار کرد، این مسیر را برگزیده است . نباید گفت چرا على امیرالمومنین تن به تهلکه داده چرا؟ قرآن که مى فرماید: لا تلقوا بایدیکم الى التهلکة .  انسان بالاتر از این حرف هاست .
اینها دست از امام حسین برنمى داشتند به هر طریقى او را مى کشتند، ولى امام جهاد و شهادت را اختیار کرد، و در میدان جهاد، درس استقامت و آزادى و شهادت و بندگى و معنویت و مناجات و عبادت و برپایى نماز براى تمام انسان ها داد.
نماز حقیقى را امام در شب ، صبح و ظهر عاشورا به تصویر کشید، اگر چه فیلمبردار آنجا نبود، ولى انسان با چشم بینا مى تواند الان هم ببیند چونکه آنها حق بودند و حق هم نابود شدنى نیست ، تا ابد این فیلم نماز کربلا زنده و پایدار است .
در قیامت خداوند تمام صف کربلا را به عالم محشر نشان مى دهد، واقعا رکوع و سجود امام دیدنى است . واقعا آنها چقدر قسى القلب بودند، که به قلب نماز و به قلب نمازگزار تیر زدند.
دشمنان با این کار ثابت کردند که نمازگزار واقعى نیستند، بلکه نمازگزار واقعى امام حسین و یارانش مى باشند، اگر آنها نمازگزار واقعى بودند به نماز و نمازگزار تیر نمى زدند.
14- درس امانت دارى
امام به ما آموخت که نماز امانت الهى است ، انسان باید به نحو احسن از آن امانتدارى کند.
هنگامى که وقت نمازمى شدعلى علیه السلام به خود مى پیچید،مى لرزید به او مى گفتند:اى امیر المومنین !تو را چه شده است؟
مى فرمود: وقت اداى امانتى رسیده است که خداوند آن را بر آسمان ها و زمین و کوه ها عرضه کرد و آنها از تحمل آن ابا کردند و از آن بیمناک شدند

نظرات مراجع:

روز عاشورا وقتی ظهر شد ، ابوثمامه صیداوی یكی از یاران امام حسین (ع) هنگام ظهر به آن حضرت عرض كرد: دوست دارم قبل از آنكه در ركاب تو فدا گردم این نماز را كه وقتش رسیده با تو بخوانم. امام حسین (ع) فرمود : خداوند تو را از نمازگزاران قرار دهد كه مرا یاد نماز انداختی، از دشمن بخواهید مهلت دهد تا ما نماز را بخوانیم سپس امام حسین (ع) با جمعی از اصحاب نماز ظهر را خواندند و زهیر و سعید بن عبدالله به عنوان سپر در جلوی آن حضرت ایستادند به گونه ای كه 13 تیر به بدن سعید اصابت كرد و به شهادت رسید.

نماز را به پا دار، به درستی كه نماز انسان را از فحشا و منكرات باز می دارد

"در روایت آمده : اگر تعداد كسانی كه به امام جماعت اقتدا می كنند از ده نفر گذشت، اگر تمام آسمان ها كاغذ و دریاها مركب و درختها قلم و جن و انس و ملائكه نویسنده شوند نمی توانند ثواب یك ركعت آن را بنویسند."

مبغوض ترین مردم نزد خدا كسی است كه خود را پیرو امامی بداند ولی از كردارش پیروی نكند

سوال: چند سالی است بسیاری از هیئت های مذهبی ظهر عاشورا به اقامه نماز ظهر می پردازند و به سیره حضرت سیدالشهدا(ع) اقتدا می كنند. از آنجایی كه برخی هیئت ها هنوز به این مهم بی توجه هستند، توصیه حضرتعالی در این رابطه چیست ؟

حضرت آیت الله خامنه ای:
- اینجانب با دعا برای دست اندركاران این حركت الهی و تشكر از كسانی كه به این دعوت حق پاسخ مثبت گفته اند و بویژه از عزاداران عاشورای حسینی امسال كه در روز عاشورا جلوه با شكوهی از نمازگزاری را نشان دادند.

حضرت آیت الله مكارم شیرازی:
اقامه نماز جماعت در ظهر عاشورا كار بسیار مهمی است و به یقین امام حسین (ع) از چنین عزاداری خشنود خواهد بود.
حضرت آیت الله فاضل لنكرانی:
نماز بر عزاداری مقدم است و سعی شود هنگام نماز عزاداری و سایر امور تعطیل شده و نماز اقامه شود.
حضرت آیت الله تبریزی:
عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) مقدمه برپایی نماز و سایر وظایف دینی است و قیام آن حضرت برای تحكیم قرآن و احكام شرع واقع گردید و عزاداران بیش از هر چیز به وظایف دینی كه اهم آن نماز است باید اهتمام كنند.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:
مقتضی است كه همه هیئات محترم به این امر مهم توجه كنند.
مرحوم حضرت آیت الله بهجت:
معلوم است كه نماز در اول وقت و آن هم به جماعت مورد رضایت سیدالشهدا(ع) است.
حضرت آیت الله سیستانی:


بسیار مناسب است كه نماز را به وقت بخوانند و با این كار هدف اصلی از اقامه این مجالس را نشان دهند.


فرازی از پیام مقام معظم رهبری به چهارمین اجلاس سراسری نماز


اهمیت دادن به نماز در ظهرعاشورا و در میان مراسم سینه زنى و عزادارى، خود یك نقطه برجسته دیگر بود. ما همیشه از این كه مى دیدیم جوانان و مردممان، سینه زنىِ روز عاشورا را مى كنند و نمازشان به نزدیك غروب مى افتد رنج مى بردیم. مردم اهمیت نماز و ذكر خدا و یاد الهى را در لابه لاى مراسم عاشورا نشان دادند؛ لذا جاى سپاسگزارى و تشكر دارد.

نتیجه :

برای جامعه اسلامی مخصوصاً پیروان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) روشن و واضح است که مهمترین پیام نماز ظهر عاشورا، زنده نگه داشتن دین اسلام و احیای امر به معروف و نهی از منکر است.
امام حسین (ع)، خود در بیانی می فرمایند: من عاشق نمازم و به همین خاطر در سخت ترین شرایط در میدان جنگ ، دست از محضر پروردگار برنداشتند و نماز خود را اقامه کردند.

قیام امام حسین (ع) برای این است که برنامه ها و احکام دین حتی در معرکه جنگ و حتی در مقابل دشمن هم برقرار باشد. پس قیام امام حسین (ع) در روز دهم محرم و اقامه نماز او در این روز می رساند که جهاد، جنگ و اسارت و بیچارگیهایی که امام حسین(ع) و یاران با وفایش متحمل شده اند، همه برای حفظ دین بوده است.

 چگونه می‌توان عزادار و سوگوار واقعى امام بود ولی نماز را كه امام به خاطر آن قيام كرد، مهم نشمرد و چگونه ممكن است كسى براى امام عزادارى كند و خود را علاقه‌مند به او بداند در حاليكه حافظ نماز خود نباشد و آن را سبك بشمارد.

 بدون شك اقامه نماز ظهر عاشورا توسط امام حسين(ع) در حساس‌ترين و بحرانی‌ترين لحظات زندگی‌شان، حكايت از اهميت و توجه به فريضه نماز دارد، چرا كه انگيزه و هدفی كه باعث اقامه اين نماز شد محور قيام ايشان را شكل می‌دهد.

 پيام نماز امام در ظهر عاشورا به اين معناست كه هيچ عاملی نمی‌تواند مانع اقامه نماز شود، حتی بزرگ‌ترين واقعه و حادثه زندگى نبايد موجب فاصله افتادن نماز از وقتش شود.

         لذا برآن شدیم تا باطراحی و تولیدکارشناسی شده محراب با قابلیت حمل ونقل آسان و ماندگاری بالا ووزن سبک و..... امکان محقق شدن چنین فریضه ای را فراهم نموده که درادامه بدان خواهیم پرداخت.

موضوع طرح :

             ایجادوتدارک ادای نمازدرخیابانهاوحسینه ها با زیباسازی واستقرار محراب سبک وآماده در هر نقطه کشور جهت برگزاری نماز ظهر عاشورا

 

اهداف طرح :

1-    احیای امر به معروف و نهی از منکر به صورت عملی

2-   یکسان سازی و ایجادیکپارچگی عملی ومعنوی درکشور جهت ادای نماز ظهرعاشورا

3-  احیای خاطره ظهر عاشورا و فرهنگ نماز

4-   ایجاد فضای معنوی نماز در کل خیابانهای کشور

5-   تاثیر گزاری و القای فرهنگ نمازدر جوانان

6-   بازسازی فرهنگ جهادو نمازدرجامعه

7-  تداوم اهداف نهضت حسینی ونمایش جهانی آن

 

راهکاراجرا :

 

   با توجه به عظمت موضوع ، تعامل لازم بین دستگاه های اجرایی و متولیان آن بایست برقرار شده و در این خصوص

  هماهنگی ستادمحترم نماز و سازمان تبلیغات اسلامی و شهرداری های کشور جهت بررسی و تعیین راهکارها الزامی

  وازاهمیت ویژه ای برخوردار است .

 درخصوص استقرارمحراب فوق الاشاره که نماد نمازخانه و ایجاد کننده روح نماز درنمازگزارها خواهد بود بایست گفت

 ، این محصول توسط گروه هدایای بهشتی و با همت و تکنولوژی شرکت و کارخانه بنیان پلاست طراحی و تولید

 و بصورت بسته بندی آماده تحویل می گردد.محراب فوق دارای فتوکلیپ و نقشه راهنمای مونتاژاست که افراد براحتی درزمانی کوتاه قادربه مونتاژ و آماده سازی آن خواهند بود.

 

 

 

 

مشخصات و مزایای محراب ها :

1-    ابعـاد  : 200 * 133 * 26

2-    جنس  :  هالو شیت

3-    چـاپ : چهاررنگ cmykاسکرین مستقیم روی محراب با ماندگاری بسیاربالا.

4-    وزن    : حدودا 9 کیلوگرم

5-     دارای نقشه فنی مونتاژ و فتوکلیپ آموزش نصب و مونتاژ است.

6-     حمل و نقل راحت.

7-     قابلیت شستشوی محصول .

8-    قابلیت استقراردر هرزاویه و هر ضلع.

9-    دوام وماندگاری بالا.

علی هذا باتوجه به قابلیت وامکان ایجاد نمازخانه های سیار و مقطعی گروه هدایای بهشتی پیشنهاد می نماید طرح فوق را بررسی و با امکان سنجی مناسب ، اقدامی جدید و پویا را در برگزاری نماز ظهر عاشورا نهادینه و پایه گزاری نماییم .

گروه هدایای بهشتی

حمید رضا علیزاده

تیرماه 1395

اطلاعات تماس
بیوگرافی شرکت

هدایای بهشتی

تهران

نوع فعالیت

تولید کننده، عمده فروش، خرده فروش، خدمات

خدمات/محصولات

طراحی وتولید، هدایای فرهنگی مذهبی، تولید محراب نمازخانه، محراب ارزان و اماده

نوع مالکیت:

شرکت با مسئولیت محدود

دسته‌بندی محصولات و خدمات