راه اندازی eeprom
هدف پروژه :
هدف از انجام این پروژه آموزش نحوه ذخیره و باز یابی اطلاعات بر روی EEPROM های خارجی می باشد ، از اینرو از EEPROM شرکت اتمل که از پروتوکل TWI پشتیبانی می کند استفاده شده است .
شرح پروژه :
در این برنامه ابتدا یک Page از حافظه EEPROM مقدار دهی می شود ، به این ترتیب که در ادرس های زوج مقدار AA و در آدرس های فرد مقدار BB ذخیره می شود ، سپس مقادیر خوانده شده برای کاربر نمایش داده می شود .
در تمام طول پروژه تمامی فرایند های در حال انجام از طریق پورت دیباگ میکرو قابل رویت می باشد .
(Settings: 115200 bauds, 8 bits, 1 stop bit, no parity, no flow control)
سخت افزار مورد استفاده :
برای انجام این پروژه از برد آموزشی ARM همین شرکت استفاده شده است ، همچنین بر روی برد یک عدد IC حافظه EEPROM شرکت اتمل ، به شماره AT24C512 مونتاژ گردیده است که مقدایر بر روی این IC نوشته و خوانده خواهند شد .
EEPROM:
همانطور که می دانید EEPROM ها نوعی ROM اند که محتوای آنها را می توان مجددا Program نمود . از اینرو مقداریر ذخیره شده در آنها پس از قطع برق از دست نخواهد رفت و برای نگاه داشتن تصاویر ، جداول و اطلاعاتی از این دست بسیار مناسب اند ، لازم به توضیح است که EEPROM ها به صورت دایم قابل استفاده نیستند و به تقریبی تنها 100000 بار می توان اطلاعات روی آنها را پاک نموده و مجددا مقدار دهی نمود .
در حافظه های EEPROM هنگام نوشتن و یا خواندن اطلاعات نمی توان تنهایک بایت را در دسترس داشت ، بلکه می بایت در هر مرحله یک Page را به طور کامل Load و یا مقدار دهی نمود . که اندازه این Page ها در IC های مختلف متفاوت می باشد . برای توضیحات بیشتر می توانید به ادرس زیر مراجعه نمایید .