پرسش و پاسخ
در همه سیستمهای جدا از شبکه که باتری ذخیرهکننده انرژی است، شارژ کنترلر یک جزء ضروری محسوب می شود. هدف اصلی شارژ کنترلر، حفاظت از باتری در مقابل شارژ و یا درشارژ بیش از حد توسط آرایه خورشیدی است. شارژکنترلر جریان و ولتاژ ورودی به باتری را تنظیم میکند. بعضی از انواع شارژکنترلرها که دارای خصوصیت ردیابی ولتاژ پایین هستند،باتری را رد مقابل دشارژ زیاد توسط بار محافظت میکنند.
اگر باتریها بهطور معمول شارژ شوند، عمر پیشبینی شده آنها بهطور چشمگیری کاهش پیدا میکند. کنترلرها ولتاژ باتری را بررسی می نمایند و هرگاه که ولتاژ باتری زیادتر از حد شود، جریان شارژ را متوقف میکند.این موضوع به خصوص در مورد باتری های sealed دارای اهمیت است چراکه در آنها نمی توان آب داخل باتری را که در طی شارژ مجدد باتری از دست رفته است،جایگزین نمود.
فروش شارژ کنترلر خورشیدی جهت شارژ باتری در اندازه های : 5 آمپر- 10 آمپر- 20 آمپر- 30 آمپر-40 آمپر-70 و 80 آمپر
به طور اساسی، اکثر شارژ کنترلرها به سادگی ولتاژ باطری را بررسی و کنترل کرده و هنگامی که ولتاژ آن به سطح مشخصی رسید، مدار را باز کرده و عمل شارژ را متوقف مینمایند. در شارژ کنترلرهای قدیمی از یک رله مکانیکی برای این منظور استفاده میشده است.
در انواع مدرن تر از مدولاسیون پهنای پالس (PWM) بهره گرفته میشود؛ بدین صورت که با نزدیکتر شدن باطری به حالت شارژ کامل، مبزان توان اعمال شده به باطری کاهش مییابد. این نوع از کنترلرها به باطری اجازه میدهند که بیشتر در حالت پر باقی بمانند بدون اینکه تنش و فشار زیادی تحمل کنند و در نتیجه عمر باطری افزایش می یابد.
نوع جدیدتر و بهتر کنترلرها از تکنولوژی ردیابی نقطه توان حداکثر (MPPT) استفاده میکنند. این نوع از کنترل کننده ها قادرند ولتاژ اضافی را به آمپراژ تبدیل نمایند. از مزایای این نوع کنترلرها این است که زمان شارژ کامل باطری را کوتاه کرده و موجب میشوند که سیستم در تمام زمانها به حالت بهینه کار کند و دیگر اینکه می توانند به میزان قابل توجهی اتلافات را کاهش دهند. با این حال این نوع کنترلرها از قیمت بالاتری نسبت به انواع دیگر برخوردار هستند.
*انواع شارژ كنترلر با برندهاي معروف در جهان موجود مي باشد.
جهت خريد و هرگونه اطلاعات بيشتر با ما در تماس باشيد
سرمایه گذاری شما در سیستم برق خورشیدی موجب خواهد شد تا خریداران نسبت به افزایش در هزینه های تعرفه برق در سال های آینده نگران نباشند. با این کار شما یک مزیت قابل توجه نسبت به خانه های معمولی، که بیشتر در معرض افزایش هزینه های تعرفه انرژی می باشند، به مشتری ارائه می دهید. در شرایط کنونی که تعرفه های برق در حال افزایش می باشد این امر از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. همچنین شما می توانید جهت تامین برق ضروری خانه ( روشنایی، یخچال، درب بازکن الکتریکی پارکینگ و ...) در مواقع قطعی برق از سیستم های برق خورشیدی برخوردار شوید که به این ترتیب هرگز با خاموشی برق مواجه نگردید.
*برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه کار سیستم های تولید برق خورشیدی از طریق منو ارتباط با ما با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
محاسبه تعداد کلکتورهای مورد نیاز بستگی به تعداد نفرات، میزان آب مصرفی در روز و میزان تابش خورشید در آن منطقه دارد. ولی با یک حساب سرانگشتی برای یک خانوادۀ 4 نفره تقریبا چهار متر مربع کلکتور در نظر گرفته می شود.
سلولهای خورشیدی از مواد نیمه هادی به نام سیلیکون یا ژرمانیوم ساخته شده اند که با تحریک الکترون های آن توسط فوتونهای نوری، الکتریسیته تولید می شود.
موردی که باید دقت شود توجه به طراحی، میزان توان پنل و ظرفیت باطری در وهله اول و بعد از آن برندهای استفاده شده و
ضمانت نامهها است. باید واقع بین باشیم كه یك سیستم با 300 وات پنل توانایی تولید 3000 وات در روز را به هیچ عنوان ندارد.
پس باید به خروجی و میزان پنل و باطری دقت كرد.
چون قطعات مکانیکی - الکتریکی و الکترونیکی در آن بکار نرفته استهلاکی ندارد .برای کارایی هر چه بیشتر بهتر است سطوح جذب نورهمواره تمیز باشد و پس از بارش برف یا جمع شدن غبار روی سطح کلکتور ها تمیز شود .
برق تولیدی توسط سیستم فتوولتایی از نوع برق DC می باشد. برق DC همان برقی است که در اتومبیل برای روشن کردن چراغهای اتومبیل یا بقیه قسمتهای اتومبیل بکار میرود. باتریهای موجود در بازار هم از نوع برق DC هستند. بنابراین کلیه وسایلی که با برق DC کار کنند را می توان به این سیستم وصل کرد. مانند : رادیو- شارژ موبایل – چراغ قوه –برخی از پمپهای آب برای پمپاژ آب – برخی از موتورها که با برق DC کار میکنند.
یک سیستم خورشیدی تقریبا نیاز به هیچنوع نگهداری و تعمیراتی نمی باشد ، تنها نیازمند سرویس های دوره ای میباشد هر سه سال یکبار سیستم خورشیدی تست شود تا اطمینان حاصل کنیم برفک وجود نداردو به همراه آن ph مایعی که داخل پنل ها جریان دارد نیز کنترل میشود تا سیستم بتواند بیشترین طول عمر ممکن را داشته باشد
کنترلر میزان سطح و دمای آب را نشان داده و میتوان توسط کنترلر میزان سطح آب و دمای آب را برنامه ریزی کرد
اینورتر برق DC (به عنوان مثال باتری یا سلول خورشیدی) را گرفته و آن را تبدیل به برق AC یا برق خانگی جهت روشن کردن وسایل الکترونیکی می کند.
خیر ، سلول ها تنها نور خورشید را به جریان الکتریکی تبدیل میکنند و کار ذخیره در باطری هائی انجام میگیرد که به همین منظور تعبیه شده اند .
1- سیستم آنلاین(on-grid)
سیستم هایی که برق تولیدی از خورشید ذخیره نمیشود و مستقیما به برق خانگی همچون سایر لوازم خانه وصل می شود . ( مثلا همانند دو شاخه یخچال که به برق میزنیم . ) اما در این جا به جای اینکه وسیله ما برق مصرف کند شروع به تولید برق می کند و تا حدی که ما در روز اصلا از شبکه سراسری برق استفاده ای نمیکنیم !
2- سیستم آفلاین(off-grid)
سیستمی که شامل باتری بعنوان ذخیره کننده است . این سیستم های تولید برق مناسب مکان هایی است که به هر دلیل از نعمت برق سراسری شبکه محروم اند.
باید دقت شود برای مناطق محروم از برق استفاده از هر نوع سیستم خورشیدی چه چراغ های خورشیدی برای نورپردازی محوطه و چه استفاده از سیستمهای تامین برق خورشیدی دارای توجیه اقتصادی است.
ولی برای مناطق بهره مند از برق استفاده از چراغ های خورشیدی در محوطه ها توجیه اقتصادی دارد چرا كه هزینه های كابل، حفر كانال، عایق كاری، تابلو برق و ... حذف می شوند.
جهت نصب آبگرمکن های خورشیدی به موارد زیر نیاز است :
- فضای کافی برای نصب کلکتورها
- امکان لوله کشی وعبور لوله بین محل کلکتور و محل مخزن ( معمولا بین بام و محل موتورخانه )
- فضای کافی جهت نصب مخزن ( قابل نصب در موتورخانه یا بالکن برای ساختمان های دارای سیستم مستقل حرارتی )
لازم به توضیح است اگر بخواهیم از آبگرمکن های خورشیدی ترموسیفونی استفاده نمائیم کل سیستم روی بام خانه قرار می گیرد و فقط لازم است امکان عبور یک لولۀ رفت و یک لولۀ برگشت بین بام و مصرف کننده ها وجود داشته باشد.
-در تمام مناطق ایران می توان این سیستم ها را مورد استفاده قرار داد.
-مکان های فاقد لوله کشی گاز که انتقال سوخت هزینه زیادی در بر دارد.
-در مناطق ییلاقی و کوهستانی که هوا سرد بوده ولی نور آفتاب مناسبی دارند.
-مکان هایی که به دلایل ایمنی و فنی ,امکان استفاده از برق یا گاز برای گرمایش وجود ندارد.
نصب و استفاده این مدل بسیار ساده است.
ارزان قیمت بوده و در بیشتر نقاط ایران قابلیت استفاده دارد.
باید آن را در بالاترین نقطه ساختمان نصب کرد تا با استفاده از اختلاف ارتفاع آن تا محل مصرف,فشار آب بالا رود
فضایی که برای نصب آبگرمکن خورشیدی خانگی روی بام مورد نیاز است حدود ۵/۴متر مربع است٠
در هر منطقه ای می توان از آبگرمکن خورشیدی استفاده کرد٠ هرچقدر شدت تابش خورشید بیشتر باشد درصد انرژی حرارتی که می توان توسط خورشید تامین کرد بیشتر خواهد بود٠ علاوه بر این کلکتورهای خورشیدی حتی در شرایط تابش پخشا ( تابش از پشت ابر ) هم قادر به جذب تابش خورشید هستند و در کلکتورهای مدل بهینه ( با شیشه مخصوص سولار ) درصد جذب در روزهای ابری باز هم افزایش می یابد
سایت ها باید با معیارهای لازم فیزیكی همخوانی داشته باشند، از جمله اینكه جهت آنها رو به جنوب باشد، به خوبی در معرض آفتاب قرار داشته باشند( آفتاب گیر باشند) و فضای لازم و همچنین ساختار مناسبی برای نصب پنل های فتوولتائیك داشته باشند.
عمر مفید سیستم های فتوولتاییک بین 20 تا 25 سال می باشد. البته عمر مفید بستگی به عملکرد سیستم و شرایط محیطی دارد. که در شرایط معمولی 25 سال می باشد
نور خورشید از لایه های نازک برف و یخ به راحتی عبور می کند و تاثیر چندانی بر روی کارکرد پانل ندارد، ولی تا حدی راندمان را کاهش می دهد و بهتر است که سطح پانل ها به دقت تمیز گردد.
برای جلوگیری از آسیب، بر روی پانل های خورشیدی یک لایه پلاستیک یا شیشه ضخیم شفاف قرار گرفته است که از برخورد اشیاء به سطح سلول ها جلوگیری می کند.
برق تولیدی توسط سیستم فتوولتاییک از نوع برق DC می باشد. بنابراین کلیه وسایلی که با برق DC کار کنند را می توان به این سیستم وصل کرد. مانند : رادیو، شارژ موبایل، چراغ قوه و برخی از موتورها که با برق DC کار می کنند. برای سایر وسایل برقی که با استفاده از برق AC کار می کنند از دستگاهی به نام اینورتر، که وظیفه تبدیل برق DC به AC را بر عهده دارد، استفاده می شود.