اتاق مانیتورینگ دوربین مداربسته
در مراکز عمومی و پرتردد مانند مترو ، خیابان ها، پاساژ ها ، ادارات و سازمان های بزرگ ، بیمارستان ها و .. معمولا از تعداد زیادی دوربین مداربسته ، جهت رویت وقایع استفاده میشود .این دوربین ها به دسته های ۱۶ یا ۳۲ تایی گروه بندی شده و در مانیتوری مجزا نمایش داده میشود.
فرض کنید در بیمارستانی ۱۲۸ دوربین مداربسته نصب و راه اندازی شده است و به لحاظ حساسیت و اهمیت موضوع ، باید به صورت ۲۴ ساعته تصاویر مشاهده شود .
هر اپراتور میتواند به ۲ مانیتور نگاه کند در هر مانیتور ۳۲ تصویرنمایش داده میشود بنابراین برای این تعداد دوربین نیاز به ۲ اپراتور با ۴ مانیتور است.
معمولا برای نمایش این تصاویر از دو یا سه سایز مانیتور استفاده می شود .
در مانیتور های بزرگتر تصاویر ۱۶ یا ۳۲ تایی نمایش داده میشود و در مانیتور های کوچکتر تصویری که اهمیت بیشتری دارد به صورت تکی نمایش داده میشود .
فرض کنید اپراتوری در حال مشاهده ۳۲ تصویر همزمان دوربین مداربسته است و در تصویر شماره ۵ اتفاقی می افتد .اپراتور میتواند به سرعت تصویر شماره ۵ را در مانیتور ۲۰ اینچی که روی میز اوست ، واضح تر و بزگتر و نزدیکتر مشاهده نماید.
همچنین اپراتور در اتاق مانیتورینگ میتواند لنز دوربین مداربسته زوم دار را حرکت دهد و تصویر را بزرگ نماید.
در دوربین های چرخان یا اسپید دام ، اپراتور در اتاق کنترل مرکزی میتواند جهت دوربین را تغییر دهد و آنها را بچرخاند .روی حالت دستی و یا اتوماتیک قرار دهد .
همچنین می تواند مانیتور های طبقات دیگر را مدیریت کند .یعنی در ساعاتی خاص اجازه مشاهده تعدادی از تصاویر دوربین های مداربسته را به نگهباتی یا قسمت های دیگر بدهد .
با توجه به اینکه ساعات طولانی را اپراتور باید در این اتاق سپری کند ، بنا بر این باید از لحاظ رفاهی و راحتی و آسایش به نحوی باشد که از کیفیت کار او کاسته نشود.
صندلی راحت ، دما و تهویه مناسب اتاق فضایی برای خواب و استراحت و… باید درطراحی اولیه در نظر گرفته شود.
مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی شرکت پاسارگاد