خرابی آسانسور _ گیر کردن در آسانسور
لطفا متن زیر را با دقت بخوانید، ممکنه فقط یکبار این اتفاق برای شما بیفتد!
کسی که در آسانسور گیر کرده است چطور میتواند با افراد بیرون آسانسور ارتباط برقرار کند:
● استفاده از زنگ خطر آسانسور
● استفاده از تلفن موقعیتهای اضطراری تعبیه شده در کابین
● روش قدیمی و موثر فریاد زدن و کوبیدن به در آسانسور
● استفاده از تلفن همراه
زنگ خطراطلاعات اندکی رابه افراد بیرون آسانسور میدهد و تنها نشان میدهد آسانسور در جایی از ساختمان گیر کرده است و کسی داخل آن است.
با تلفن اضطراری استفاده کننده آسانسور به آتش نشانی ۱۲۵ و یا شخص آموزش دیده و خبرهای وصل میشود. اگر به دلیلی تلفن اضطرای کار نکند، نباید تأثیر داد و فریاد و مشت زدن به درآسانسور را دست کم بگیرید. مسئول ساختمان ممکن است از نزدیکی آسانسور رد شود و بشنود. هنگامی که تلفن همراه آنتن میدهد، ابزار بسیار موثری خواهد بود.
به مجرد این که ارتباط شفاهی برقرار شد، کسی که در آسانسور است بایستی نام ساختمان، شماره آسانسور (اغلب روی صفحه فرمان بالای کلیدها یا داخل در کنار تلفن نوشته شده است)، شماره طبقهای که آسانسور در آن گیر کرده است (اگر مشخص باشد)، شرح خلاصهای از مشکل، تعداد و شرایط کسانی که در آسانسور ماندهاند (شامل نیازهای پزشکی یا شرایط اضطراری) و هر گونه اطلاعات مفید دیگر را به اطلاع مسئول امر برساند.
مسئولان جوابگویی آتش نشانی و یا تماسهای اضطراری آموزش دیدهاند که نسبت به فرستادن پرسنل مناسب و باصلاحیت اقدام کنند. به هر حال، زمانی که برقراری تماس تلفنی اضطراری امکان پذیر نباشد و کسی که بیرون از آسانسور است به واسطه فریاد زدن یا از طریق تلفن همراه در جریان امر قرار میگیرد، سرنشینان آسانسور میتوانند به فردی که پاسخ میدهد کمک کنند تا با افراد مناسب تماس بگیرد.
یک تقاضای مفید میتواند به این صورت باشد: «لطفا کمک خبر کنید. ما در آسانسور در طبقه چهاردهم فلان ساختمان گیر افتادهایم. شماره آسانسور الف-۱۲ است. پنج نفر هستیم و حال همه خوب است. لطفا با مدیر ساختمان تماس بگیرید تا شرکت سازنده آسانسور را خبر کند.»
اگر مورد اضطراری پیش آمده باشد، مثلا یکی از مسافران از بیماری قلبی رنج میبرد، از کسی که پاسخگو است بخواهید بلافاصله با اورژانس تماس بگیرد. وقتی که ازتلفن همراه استفاده میکنید، در شرایط اضطراری سرنشینان آسانسور باید خودشان مستقیما با اورژانس تماس بگیرند. (دقت داشته باشید وقتی از تلفن همراه برای تماس با اورژانس استفاده میکنید، تماس گیرنده باید تا حد ممکن با ذکر جزییات محل خودش را اطلاع دهد، چرا که اپراتور اورژانس از یک خط تلفن عادی یا شبکه محلی استفاده میکند و نمیتواند محل شما را تشخیص دهد.) در موارد غیر اضطراری، شرکت آسانسور از موثرترین راه برای فائق آمدن بر این وضعیت آگاه است و بایستی پیش از دیگران در جریان امر قرار داده شود.
مدیران ساختمان بایستی کنش وواکنش داشته باشند
مدیران ساختمان و عموم مردم میتوانند با پرسیدن درباره اطلاعاتی که در بالا آمد و برقراری تماس با پرسنل مناسب و واجد شرایط به کسانی که در آسانسور گیر کردهاند کمک کنند تا از پس مشکل برآیند. مدیر ساختمان بایستی تمامی اطلاعات بایستی را در اختیار شرکت سازنده آسانسور (در موارد غیر اضطراری) یا اورژانس (درموارد اضطراری) قرار دهد. بیشتر مدیران ساختمان صلاحیت این را ندارند به مسافران کمک کنند تا به سلامت از آسانسور خارج شوند. هم مسافرانی که گیرافتادهاند و هم مدیران ساختمان باید منتظر افراد واجد شرایط و آموزش دیده بمانند. وقتی که همه منتظر هستند، مدیران ساختمان باید با مسافران گیر افتاده در ارتباط باشند، آنها را آرام نگه دارند و به آنها اطمینان دهند که کمک در راه است. این وظیفه بسیار خطیری است.