کناف چیست ؟
کناف (Knauf) یک شرکت بین المللی آلمانی است که در سال 1932 میلادی به دست برادران Knauf پایه گذاری شده است.
خانواده کناف
این شرکت در تولید صفحات پیش ساخته گچی (پنل های گچی) که در سیستم های ساخت و ساز خشک (Drywall Systems) به کار میروند ، آوازه جهانی دارد ؛ هر چند امروزه ، مصالح دیگری نیز مانند عایق های صوتی و حرارتی ، سنگ آهک و فرآورده های آن و همچنین ، فرآورده های گچی و سیمانی تولید می کنند.
پنل گچی معمولی (Regular Gypsum Board = RG)
در ایران ، به دلیل پیدایش و پیشرفت ساخت و ساز خشک با فرآورده های شرکت کناف ایران - که یکی از صدها کارخانه شرکت KNAUFF آلمانی در سرتاسر جهان است - ، برخی از مردم ، هر گونه ساخت و ساز خشک با پنل های گچی از جمله پوشش های سقف و دیوار را کناف می نامند ؛ مانند بسیاری از کالاهای دیگر که هنوز به نام نخستین شرکت های سازنده شان خوانده می شوند.
سقف کاذب یا دیوار های جداکننده کناف ، از پوشاندن سازه های فلزی گالوانیزه - و در بیشتر کشور های اروپایی و آمریکایی ، سازه های چوبی - با صفحات (پانل های) گچی و سیمانی که بر روی آنها پیچ می شوند ، پدید می آید. سپس ، درز میان پنل ها ، به وسیله بتونه درزگیری ، بتونه کاری شده و در پایان ، سطح یکپارچه و هموار ساخته شده ، رنگ آمیزی می شود.
پوشش کاری سقف و دیوار های داخلی ساختمان های کهنه (در دست بازسازی) ، از دیگر کاربرد های سیستم کناف است. برای این کار ، می توان پنلهای گچی و سیمانی را بدون زیرسازی فلزی یا چوبی و با چسب پرلفیکس ، بر روی دیوارهای سنتی چسباند و تأسیسات و عایق های صوتی و حرارتی ، مانند پشم سنگ یا پلی استایرن را پشت آن جای داد.
پوشش دیوار کهنه با سیستم پوششی بدون سازه (با خمیر پرلفیکس)
بسته به کاربری ، میتوان از پانل های کناف مقاوم در برابر آتش (FR) و مقاوم در برابر رطوبت (MR) و یا مقاوم در برابر آتش و رطوبت (FM) نیز بهره جست.
دیوار های ساخته شده به روش کناف ، تا 10 برابر ، سبک تر از دیوار های سنتی اند ؛ از این رو ، بار مرده ساختمان را کاهش داده و اثر چشمگیری بر کاهش آسیب های زمین لرزه دارند.
نمودار مقایسه ای وزن تیغه های ساختمانی
برتری دیگر ساخت و ساز خشک ، دسترسی آسان به تأسیسات مکانیکی و الکتریکی آسیب دیده است. همچنین ، اگر پنل های کناف ، به هر دلیلی ، آسیب ببینند ، به آسانی می شود آنها را با پنل های نو ، بازسازی کرد.
برتری های دیگر ساخت و ساز کناف و مصالح وابسته در برابر روش سنتی ، چنین است:
- سبکی این مصالح و جابجایی آسان آنها به دست کارگران
- کم حجم بودن این مصالح و به دنبال آن ، کاهش هزینه های جابجایی
- پاکیزگی بیشتر به هنگام ساخت
- سرعت بیشتر در ساخت و ساز و بازسازی
- اجرای طرح ها و فرم های دکوراتیو برای ایجاد حجم های شکسته و قوسی