مشخصات حلب(قوطی) پنیر
1) هدف
هدف از تدوين اين استاندارد تعيين ويژگيهاي حلب مخصوص پنير ميباشد كه بتواند پنير را به خوبي نگهداری نموده و از مصرف حلبهاي مختلف ديگر جلوگيري نمايد .
2ـ دامنه كاربرد
اين استاندارد شامل حلبهایي ميباشد كه مخصوص بسته بندي پنير ايراني تهيه و استفاده ميگردد .
3 ـ ويژگيها
1) متریال اين حلب ها از ورق آهن با پوشش قلع ميباشد .حداقل مقدار پوشش قلع 2.8 گرم در متر مربع می باشد .
2) شکل ظاهری
حلب مخصوص پنیر از مکعب مستطیل و کتابی و مربع (به سایزهای مختلف ) با دربهای فلزی و آلومینیومی ساده و ایزی اپن تشکیل شده است .
4) دربندی حلب ( قوطی )
دربندی قوطی (حلب) به دنبال عدم رعایت مسائل بهداشتی ناشی از زنگ زدگی در محیط های مرطوب و انتقال آلودگی ها به محتویات داخل حلب می باشد این مسئله شرکت پدیده نوپارسی را ملزم به تولید و ارایه هر چه سریعتر دستگاه دربندی از جنس تمام استیل نمود که به حول قوه الهی تا به امروز توانسته رضایت مشتریان را جلب کند .
چگونگي اتصال سر و كف به بدنه در اين ظروف به طريق مضاعف بوده به گونه ای که دو لبه ورق به داخل هم رفته و توسط قرقره های دستگاه والس (دربند حلب) اصطلاحا فیتیله می گردد جهت استانداردهای فضای آزاد بدنه حلب و همچنین سر و کف حلب اطلاعاتی را در مقاله قسمت بررسی مشکلات بسته بندی مواد غذایی فراهم آمده که می توانید مطالعه کنید .
فاكتورهاي مؤثر در دربندی حلب (قوطی) در استاندارد ملي شماره 1881 روشهای تست و ویژگیهای قوطی فلزی جهت نگهداری مواد غذایی مقرارت عمومی ذکر شده است .
5) درزجوش بدنه حلب
بدنه قوطی های مخصوص پنیر با روشهای مختلفی می تواند جوش شود که مناسبترین آن استفاده از دستگاه درزجوش بدنه می باشد ، طرز کار این دستگاه به این صورت است که هردو لبه ورق استوانه ای شکل به به هم چسبیده و سیم مسی برروی سطح آنها توسط قرقره حرکت کرده و جوش می شود باید توجه داشت که تماس پنیر با فلز زنگ زده و یا ترکیبات لحیم با مقدار زیاد سرب که در این نوع حلبها معمول است مناسب نمی باشد .لذا سطح داخل حلب قسمتی که جوشکاری شده است توسط دستگاه لاک پاش و یا پودرپاش آغشته به لاک شده و سپس در درجه حرارت معینی پخته می شود .
مقدار پوشش قلع (لاک سطح جوش شده) نبایست کمتز از 6/5 گرم در متر مربع باشد.