بازار یابی
تحقیقات بازار در گذشته عبارت بود از : روش جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات برای کمک به مدیران در اخذ تصمیمات مطلوب بازاریابی است. ولیکن امروز مجموعه گمک سعی در ارائه روشهای جدید در تحقیقات بازار دارد
مشخصات
- آموزش بازار یابی :
- marketing plan
توضیحات خدمت
امروزه فعالیتهایی که ارتباطات لازم را بین مصرف کنندگان، خریداران عامه مردم و مدیران بازاریابی، از طریق تبادل اطلاعات برقرار می کند. دپارتمان های تخصصی بازاریابی گمک از این اطلاعات در تجزیه و تحلیل مسائل و بهره گیری از فرصتهای بازاریابی استفاده می کند.
v تقسیم بندی و انتخاب بازار هدف
تقسیم بازار یا بخش بندی بازار، هسته مرکزی استراتژی بازار یابی است ،چون استراتژی بازار یابی بر اساس گزینش بازار هدف و توسعه و تدوین برنامه بازار یابی موثر برای موفقیت شرکت شما در بازار هدف می باشد.
از این رو بخش بندی بازار روندی است برای تشخیص و مجزا کردن ویژگیهای خریداران به منظور انتخاب بازار یابی که سازمان می خواهد محصولاتش را به آنها عرضه کند و همچنین طراحی محصولات و برنامه های بازار یابی برای پاسخگویی به احتیاجات خریداران مورد نظر .
گمک معتقد است تقسیم بازار باعث میشود بازار متجانس به خرده بازار هایی با خصوصیات متجانس تقسیم شود.
تقسیم بازار دارای مزایای زیر می باشد:
- می تواند احتیاجات هر قسمتی را در قبال عرضه رقبا آزمایش کند و میزان رضایت مشتریان را بسنجد و در نهایت چنانچه رضایت مشتریان از محصولات رقبا در سطح پایین باشد می توان از این موقعیت برای فروش تولیدات شما استفاده کرد.
- با استفاده از اطلاعاتی که از هر خرده بازار به دست می آورد میتواند متناسب با بازار های مختلف ،بودجه های بازار یابی مناسب را تخصیص دهد
- با شناخت دقیق خرده بازار ها،میتوان در برنامه های تولید و عملیات بازار یابی خود تغییراتی ایجاد کرد و برای جلب رضایت بیشتر گروههای مصرف کننده تلاش کرد.
v تنظیم استراتژی و طراحی سیستم توزیع
تصمیمات مربوط به کانال توزیع از جمله پیچیده ترین و مهم ترین تصمیماتی است که پیش روی موسسات قرار دارد .انتخاب هر سیستم کانال توزیع ،شرکت را با یک سطح فروش و هزینه خاص روبرو می سازد .پس از انتخاب کانال توزیع شرکت معمولاً باید برای مدتی طولانی از این کانال استفاده کند .کانال انتخابی هم بر سایر ارکان ترکیب عناصر بازار یابی تاثیر می گذارد و هم از آنها تاثیر می پذیرد.
هر شرکتی موظف است راههای مختلف دسترسی به بازار خود را شناسایی کند .گمک راههای موجود که عبارتند از فروش مستقیم و استفاده از یک یا دو و یا چند سطح کانال توزیع را مورد بررسی قرار می دهد .
v تحلیل دوران عمر کالا
دوران عمر کالا ممکن است از چند ماه تا چندین سال یا دهه به طول انجامد.در صنایعی که از تکنولوژی پیچیده استفاده می کنند ،طول دوران عمر کالا (بخصوص در برنامه ریزی و کنترل) آ ثار استراتژیک مهمی در بر دارد.
اقدام و عکس العملهای سریع مدیریت ، فعالیت شدید برای معرفی بموقع کالا و تخمین در هدفهای فنی به جای دقت و مو شکافی از خصایص موسساتی است که باید بداند، دوران عمر آنها کوتاه است یا طولانی می باشد.مجموعه گمک در گردآوری اطلاعات رقابتی در
ارزیابی زودرس حرکتهای رقابتی و اقدام لازم برای احراز موقعیت را در اختیار شما قرار خواهد داد.
یک موسسه باید اولین کسی باشد که کالای جدیدی را به بازار عرضه می کند یا وارد بازار معینی میشود ،زیرا تجربه ثابت کرده بلا فاصله رقبا وارد عمل شده و با کاهش قیمت و در نهایت باعث کاهش میزان سود و بازدهی سرمایه خواهد شد.
گمک کمک خواهد کرد شرکت شما احساسات را کنار گذاشته و موفقیتهای اولیه شرکت شما، با جایگزینی بموقع کالاهای جدید در صورت لزوم ،ادامه پیدا کند.
v تنظیم استراتژی قیمتگذاری
قیمت تنها عنصر در آمیخته بازار یابی است که درآمد ایجاد می کند .سایر عناصر به تعبیری می تواند هزینه زا باشد .قیمت گذاری استراتژیک در گذشته بر مبنای اثر بخشی از بخش حسابداری بود و این بخش قیمت را بر پایه هزینه های داخلی و سطح مطلوبی از سود قرار می دادند ،ولی هنگامی که در سنجش موفقیت بازار یابی ،سود واقعی و متغیر های مورد تایید قرار بگیرد.
ما معتقدیم قیمت گذاری باید علاوه بر جنبه فیزیکی محصول از جنبه های دیگر نیز به حساب آورده شود . فروشنده معمولاً ترکیبی از محصولات فیزیکی و چندین قدرت و مزیت ارضا کننده را قیمت گذاری می کند.
v پیش بینی فروش:
در مجموعه گمک پس از فرآیند تقسیم بازار و انتخاب بازار هدف،پیش بینی فروش متناسب با محدودیتهای سازمانی و برنامه ریزی استراتژیک صورت می پذیرد .پیش بینی فروش برای عرضه محصولات جدید، برنامه ریزی تولید و تعیین سطح موجودی لازم می باشد. اشتباه در تخصیص های زیاد یا کم در فروش ممکن است بسیار پر هزینه باشد.
v تحلیل رقبا
گروه کارشناسان گمک به جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در مورد اهداف ،مفروضات استراتژی ها و قابلیت های رقبا می پردازد .سوالاتی که باید در این مرحله مطرح شوند عبارتند از:
- اهداف آنی رقبا چه می باشد؟
- استراتژی فعلی رقبا چه هستند ؟
- مفروضات رقبا چه می باشد؟
- رقبا از چه قابلیت هایی برخوردار می باشند؟
اهداف آنی رقبا :
میزان ریسک رقبا برای شرکت شما چه اندازه است
اهداف آنی رقبا بر چه موضوعی تاکید دارد ؟
- · استراتژی فعلی رقبا :
در حال حاضر رقابت چگونه است ؟
آیا استراتژی تغییرات ساختار رقابتی را حمایت می کند؟
- · مفرو ضات رقبا
آیا آینده متلاطم است؟
پیش فرض های رقبا در مورد خود و صنعت چیست ؟
- · قابلیت رقبا
نقاط قوت و ضعف شرکت ها چه می باشد ؟
رقبا چه قابلیت هایی را در بازار به کار می برند ؟
v مشاوره در فرایند توسعه محصول
مشاوره در فرایند توسعه محصول
بدلیل ایجاد تغییرات سریع در وضعیت رقبا و تکنولوژی و تمایلات مشتریان ،شرکت نمی تواند همواره به محصولات موجود خود تکیه کند.
مشتریان در جستجوی محصولات جدید تر و پیشرفته تر هستند و شرکتها ناچارند محصولات جدیدی را تولید و عرضه کنند که جوابگوی نیاز ها ،سلیقه ها و انتظارات مشتریان باشد به همین دلیل هر شرکت به برنامه توسعه محصول جدید نیاز دارد.
مراحل اصلی ایجاد و عرضه محصولات جدید :
فرایند توسعه محصول