مهندسان مشاور اتوماسیون ساختمان آترینا

اتوماسیون خانگی(Home Automation), کنترل تاسیسات(HVAC Control), کنترل روشنایی(Lighting Control)

ادامه مقاله سيستم‌هاي مديريت هوشمند ساختمان 1

ب) تمام تجهيزاتي كه مبدل انرژي گرمايشي و سرمايشي يا ذخيره‌كننده آن هستند، با نصب كنترلرهاي تناسبي و انتگرالي در وضعيت مطلوب قرار داده شده و از افزايش يا كاهش بيش از حد از نقطه تنظيم جلوگيري به‌عمل مي‌آيد كه اين امر منجر به عدم تحميل بار اضافي به تجهيزات توليدكننده و در نهايت كاهش مصرف سوخت خواهد شد.
ج) با توجه به اينكه تمام بخش‌هاي حساس موتورخانه و تجهيزات آن تحت كنترل قرار دارند، به محض بروز مشكل به هر دليل، سيستم سريعا هشدار مربوطه را ارسال و در صورت برنامه‌ريزي به آن واكنش نشان مي‌دهد.
به عنوان مثال در صورت خرابي سيستم محركه يك پمپ و كاهش دبي خروجي آن، سيستم توليد آلارم كرده و آن پمپ را با پمپ استند باي جايگزين مي‌كند. اين امر منجر به جلوگيري از آسيب جدي به تجهيز تحت كنترل و تعمير به‌موقع آن مي‌شود كه در نهايت به معناي كاهش هزينه تعمير و نگهداري ناشي از خريد يك تجهيز جايگزين خواهد شد.
د) در يك موتورخانه سيستم‌هاي مختلفي درحال كار هستند كه هركدام شرايط كاركرد خود را داشته و درصورت بروز هرگونه مشكل در يك تجهيز، با توجه به وابستگي بخش‌هاي مختلف به يكديگر، روي عملكرد كلي موتورخانه تاثيرگذار خواهد بود. به همین جهت داشتن وضعيت لحظه‌اي عملكرد تمام تجهيزات و مدارهای موجود در حال كار روي صفحه مانيتور يك ابزار بسيار كارآمد و قدرتمند در تشخيص وضعيت عملكردي سيستم و جلوگيري از بروز خرابي و توقف كل سيستم خواهد بود، كه اين امر يكي از چالش‌هاي جدي پيمانكاران تاسيساتي است كه با استخدام پرسنل تعمير و نگهداری در شيفت‌هاي 24 ساعته، تلاش دارند با حضور در محل در كمترين زمان ممكن، به مشكلات احتمالي رسيدگي كنند كه معمولا پس از بروز مشكل متوجه آن مي شوند. اما با در اختیار داشتن يك مانيتورينگ كارآمد، مي‌توان به‌راحتي از صحت عملكرد سيستم خود آگاه شده و ايرادهای احتمالي را پيش از تبديل شدن به يك نقص فني جدي و هزينه‌زا برطرف کرد.
ه) در بخش توزيع انرژي هاي مكانيكي و الكتريكي چالش ديگري وجود دارد و آن اطمينان از صحت توزيع مناسبي است كه منجر به ايجاد شرايط آسايش ساكنان شود. از يك سو موتورخانه با تمام ظرفيت خود مشغول توليد انرژي است. در حالي‌كه سيستم‌هاي توزيع نظير هواسازها، فن‌كوئل‌ها، جعبه‌هاي توزيع هوا و تنظيم فشار محيط در حال توزيع اين انرژي هستند. در حالت سنتي كنترل تنها در سطح يك ترموستات فن‌كوئل و يا كنترل دستي هواساز انجام مي‌شود. در حالي‌كه با ورود سيستم مديريت هوشمند توزيع، تمام تجهيزات توزيع‌كننده انرژي نظير هواساز و فن‌كوئل و VAVBOX با نصب يك كنترلر تناسبي انتگرالي تحت مديريت يك سيستم هوشمند توزيع خواهند بود كه با شبكه‌سازي تمام اين كنترلرها با هم، اطلاعات تمام آنها را جمع‌آوري كرده و با كنترلر مركزي موتورخانه به اشتراك مي گذارد كه ماحصل آن، تنظيم دمایي است كه همزمان شرايط آسايش ساكنان را فراهم کند، بار اضافي به موتورخانه وارد نکند و همچنین هريك از تجهيزات توزيع انرژي را كه خود مصرف‌كننده بخشي از اين انرژي هستند در بهترين وضعيت كاري به لحاظ بازدهي قرار دهد.
ز) هرجا كه انرژي گرمايشي، سرمايشي و الكتريكي توليد مي شود برخورداری از يك سيستم توزيع و تبديل از ضروريات است. از سوي ديگر انتقال درست و به‌موقع و حفظ شرايط درست و نقطه كار مطلوب سيركولاسيون و تنظيم درست فشارها و دماهاي نقاط مختلف در مدار از جمله چالش‌هايي است كه به منظور انتقال به‌موقع انرژي توليد شده و عملكرد صحيح تجهيزات توليدي پيش‌روی بهره‌برداران تاسيساتي قراردارد كه با اجراي سيستم مديريت هوشمند سيستم توزيع، تمام اين چالش‌ها بر روي صفحه مانيتور اپراتور حل شده و وضعيت آن رصد مي‌شود. 
ب) مديريت و راهبري اقتصادي
پس از بهره‌برداري از يك ساختمان، بيش از 75 درصد از هزينه‌هاي يك ساختمان را هزينه‌هاي مربوط به تعمير، نگهداري و راهبري تشكيل مي‌دهد،. اين موضوع نخستین چالشي است كه طراحان را وادار مي‌کند كه ساختمان را به‌گونه‌ای ساخته و تجهيز كنند كه كم‌ترين هزينه ممكن را ايجاد كند. با توجه به اينكه مصرف‌كنندگان ساختمان‌ها هيچ تخصصي در اين زمينه ندارند اولين سوالي كه پيش از اجاره يا خريد خواهند پرسيد هزينه شارژ ماهيانه و امكاناتي است كه ساختمان براي آن‌ها ايجاد كرده و بايد بابت آن امكانات پول پرداخت كنند. از سوي ديگر يك مدير بهره‌بردار به منظور مديريت هزينه‌هاي ساختمان و اجتناب از درگيري با ساكناني كه از بالا بودن هزينه‌هاي ساختمان شكايت داشته و حاضر به پرداخت هزينه‌ها نيستند نيازمند ابزاري است كه سه امكان بزرگ را براي او ايجاد كند:
1- اطلاعات به‌روزي از ميزان مصرف و استهلاك بخش‌هاي مختلف ساختمان را به‌صورت دقيق در اختيار او قرار دهد.
2- امكان پيش‌بيني استهلاك هاي احتمالي كه از عملكرد ناصحيح سيستم‌هاي مختلف ساختمان و تاسيسات به‌وجود مي آيد را داشته و گزارش دهد.
3- و در نهايت با توجه به قابليت‌هاي خود بتواند در كاهش مصرف و هزينه‌هاي تعمير و نگهداري سيستم موثر بوده و بدين‌طريق بخشي از هزينه‌ها را كاهش داده و منابع مالي موجود را به سمت تعميرات اساسي و ضروري‌تر و يا به‌روز كردن سيستم‌هاي موجود هدايت كند. در اين جا است كه بخش ذخيره اطلاعات به‌دست آمده از سيستم‌هاي مختلف و لاگ‌هاي انجام‌شده از عملكرد سيستم‌هاي مختلف و آلارم‌هاي ثبت‌شده و گزارش‌ها و نمودارهاي مصرف تهيه شده توسط سيستم نرم‌افزاري مديريت هوشمند ساختمان قابليت و كارایي خود را نشان داده و تمام ابزارهاي مورد نياز يك مدير بهره‌بردار ساختمان را فراهم مي‌كند. ماحصل آن ايجاد امكان تصميم‌گيري بموقع و صرف درست منابع مالي موجود در ساختمان و بالا بردن ارزش افزوده ساختمان به‌دليل پایین بودن هزينه‌هاي آن و تهيه گزارش‌هاي به‌روز و واقعي از وضعيت عملكردي ساختمان است.
ج) مديريت و راهبري حفاظتي و امنيتي
يكي ديگر از چالش‌هاي مديريتي و بهره‌برداري يك ساختمان بزرگ، مديريت حفاظتي و امنيتي است. يك ساختمان بزرگ به‌دليل امكانات و تجهيزاتي كه در آن قرار دارد در معرض تهديدهاي مختلفي قراردارد كه اين تهديدها عمدتا شامل سرقت، خرابكاري، ورودهاي غيرمجاز، حمله‌هاي تروريستي است كه به منظور جلوگيري از بروز چنين حوادثي تمهيدات بسيار وسيع حفاظتي و امنيتي اتخاذ مي‌شود كه در سيستم سنتي بسيار پرهزينه، با دقت پایين و مبتني بر نيروي انساني و مديريت پرسنل حفاظتي است. هماهنگي بين اين افراد و امكان ايجاد واكنش سريع بسيار مشكل بوده و عمدتا به لحاظ مديريت حراست ساختمان مجبور به ايجاد مناطق حفاظت شده به منظور كاهش ريسك هستند. اما سيستم كنترل دسترسي و مديريت حفاظتي و امنيتي در سيستم كنترل هوشمند ساختمان با ورود به اين عرصه از يك سو نيروي انساني متخصص مورد نياز اين كار را به شدت كاهش داده و از سوي ديگر تمام وقايع به صورت لحظه‌اي تحت نظر قرار دارد و به محض بروز كوچكترين علامت مشكوك،آلارم آن در اختيار تمام بخش‌ها قرار مي‌گيرد و با بروز حادثه سيستم به طور آني واكنش نشان داده و سناريوهاي امنيتي حفاظتي را كه طيف وسيعي از سيستمها راتحت تاثير قرار مي‌دهند به مورد اجرا مي‌گذارد و كوچك‌ترين تحركي در حافظه سرورها ثبت و ضبط مي‌شود. بدين‌ترتيب وضعيت حفاظتي ساختمان در اتاق كنترل تحت نظارت لحظه‌اي قرار گرفته و گزارش آن ثبت مي‌شود.
اطلاعات تماس
بیوگرافی شرکت

مهندسان مشاور اتوماسیون ساختمان آترینا

تهران

نوع فعالیت

تولید کننده، وارد کننده، عمده فروش، خرده فروش، خدمات

خدمات/محصولات

اتوماسیون خانگی(Home Automation)، کنترل تاسیسات(HVAC Control)، کنترل روشنایی(Lighting Control)، کنترل تردد و دسترسی(Access Control)، کنترل پارکینگ(Parking Control)، کنترل شبکه صوتی(VOIP)، نظارت تصویری و اعلان حریق(Fire & CCTV)، سیستمهای تحت شبکه(IP Network)، یکپارچه سازی(Integration)، ساختمان هوشمند، مدیریت انرژی ، ممیزی انرژی ، مهندسی ارزش ، امکان سنجی ، تجهیزات هوشمند MDT، تجهیزات هوشمند ABB

نوع مالکیت:

شرکت با مسئولیت محدود

دسته‌بندی محصولات و خدمات