سیستم مدیریت هوشمند پارکینگ چیست؟
امروزه با افزایش جمعیت و تعداد خودروها در شهرهای بزرگ، یافتن مکان مناسب برای پارک خودروها به مشکلی فراگیر و بغرنج بدل شده و خودروها برای یافتن فضای پارک با یکدیگر یه رقابت می پردازند. از این رو مدیریت فضای پارکینگ و استفاده حداکثری و بهینه از فضای موجود پارکینگ ها اهمیت ویژه ای یافته و به یکی از مشکلات اساسی در سازمان ها، شرکت ها، مراکز تجاری، پارکینگ های عمومی و ساختمان های مسکونی بدل شده است. تعداد پارکینگ های عمومی معمولا" متناسب با تعداد درخواست ها برای استفاده از پارکینگ نیست. چگونگی استفاده بهینه از منابع محدود به منظور پاسخگویی بهتر به درخواست استفاده از پارکینگ خودرو این روزها به مشکلی بزرگ تبدیل شده است. در حال حاظر محل پارک خودروها عموما" دارای مشکلات ذیل می باشد:
- مدیران پارکینگ ها تعداد پارکینگ های خالی را نمی دانند و کنترل آنها صرفا با اتکا بر اطلاعات کارکنان پارکینگ بوده و یا پیدا کردن پارکینگ خالی را به مالک خودرو واگذار می کنند.
- مالک خودرو نمی تواند بلافاصله پس از ورود به پارکینگ فضای خالی را پیدا کند. و معمولا پیداکردن آن با زحمت و جستجوی زیادصورت می گیرد که این جستجو باعث ترافیک داخلی می گردد.
- تعداد زیادی از کارکنان پارکینگ تمام وقت می بایست در پارکینگ به هدایت خودروها به صورت دستی بپردازند که این امر علاوه بر بهینه نبودن سبب افزایش هزینه های مدیریت پارکینگ می گردد.
- مدیریت پارکینگ حجم ترافیک هر قسمت از پارکینگ را در زمان های مختلف جهت مدیریت بهینه و اختصاص فضای بیشتر دقیقا نمی داند.
در جهت جمع آوری اطلاعات و بهینه سازی مدیریت پارکینگ و همچنین ارائه دسترسی سریع تر،راحت تر ،ایمن تر و اثر بخش تر و نیز جلوگیری از هدر رفتن انرژی و حفاظت از محیط زیست سیستم هوشمند پارکینگ با هدایت خودکار وسایل نقلیه به پارکینگ، با کاهش هزینه های مدیریت و حل مشکل پیدا کردن فضای خالی، شرایط استاندارد و مطلوب را به تصویر می کشد.
اساس کار سیستم هوشمند پارکینگ
اطلاعات به صورت آنی و لحظه ای از تمام فضاهای پارکینگ ها و از طریق آشکارسازهای اولتراسونیک نصب شده در بالای هر سلول پارکینگ جمع آوری می شود. این اطلاعات از طریق کنترلرهای هر زون به پردازشگر اصلی اطلاعات ارسال می گردد. پردازشگر اصلی بعد از پردازش داده ها، اطلاعات هر فضا را به نمایشگر مختص آن فضا ارسال می کند تا بدین وسیله هدایت خودرو ازطریق اطلاع از محل و تعداد فضای در دسترس صورت گیرد. همچنین این اطلاعات به رایانه اصلی انتقال می یابد و در حافظه سرور اصلی ذخیره می گردد. حسب نیاز مدیر پارکینگ اطلاعات آماری پارکینگ را بصورت لحظهای، ماهانه و یا سالانه می تواند مشاهده و استفاده نماید.
| |
| |
سیستم هوشمند راهنمای پارکینگ هدف از طراحی و اجرای سیستم های هوشمند پارکینگ، بطور عام، مشخص نمودن جای پارک و راهنمایی راننده به سمت محل مورد نظر، بصورت مستقیم و بدون تردد اضافه می باشد. مزایای کاربردی این سیستم را می توان بشکل زیر خلاصه نمود:
| |
| راهکارها راهنمای داخلی پارکینگ این تابلوها در جلوی راهروی ورودی طبقات و همچنین ورودی راهروها نصب شده و با اتصال به سیستم مرکزی و سنسورهای تشخیص خودرو در هر طبقه می تواند ظرفیت خالی را بصورت آنلاین به مراجعه کنندگان نمایش دهد. تشخیص خودرو با استفاده از سنسور آلتراسونیک
در این سامانه بالای هر محل پارک، سنسور تشخیص خودرو(PLD) نصب شده و با استفاده از این سنسور میتوان از بودن یا نبودن خودرو در محل موردنظر بوسیله خطوط ارتباطی با سرور اصلی آگاهی پیدا نمود. در ضمن در بالای محل هر خودرو نشانگرهای ( LED PLI) نصب شده که وضعیت محل مورد نظر را با رنگ های مختلف به شرح زیر مشخص می نماید :
|
متکی بر شناسه RFID :
در زمان نزدیک شدن یک خودرو که مجهّز به برچسب RFID است، شماره این برچسب بهصورت اتوماتیک از فاصله 6 متری استخراج شده و این شماره در بانک اطّلاعات مرکزی جستجو می شود. در صورت معتبر بودن، راهبند بهصورت خودکار باز شده و به خودرو اجازه ورود یا خروج داده می شود. مزیت اصلی این وضعیت، حرکت بدون توقف خودروهای پشت سرهم میباشد. این مساله معمولا برای سازمانهایی که درب پارکینگ آنها در خیابان اصلی است، اهمیت دارد. اما مشکل این وضعیت زمانی آشکار میگردد که خودروی عبوری فاقد شناسه RFID معتبر باشد و به هر دلیلی (مجوز نگهبان یا باز ماندن راهبند) از درب پارکینگ تردد نماید. در حالت این تردد از دید سامانه پنهان میماند.
سنسور التراسونیک چیست
تاریخچه اين سنسور به سال 1912 میلادی و بعد از غرق شدن کشتی تایتانيک بر می گردد .
بعد از غرق شدن تایتانیک دانشمندان به دنبال راه حلی برای تکرارنشدن این فاجعه افتادند که اگرکاپتان کشتی به هر دلیلی قادر به دیدن جلو کشتی نبود وسیله ای هشدار دهنده او را از وجود مانع مطلع سازد .
در سال 1912 میلادی آقای L F Richardson با الهام از طبیعت و استفاده از مسیریابی خفاشها موفق به ساخت سنسور فراصوتی شد. خفاش ها به دلیل بینایی ضعیف و حساس به نور، از امواج فراصوتی برای تشخیص موانع استفاده می کنند .
اما از آن سال تا کنون که نزدیک به یک قرن از آن می گذرد این سنسور کاربردهای فراوانی در زندگی ما پیدا کرده است.
1 . ابتدا برای نزدیک شدن بیشتر به این سنسور به معرفی آن در دزدگیر اتوموبیل و وسیله هشدار دهنده فاصله در اتوموبیل می پردازیم که مطمعنا همه ما کاربرد سنسور فراصوتی را در دزدگیر اتوموبیل از نزدیک دیده ایم .
2 . سپس به کاربردهایی همچون استفاده در ثبت دقیق ترین زمان ممکنه در ورزش دومیدانی
3 . استفاده در باک هواپیما برای فهمیدن مقدار سوخت
4 . استفاده در کنترل دور ماشینهای صنعتی
5 . کاربرد در علم هواشناسی جدید
چکیده ای از چگونگی کار سنسور التراسونیک :
امواج التراسونيك به دسته ای از امواج مكانيكی گفته ميشود كه فركانس نوسانشان بيش از محدوده شنوايی انسان KHz 20 باشد.
یک سنسور التراسونیک غالبا دارای یک فرستنده و یک گیرنده امواج التراسونیک می باشد که این امواج بعد از برخورد با یک مانع منعکس شده و به طرف سنسوربرمی گردند و با توجه به زمان بازگشت و همچنین کیفیت امواج بازتابش شده به فاکتورهایی همچون فاصله تا مانع ، نوع مانع و سرعت مانع دست پیدا می کنیم.
لازم به ذکر است که هرماده ای به یک کیفیت خاص امواج التراسونیک را از خود عبور و مقداری از آن را باز تابش می دهد.
این حسگرها فاصله زمانی بین سیگنالهای ارسالی از خود را تا زمان بازگشت انعکاس آن اندازه گیری کرده و با توجه به سرعت خودرو و فاصله, راننده را بصورت صوتی یا تصویری یا هردو از خطرات احتمالی آگاه می سازد.