ویژگی مواد مورد استفاده در دستگاه پرکن مایعات
در دستگاه پرکن مایعات چه موادی با چه ویؤگی استفاده میشود؟
نوع مواد، جنس و شکل ظرف و ظرفیت تولید؛ عواملی جهت طبقه بندی دستگاهها به شرح زیر میباشند:
1- ویژگیهای مواد
- ویسکوزیته مواد: چنانچه مواد دارای ویسکوزیته بالا ( غلیظ ) باشند و حرکت انتقال آنها نیازمند اعمال فشار باشد و یا پرکردن آنها نیازمند دقت بالا باشد، از سیستم های پرکن سیلندر پیستونی یا انواع پمپها استفاده میشود نیروی فشاری پمپ یا سیلندر-پیستون موجب انتقال مواد به داخل نازلها و در نهایت پر شدن ظروف میگردد. چنانچه ویسکوزیته مواد بسیار بالا باشد سیلندرهای خاصی در پرکن سیلندر پیستونی، استفاده میشود. برای مواد دارای ویسکوزیته پایین ( رقیق ) از سیستمهای پرکن ثقلی استفاده میشود. در این سیستمها انتقال مواد از مخزن و ریختن آنها در ظروف توسط نیروی وزن خود مواد ایجاد میشود. چنانچه دقت بالایی در ریختن مواد در ظروف مورد نظر باشد. از سیستم پرکن فلومتری استفاده میشود.
- شکل و حالت فیزیکی مواد: به طور کلی درستگاههای پرکن تولید شده در شرکت سرآمد میثاق پارس با برند ژانر، برای پرکردن مواد مایع با ویسکوزیته متفاوت مورد ایتفاده قرار میگیرد. طیف مواد مورد نظر از مایعاترقیق ( ویسکوزیته پایین ) مانند آب و موادی که وزن مخصوص آنها کمتر از آب باشد؛ آغاز میشود و تا مایعات غلیظ ( ویسکوزیته بالا ) مانند روغنهای صنعتی و خوراکی، رب، سس، شامپو، مایع ظرفشویی، شکلات مایع، ارده و شیره میرسد. چناچه مواد مخلوط جامد در مایع باشند نیز میتوان از دستگاههای پرکن برای آنها استفاده کرد. چنانچه داخل مایعات دانههای کوچک، یک شکل و یک اندازه جامد مانند: آبمیوههای پالتدار، مرباجات و ... موجود باشد از سیستم سیلندر-پیستونی خاص ( پرکن پالپ ریز ) برای پرکردن آنها استفاده میشود.شرکت میثاق پارس با برند ژانر دستگاهی را رای پر کردن مخلوط جامد در مایع برای موادی مانند انواع ترشیجات تولید نموده است.
- مواد دارای خاصیت خورندگی: این مواد موجب تغییر در جنس مواد اولیه به کار رفته در دستگاه میشود. با توجه به اثر خورندگی موادی مانند وایتکس، جوهرنمک و ... در ساخت دستگاههای مربوط به آنها از مواد مقاوم در برابر خورندگی مانند تیتانیوم، پی وی سی و ... استفاده میشود.
- مواد دارای خاصیت کف کنندگی: چنانچه مواد از نوعی باشند که در زمان پرشدن، کف کنند( مانند شیر، سرکه، مواد بهداشتی، کف شور ، شیشه شور و ..) دستگاههای پرکن آنها باید قابلیت پر کردن ظرف را از پایین به طرف بالا داشته باشد. بدین شکا که نازلها وارد ظروف یا بطریها میشود و همزمان با پرکردن آنها در یک فاصله متناسب با سطح مایع، بالا میآیند تا ظروف پر شود. در پر کردن این نوع مواد بسته به غلظت آنها از سیستمهای سیلندر- پیستونی، پمپی یا ثقلی استفاده میشود.
2- جنس ظرف و ظرفیت تولید
- شکل و جنس ظرف: چنانچه بطری یا ظرف کوچک و یا جنس ظرف، دارای استقامت پایینی باشد و ثابت نگهداشتن آن روی خط تولید به سادگی ممکن نباشد برای پر کردن آن از دستگاههای مدل دوار استفاده میشود.
- ظرفیت تولید: چنانچه ظرفیت تولید بالا باشد تعادل نازلهای دستگاه افزایش پیدا میکند. در صورتی که ظرفیت تولید بسیار بالا باشد به صرفه تر است که از مدل دوار استفاده گردد.
- ظروف خاص: چناچه پر کردن ظروف خاصی مانند تیوبها مورد نظر باشد؛ دستگاههای مخصوص جهت پر کردن این دسته از کالاها تولید میشوند.