کاربرد یو پی اس در صنعت برق چیست؟
یو پی اس یا همان Uninterruptible power supply یک دستگاه تامین کننده جریان متناوب برق است که به وسیله دارا بودن انواع باتری های صنعتی( جیوه ای و ..) توانایی ذخیره و تبدیل جریان برق شهری را دارد که میتواند بسیاری از سیستم های الکتریکی، دستگاه ها و تجهیزات برقی را پشتیبانی نماید.
تداوم و دسترسی مستمر به توان الکتریکی و جریان پایا الکتریکی یکی از اصلی ترین و حیاتی ترین مولفه های فعالیت بسیاری از بخش ها از جمله دیتاسنترها، آزمایشگاه ها، مرکز کنترل ترافیک، برق اضطراری آسانسور، سیستم های امنیتی و برق اضطراری بانک ها می توان اشاره کرد.
بروز برخی اتفاقات همچون قطعی های غیر منتظره برق شهری، وجود جریان های دشارژی و بارهای تشدید شده که فراتر از حد استاندارد توان دریافتی مصرف کننده است، سبب بروز خرابی و ایرادات بسیاری می شود که در نهایت منجر به از کار افتادگی دستگاه ها و تجهیزات برقی ارزشمند می شود.
اما با حضور و استفاده از یو پی اس ها در حوزه صنایع برق و تجهیزات مرتبط به آن احتمال خراب شدن و از کار افتادگی تمامی دستگاها و سیستم های برقی مرتبط به کمترین میزان خود رسیده است. یو پی اس ها که علاوه بر ذخیره و اتصال جریان مستمر از ورود اختلالات جریانی به سیستم های متصل جلوگیری می کند.
به همین سبب در این مقاله از سایت تسلا یو پی اس، به بررسی موارد استفاده، کاربرد و اهمیت یو پی اس ها در صنعت برق خواهیم پرداخت که یکی از بخش ها و حوزه های حیاتی فعال در تمام جامعه ها می باشد.
مطالب مرتبط : چه نوع یو پی اس برای دستگاه پوز مناسب است؟
مزایای یو پی اس در صنعت برق
یو پی اس ها از جمله منابع تغذیه جریان متناوب برق می باشند که توانایی ذخیره برق در فشار و آمپر های قوی به دستگاه ها و تجهیزات برقی است که علاوه بر ذخیره برق می تواند جریان را در حالت پایا و بدون نقص انتقال و از ورود هرگونه نویز و فرکانس تشدیدی جلوگیری نماید.
امروزه به جرات می توان گفت که بیشتر وسایل و تجهیزاتی که در طول روز از آنها استفاده می نماییم همگی یا شامل منبع تغذیه الکتریکی و یا نیاز به یک منبع محرک و شارژی دارند تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
گوشی های هوشمند، تلویزیون، روشنایی معابر و سایر محل ها، باتری سیستم های شخصی، توان الکتریکی مورد نیاز دیتاسنتر ها و مراکز حفظ و نگهداری اطلاعات سرورها، باتری های مورد نیاز در بالابرهای صنعتی و تجاری در مجتمع ها همگی از مواردی می باشند که یو پی اس در آنها کاربرد دارد.
بروز هرگونه اشکال و یا اختلال در هر یک از موارد ذکر شده زمینه ساز حوادث و خسارت های سنگینی می تواند باشد که جبران آنها ممکن است بسیار سخت باشد. ولی استفاده از یو پی اس ها هم به عنوان یک اینورتر و هم یک منبع پشتیبان سبب می شود که تا حدودی از درستی نحوه کار اطمینان حاصل شود.
مطالب مرتبط : یو پی اس مناسب برای پکیج
استفاده از یو پی اس در صنعت برق
صنعت برق چیست؟ منظور از صنعت کدام موارد است؟ مزیت های استفاده از یو پی اس برای حوزه برق چیست؟ پاسخ همه این سوالات را قرار است به ترتیب در ادامه مقاله بررسی نماییم.
صنعت برق را می توان به صورت مختصر بدین گونه بیان کرد که هر نوع فعالیت و یا پروسه ای که نیاز مستمر و دائمی به جریان برق شهری یا دیگر فرکانس های توان الکتریکی داشته باشد و در صورت عدم دسترسی به آن با اختلال و مشکل مواجه شود را می توان به صورت دسته جمعی صنعت برق معرفی کرد.
دستگاه ها و تجهیزات پزشکی، دستگاه ها چاپ و تکثیر انواع بنر، کارخانه های خودروسازی و قطعه سازی صنعتی، مانیتورینگ و سیستم های کنترل ترافیک، مصارف شخصی منازل همچون پکیج و سیستم های گرم کننده و خنک کننده همگی از جمله فرآیند ها وحرفه هایی می باشند که در بخش صنعت برق شامل می شوند.
اما یو پی اس چگونه می تواند در همه این حوزه ها که هر یک توان مصرفی متفاوتی دارند، کاربرد داشته باشد؟ امروزه تمامی یو پی اس های که توسط شرکت های مکاترونیک طراحی و تولید می شوند در ابعاد، توان های خروجی، ظرفیت باتری های متفاوت و دو نوع آنلاین و آفلاین قرار دارند.
نکته مشترک همه بند های یو پی اس، قابلیت ذخیره و انتقال برق شهری و تبدیل آن به وسیله اینورتر است که سبب می شود تا برق فشار قوی ورودی به توان کوچکی از جریان تبدیل شده و سپس به خروجی و در نهایت سیستم یا دستگاه نصب شده منتقل شود.
یکی از مهمترین حوزه ها در صنعت برق که استفاده از یو پی اس اهمیت بسیار زیادی دارد، ایستگاه های تبدیل صنعت برق خورشیدی، تامین کننده سیستم های عملکردی نیروگاه های برق و پشتیبانی از توان ورودی ایستگاه های توزیع غیر متمرکز مانند ایستگاه های تقسیم و کاهش فشار گاز می باشند.