پیشبرد فروش - تبلیغات
پیشبرد فروش - تبلیغات
تبلیغات در دو حوزه قابل انجام است :
اول تبلیغات غیر شخصی ، جهت معرفی و مدیریت برند که هدف آن تاثیر گذاری بر شناخت برند توسط مردم در بلند مدت می باشد.
دوم تبلیغات پیشبرد فروش که به معرفی کالا و خدمات وتوصیف ویژگیهای محصول می پردازد و با تاثیر گذاری بر ارزش ذهنی کالا ، سعی بر افزایش فروش کالا در کوتاه مدت دارد .
در تبلیغات پیشبرد فروش سعی میگردد با بکار گیری ابزارهایی ، بر حساسیت فروش اثر گذاشته و و با تاثیر گذاری روی ذهن مشتری، فروش را افزایش دهد . برای این اهداف گاها ناچار باید راهی پر پیچ وخم را طی نمود . از آنجا که کالا با تبلیغات شناخته می شود و موفقیت در بازاریابی آن ،کاملا به این موضوع، ارتباط دارد، لذا بایستی به اثرات ابزارهای تبلیغاتی که بکار گرفته میشود کاملا آگاه بوده و کنترل گردند ، چرا که در صورت عدم موفقیت ، جبران لطمات وارد شده بسیار مشکل و هزینه بر خواهد بود و برای پرهیز از شکست محصول ، بهره گیری از مشاور مجرب و با تجربه از ابتدای کار یعنی مرحله برنامه ریزی تبلیغات توصیه می گردد.
برای حصول موفقیت لازم است که مدیران بازار یابی درک روشنی از نیازهای بازار یابی و تبلیغاتی سازمان داشته باشند وبه بازخوردهای اجرای برنامه ها و تاثیرات انها بر فروش توجه و با بررسی و تحلیل نتایج حاصله ، در باره اصلاح و یا ادامه کار تصمیم گیری نموده و با شناخت نقات قوت و ضعف ، از انها برای برنامه ریزیهای آتی سازمان ، بهره گیری نمایند.
از آنجا که انجام تبلیغات دارای بار مالی است ،لذا ، برای اجرای موفق برنامه تبلیغاتی ، دسترسی به منابع مالی حائز اهمیت فراوان است و به همین جهت باید با برآورد هزینه ها درهنگام تهیه بودجه ، سر فصلی را به نیازهای تبلیغاتی اختصاص داد.
در طرحهای تبلیغاتی پیشبرد فروش، باید به ویژگیهای محصول و بازار هدف ونیز عوامل کلیدی موفقیت توجه و آنها را مورد بررسی و تحلیل قرار داد. به همین ترتیب هماهنگی برنامه تبلیغاتی با برنامه یکپارچه بازاریابی نیز ضروری می باشد. هر نوع تبلیغ پیشبرد فروش بایستی با توجه به تاثیر آن بر فروش محصول طراحی و اجرا گردد. از آنجا که یکی از راههای ارتباط با مشتری و معرفی محصول از طریق تبلیغات است باید هر نوع برنامه تبلیغاتی و زمان اجرای آنها به روشنی مشخص و مسیر گرفتن سهم از بازار هدف هموار گردد.
تبلیغات پیشبرد فروش اهداف متعددی را تعقیب می نماید ، نظیر سعی در حفظ مشتریان موجود و افزایش خرید مجدد توسط مشتری ،عمق بخشی به وفاداری مشتریان، ایجاد آگاهی در باره محصول، ایجاد علاقمندی و افزایش فروش در کوتاه مدت از طریق جذب مشتریانی که برای مصرف محصولات بین شرکتهای رقیب جابجا میشوند، کلید زنی افتتاح فروشگاه یا عرضه محصول جدید ، فروش در زمان یا فصل خاموش ، رقابت و افزایش هیجان در مردم ، ایجاد دسترسی به اطلاعات سازمان برای مشتریان و.... برای دستیابی به این اهداف ، ابزارهای متعددی نیز در اختیار دارد.
در اینجا به تعدادی ازمشهورترین این ابزارهای که با آنها به دفعات برخورد کرده اید ، اشاره می نمایم: پیشنهادات ویژه نظیر یکی بخر ، دو تا ببرو یا بسته های کمبو ، ارائه نمونه های رایگان ، نمایشهای روی شیشه و پنجره و یا قرار دادن کانتر در فروشگاهها ، کمک هزینه خرید محصولات جانبی که با خرید محصول اصلی ارائه میشود ، محصولات رایگان برای خریدهای بالا ، کمیسیون و حق العمل اضافی برای عمده فروشان ، تخفیفات قیمتی و پلکانی ، قرعه کشی و جوایز ویژه و ارایه کوپنها و همچنین حضور در نمایشگاهها و همچنین پیشنهادات خاص یک بازار خاص که برای جذب مشتریان عمده و خرده ، مصرف کنندگان و یا مشتریان صنعتی ارائه می گردد.
قبلا گفتیم که ابزارهای پیشبرد فروش ، موجب افزایش حساسیت قیمتی محصولات نزد مشتری میگردد ، لذا برای کالاهایی که بین قیمت و کیفیت آن، یک رابطه معنا دار نزد مشتری مطرح است بایستی در بکار گیری تبلیغات پیشبرد فروش دقت کافی را بکار برده و برای کالاهایی که ثبات کیفیت انها برای مشتری مهمتر از قیمت است از بکار گیری ابزارهایی اینچنینی خود داری نمود.
وحید محجوب
مدیر بازاریابی
خرداد ماه 1395