تفاوت ردیاب آفلاین و ردیاب آنلاین
سیستم های ردیاب ماهواره ای موارد استفاده متعددی دارد. به طور کل جهت بررسی دقیق آخرین وضعیت دستگاه شامل مکان، سرعت و … در مدل های ردیاب آنلاین و جهت بررسی مسیرهای طی شده دستگاه در بازه های مختلف زمانی در مدل های ردیابی آنلاین و ردیاب آفلاین استفاده میشود.
به طور مثال جی پی اس های راهنمایی رانندگی از نمونه های ردیاب آفلاین است که با دستگاه ردیاب ماشین اطلاعات مربوط به موقعیت و سرعت خودرو را به صورت مدام در حافظه خود ذخیره کرده و این اطلاعات در پلیس راه به صورت مموری کارت تحویل خواهد شد.
ردیابی آفلاین تنها از یک ماژول جی پی اس (GPS) جهت مکان یابی و ثبت اطلاعات مکانی، زمانی و … در حافظه دستگاه استفاده می شود.
برخی از دستگاه های ردیاب آفلاین همراه با مموری قابل جابجایی هستند و برخی به صورت ردیابی آفلاین با مموری داخلی. در حالت اول حافظه قابل افزایش و جابجایی ولی در حالت دوم حافظه درون دستگاه تعبیه شده و قابلیت جابجایی یا ارتقا را ندارد.
دستگاه های ردیاب آنلاین یا برخط، دستگاه هایی هستند که به صورت لحظه به لحظه می توان از طرق مختلف از آخرین موقعیت دستگاه ردیاب ماشین مطلع بود و همچنین میتوان سیستم های نرم افزاری را برنامه نویسی کرد تا بتوان علاوه بر آخرین موقعیت خودرو از سایر امکانات نظیر مسیر طی شده، تعریف محدوده جغرافیایی و … نیز استفاده کرد، به این گونه سیستم ها بر اساس قابلیت هایی که ارائه می دهند به سیستم های ردیابی خودرو یا به صورت پیشرفته تر به سیستم کنترل هوشمند ناوگان حمل و نقل اطلاق می شود.