ارتقایساختباهمراهیدانشگاهونظاممهندسی
ائتلاف اساتید دانشگاهی، همکاری تنگاتنگ دانشگاهها و سازمان نظام مهندسی ساختمان سبب ارتقای کیفی ساخت و ساز می شود.
موسی محمودی صاحبی، دانشیار دانشگاه شهید رجائی یکی از مصادیق این همکاری را آموزش عملی و کارآموزی دانشجویان دانست.
رئیس اسبق دانشکده عمران دانشگاه شهید رجائی افزود: دانشجویان کارشناسی مهندسی عمران در دوران تحصیل باید یک درس کارآموزی را بگذرانند. از طرفی بر اساس بند 32 از ماده 73 آئیننامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، ایجاد تسهیلات لازم جهت انجام کارآموزی فارغ التحصیلان جزء وظایف هیات مدیره تعیین شده است. در صورت همکاری این دو ارگان میتوان با اجرای کیفی درس کارآموزی، مهندسینی کارآمد و اجرایی تربیت کرد.
مدرس دورههای ارتقا پایه نظام مهندسی همچنین گفت: برای این منظور میتوان مشابه آنچه برای دانشجویان پزشکی انجام میشود عمل کرد. دانشجویان پزشکی در دوره دانشجویی بخشهای مختلف پزشکی را به صورت عینی و عملی آموزش میبینند.
این کاندیدای عضویت در هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان با اعلام اینکه برای دانشجویان مهندسی عمران میتوان مراحل مختلف اجرای ساختمان را به پنج مرحله تقسیم کرد و تمامی ساختمانهای در حال اجرای در شهر را بر اساس این مراحل اجرایی، تقسیمبندی نمود که این کار توسط نظام مهندسی انجام میشود، اظهارداشت: مراحل اجرایی ساختمان عبارتند از: -اجرای گودبرداری و سازه نگهبان-اجرای بتنریزی پی-نصب اسکلت فولادی و بتن مسلح-اجرای سقف-اجرای نازککاری
وی از برنامه های گروه اساتید در انتخابات هیات مدیره نظام مهندسی به مشخص نمودن اسامی دانشجویان سال آخر هر دانشگاه که باید درس کارآموزی را طی 2 ماه بگذرانند و به نظام مهندسی معرفی شوند، اشاره نمود وتصریح کرد: دو نهاد به کمک هم دانشجویان را برای بازدید از اجرای ساختمان در هر یک از مراحل پنجگانه (هر مرحله حداقل یک هفته) اعزام مینمایند که در دانشگاهها ، اساتید کارآموزی و در نظام مهندسی، مجریان (البته مجریان ذیصلاح) عهدهدار سرپرستی دانشجویان خواهند بود.
با این روش میتوان مهندسینی را به کمک دانشگاهها و نظام مهندسی تربیت کرد که پس از اتمام تحصیلات کاملا برای اجرای درست ساختمانها مفید خواهند بود.