شرکت تولید کود ورمی کمپوست فدک

مشاوره, خرید, فروش

راه اندازی مزرعه ورمی کمپوست

برای بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید

اهدف و ضرورت اجرای طرح ورمی کمپوست در ایران:

  1. ارزش افزوده بالا
  2. بهره برداری زود و سریع
  3. اشتغال زایی (در روستاها و شهرها)
  4. در تمام نقاط کشور می تواند به عنوان طرحی نو مطرح شود
  5. توسعه اقتصادی_کسب درآمد
  6. هزینه کم جهت اجرا برای یک نفر و یا شرکت ها

فرایند تولید ورمی کمپوست می تواند علاوه بر مزارع در خانه ها و فضاهای دانشگاهی ،رستورانها،گلخانه ها و مشاغل مربوط به خاک نیز انجام گرفته و فواید بسیاری را در بر دارد.برای پی بردن از نمونه های عالی از این کار در مقیاسهای بزرگ و کوچک و یا فناوریهای پایین یا پیشرفته این بخش را از نظر بگذرانید.

هدف ما این بوده است که در گسترش و سود بردن از طرح یا شغل تولید ورمی کمپوست به شما عزیزان علاقه مند کمک کنیم.ما به مشتریان خود کمک می کنیم تا راه حلهایی علمی در پیش گیرند.این امر به معنای یافتن تعادل صحیح بین مواد اولیه و روشهایی در جهت رسیدن به اهداف شماست ، ما اطلاعات خود را راجع به بازار با رویکردهای اثبات شده در این زمینه و تفکر خلاق در می آمیزیم تا بهترین راه حل را بیابیم. در سرتاسر دنیا ، دانشمندان و کشاورزان در حال ایجاد واحد های ورمی کمپوست در مقیاس بزرگ می باشند.تلاش ما بر این مبنا بوده است که بتوانیم کمکی بزرگ به عزیزان علاقه مند به عرصه تولید کود ورمی کمپوست بکنیم.

 

الف: مواد مناسب برای تولید کود ورمی کمپوست

تغذیه

کرمهای خاکی می توانند از تمام انواع زباله های غدایی،زبالهای حیاط و باغچه و کاغذ و مقوا تغذیه نمایند زباله های باغچه ای مانند برگها،علفهای کوتاه شده،شاخ و برگهای کوچک، زائدهای گیاهی غیر چوبی می باشند که همه قابل تبدیل به ورمی کمپوست هستند. خاکستر چوب نیز به عنوان منبع آهک محسوب می شود که باید به میزان کمی مورد استفاده قرار بگیرند.

فضولات حیوانی

می توان از مدفوع حیوانی مانند گوسفند، اسب، بز و طیور ( به غیر از مرغ ) برای این منظور استفاده نمود.لازم است پیش از استفاده از مدفوع حیوانی بجز احشام آزمایشات و پیش بینی های اولیه مختلفی در مورد عوامل بیماری زا و واکنش در مقابل کرمهای خاکی انجام داد. در ضمن باید در استفاده از مدفوع اسب بسیار دقت شود زیرا مدفوع این حیوان حاوی ویروس تتانوس است که برای انسان مهلک و کشنده است.

زباله های کشاورزی

همچنین می توان از زباله های کشاورزی که پس از برداشت محصول و خرمن کوبی به دست می آید

نیز استفاده کرد، این زباله ها شامل شاخه ها، برگها، سبوس ( بجز شلتوک)، پوست، زباله های سبزیجات، خرده برگها، زباله های فرآوری صنایع غذایی و تفاله نیشکر می باشند.

 

زباله های جنگلی

این زباله ها تولیدات گیاهی از قبیل تراشه های چوب، خاک اره و خمیر کاغذ را شامل می شود.

زباله های شهری

زباله های شهری که هر روز تولید می شوند در بر دارنده موارد مهمی از بقایای آلی شهری می باشند که می توانند در تولید ورمی کمپوست استفاده شوند.

ب: انواع روش ها

1-    روباز         2- سربسته             3- با استفاده از مش            4- خانگی

 

1-    رو باز: این روش بیشتر برای بازیافت زباله های شهری و همچنین برای کسانی کاربرد خواهد داشت که دارای گاوداری یا زمین شخصی در مجاورت گاوداری داشته و هدف اصلی از بین بردن زباله ها یا رفع بوی بد حاصله از کود دامداری و .... می باشد و کیفیت کود حاصله و همچنین راندمان تولید کرم  اهمیت چندانی نخواهد داشت و در نهایت در سال بیش از دو مرحله نمی توان برداشت نمود.

 

2-    سربسته: در این روش سعی بر آن می شود که تمام شرایط بهینه گردد و هم کیفیت کود تولیدی و راندمان تولید کرم افزایش و همچنین بازه زمانی را می توان کاهش داد و همچنین می توان 2 تا 3 بار در سال محصول برداشت نمود.

 

3-    با استفاده از مش: در این روش با افزایش تهویه سعی بر آن داریم که راندمان تولید کرم را به حد اکثر رسانیم و تقریبا شبیه به روش سر بسته و البته کمی هزینه بر تر می باشد.

 

4-    خانگی: همان طور که از اسم این شیوه مشخص می باشد برای منازل و در ابعاد بسیار کوچکتر و بسیار کم هزینه تراست و به هیچ عنوان احتیاج به خرید دستگاه مخصوص و خاصی ندارد .