سوالات متداول تين كلاينت
تين كلاينت فرامين کاربر (مثل کليک کردن موس يا فشردن يک کليد کيبرد) را از طريق شبکه به سرور فرستاده و نتيجه پردازش را از سرور دريافت کرده و بر روي مونيتور به کاربر نشان مي دهد. پس تمام درخواستهاي کاربر را سرور انجام مي دهد و برنامه ها بر روي سرور کار کرده و فقط نتيجه به کاربر نشان داده مي شود.
2. تين كلاينت در كدام بخش از شبكه قرار مي گيرد؟
تين کلاينت هم مانند يک کامپيوتر معمولي به هاب يا سوئيچ شبکه متصل مي گردد و از طريق آن با سرور ارتباط برقرار مي کند. پس به سادگي مي توان يک کامپيوتر شخصي را از شبکه حذف کرد و يک تين كلاينت بجاي آن قرار داد.
3. چگونه استفاده از تين كلاينت موجب كاهش ترافيك شبكه مي گردد؟
تين کلاينت فرامين کيبرد و ماوس را براي سرور مي فرستد و سرور هم فقط اطلاعات نمايشگر را براي تين کلاينت مي فرستد. لذا پهناي باند مورد نياز بسيار کم بوده و ترافيک شبکه کاهش مي يابد. در حالي که کامپيوتر شخصي براي نمايش يک سري اطلاعات بايد تمام آنرا از سرور دريافت نموده و پس از پردازش، نمايش دهد.
4. چه كساني مي توانند از تين كلاينت استفاده كنند؟
کاربراني که از کامپيوتر به عنوان يک وسيله براي ورود اطلاعات يا گرفتن اطلاعات استفاده مي کنند و امور اداري يا دفتري را بوسيله کامپيوتر انجام مي دهند. اين افراد نيازي به پردازش هاي سنگين گرافيکي ندارند. کاربران اينترنت نيز جزء اين گروه هستند. چنين افرادي مي توانند از تين كلاينت براي انجام امور مورد نظر خود سود ببرند. كاربران بانكها، آژانس هاي مسافرتي، بيمارستانها، سازمانهاي دولتي و ... مي توانند از تين كلاينت به جاي PC استفاده نمايند.
5. تين كلاينت براي چه كساني مناسب نيست؟
کساني که به پردازش هاي بسيار سنگين مثل بازيهاي سه بعدی کامپيوتري، نقشه کشي هاي سه بعدي حرفه اي يا محيط هاي گرافيکي سنگين مانند تري دي استديو و اتوکد نياز دارند. چنين گروه هايي نمي توانند از تين كلاينت استفاده نمايند.
6. تين كلاينت چگونه با سرور ارتباط نرم افزاري بر قرار مي كند؟
چندين پروتکل (زبان گفتگو) براي ارتباط بين تين کلاينت و سرور وجود دارد. معروفترين آنها پروتکل RDP شرکت مايکروسافت وپروتکل ICA شرکت سيتريکس است. پروتکل هاي ديگري نيز وجود دارند که توسط شرکتهاي کوچک ديگر ايجاد شده اند. ويندوزهاي سرور براي کار با پروتکلRDP مايکروسافت نياز به نصب نرم افزار ندارند و ويندوز به طور ذاتي از اين پروتکل پشتيباني مي کند. سه پروتکل عمده ارتباط في مابين سرور و تين کلاينت ها به اين شرح است:
X11 - Protocol ICA Protocol (Citrix server) RDP Protocol
7. چند عدد تين كلاينت را مي توان به يك سرور متصل نمود؟
اين موضوع بستگی زيادي به سرور (نوع CPU ، مقدار حافظه، هارد ديسک و ...) ، نوع کاربردها و نرم افزارهايي دارد که کاربران در شبکه با آن کار مي کنند. جدول زير ابعاد موضوع را براي ما روشن تر مي کند.
8. آيا براي استفاده از تين كلاينت به سرورهاي بسيار قوي يا اورجينال نياز هست؟
خير ، در واقع هر کامپيوتري که بتوان ويندوز سرور 2003 را بر روي آن اجرا کرد مي تواند به عنوان ترمينال سرور براي تين کلاينتها بکار رود. گرچه حداقل يک گيگابيت رم جهت راندمان بهتر توصيه مي شود.
9. امنيت در تين كلاينت چگونه است؟
امکان سرقت اطلاعات از تين کلاينت ها وجود ندارد. تنها با داشتن مجوز از سرپرست شبکه مي توان از اطلاعاتي که تين کلاينت به آنها دسترسي دارد کپي برداري کرد. همچنين امکان ورود اطلاعات از طريق تين کلاينت به درون شبکه وجود ندارد. لذا هيچگونه ويروس يا برنامه هاي مخرب نمي توانند از طريق تين کلاينت وارد شبکه شوند. جهت حفاظت از حملات اينترنتي و ويروسها تنها کافيست سرور را در برابر اينگونه حملات محافظت کنيم. بطور خودکار تمام تين کلاينت ها در امنيت بسر خواهند برد. پس با محافظت از سرور از تمام شبکه محافظت خواهد شد. همچنين شما نياز به خريد نرم افزارهاي فاير وال يا ويروس کش که تحت شبکه کار مي کنند و قيمت بالايي هم دارند نخواهيد داشت. تنها کافيست از نرم افزارهاي تک کاربره بر رويسروراستفاده کنيد.
10. مديريت مركزي در تين كلاينت چگونه اعمال مي شود؟
براي پشتیياني از شبکه و پاسخگويي به کاربران در سازمانهاي بزرگ، کارخانه جات و ...، سرپرست شبکه يا پرسنل او بايد مقدار زیادي راه پيمايي نموده و با صرف وقت بسيار در بخش هاي مختلف سازمان خدمات مورد نياز را به کاربران شبکه ارائه نمايند. زماني که شما تين کلاينت ها را در شبکه خود بکار مي گيريد این عمل به حداقل مي رسد. تنها کافيست مشکلات کاربر را درسرور بررسي نموده و برطرف نماييد. پس نیازي نيست دفتر خود را ترک کنيد.
11. استهلاك در تين كلاينت ها چگونه است؟
قطعات مکانيکي بر اثر حرکت استهلاک پيدا نموده و از بين مي روند. لذا شما ناچاريد کامپيوترهاي شبکه خود را بطور مداوم سرويس نموده و قطعات مکانيکي آن را تعويض نمائيد. گرد و غبار موجود در فضا توسط فن کامپيوترها به درون کشيده مي شود و علاوه بر آلوده کردن درون کامپيوترها خود فن ها را نيز از بين مي برد و باعث توقف حرکت آنها مي شود. تين کلاينتهيچگونه قطعه مکانيکي که داري حرکت باشد ندارد و تمام قطعات آن الکترونيکي است که استهلاک و از بين رفتن آن در حد بسيار پايين است. بر طبق گزارش تحقيقاتي Gartner زمان بين دو خرابي در تين كلاينت ها حدود 175000 ساعت است كه در مقايسه باPC اين زمان 20000 ساعت مي باشد. پس ضريب اطمينان TC ها حدود 9 برابر PC ها مي باشد .طبق اين تحقيق عمر مفيد يكTC بيش از 40 سال خواهد بود.
12. چگونه تين كلاينت به آرامش محيط كار كمك مي كند؟
نداشتن هر گونه قطعه مکانيکي (مثل فن هاي خنک کننده) باعث شده است تا تين کلاينت ها بدون هيچگونه صدايي کار کنند و آلوده گي صوتي براي محيط نداشته باشند. کاربران تين کلاينت با اعصاب آرام تر و آرامش بيشتري به کار خود مشغول خواهند بود.
13. چرا حجم كوچك تين كلاينت براي ما مفيد است؟
هر کسي هنگام چينش دکوراسيون دفتر کار خود با کمبود فضا براي قرار گرفتن يک کيس بزرگ کامپيوتر مواجه شده است. برخي آن را در زير ميز جاسازي مي کند و برخي به ناچار روي ميز. بهرحال علاوه بر کاهش زيبايي محيط هميشه کيس بزرگ کامپيوترها باعث دردسر و تنگي فضا کاربران در دفاتر يا بر روي ميزهاست. تين کلاينت بسيار کوچک بوده و تقريباً يک بيستم يک کامپیوتر معمولي فضا اشغال مي کند. لذا براحتي روي ميز قرار مي گيرد بدون اينکه مزاحمتي براي کاربر ايجاد نمايد.
14. با استفاده از تين كلاينت وضعيت هزينه ها به چه صورت در خواهد آمد؟
قيمت پايين تر يک تين کلاينت نسبت به کامپيوتر، عدم نیاز به ارتقاء و عدم نياز به نگهداری و سرويس باعث شده است تا هزينه هاي يک شبکه مبتني بر تين کلاينت نسبت به يک شبکه مبتني بر کامپيوتر هاي شخصي کاهش چشمگيري داشته باشد.
15. امكانات مديريت كاربران تين كلاينت چيست؟
امکان کنترل کاربران بصورت زنده، ايجاد دسترسي هاي دائم و موقت، ايجاد محدوديت هاي مختلف و همه اينها به سادگي توسط سرپرست شبکه و بدون حرکت کردن و دور شدن از سرور امکان پذير است. شما مي توانيد با استفاده از تين کلاينت کاربر را چنان محدود کنيد که تنها بتواند با يک نرم افزار خاص کار کند و هيچگونه دسترسي ديگري به ساير اطلاعات و نرم افزارها نداشته باشد. همچنين امکانات جانبي مثل قطع کردن سريع کاربر و يا ارسال پيام زنده براي کاربر (بدون نياز به نرم افزار جانبي) و ... وجود خواهد داشت.
16. چه سازمانها ، ادارات ، شركت ها و كارخانجاتي مي توانند از تين كلاينت استفاده كنند؟
غير از مراکزي که نياز به پردازشهاي سنگين گرافيکي مانند اتوکد، تری دي استديو، بازي هاي سه بعدي سنگين و ... دارند ساير مراکز مي توانند از تين کلاينت ها استفاده نمايند. برخي از مراکز مي توانند کامپيوترهاي شخصي را براي پردازش هاي سنگين وتين کلاينت ها را براي ساير کاربردها در کنار يکديگر بکار ببرند. با اين روش نيز از مزایاي تين کلاينت بهرمند خواهد شد.
17. چه نرم افزارهايي مي توانند با تين كلاينت كار كنند؟
بسياري از نرم افزارهاي امروزي را مي توان با تين کلاينت بکار برد. برخي از آنها عبارتند از: مايکروسافت آفيس، لوتوس، فتوشاپ، اينترنت اکسپلولر، دلفي، ویژوال بيسيک، مديا پلير، نرم افزارهاي اتوماسيون اداري و صنعتي و ... .
18. چه نرم افزارهايي بر روي سرور مورد نياز است؟
مايکروسافت ويندوز سرور 2003 ، مايکروسافت ويندوز 2000 سرور ، لينوکس سرور، ناول نت ور و ... مي توانند سرويس مناسبي براي تين کلاينت ها ارائه نمايند. پيشنهاد ما ويندوز سرور 2003 مي باشد.
19. چرا مصرف برق در تين كلاينت پايين تر است؟
نداشتن قطعات مکانيکي و توان پردازشي حداقل در تين کلاينت ها باعث شده است تا مصرف انرژي در تين کلاينت ها بسيار کمتر از کامپيوترهاي شخصي باشد. اين مزيت به شما کمک مي کند تا هزينه هاي جاري ماهيانه در سازمان يا شرکت خود را کاهش دهيد.
20. چرا ادعا مي شود تين كلاينت نسبت به كامپيوتر هاي شخصي بسيار پايدارتر است؟
تمام قطعات تين کلاينت در کارخانه تست شده و بر روي يک برد نصب مي شوند. لذا سازگاري اين قطعات با يکديگر تضمين شده است. کنترل نهايي سخت افزارهاي TC توسط كارشناسان کارخانه نيز انجام شده است. بسياري از دست اندر کاران صنعت کامپيوتر با مشکل عدم سازگاري قطعات يک کامپيوتر با يکديگر آشنايي دارند. اين اتفاق در تين كلاينت ها رخ نمي دهد. حتي منبع تغذيه تين کلاينت ها با توجه به قطعات طراحي و ساخته شده و همراه آن ارائه مي گردد، لذا مشکلات ناشي از منبع تغذيه نيز در سازمانهايي که از تين کلاينتاستفاده مي کنند به چشم نمي خورد. همچنين بعلت وجود يک سيستم عامل ثابت و فقط خواندني در تين کلاينت مشکلات ناشي از عدم پایداري سيستم عامل بر اثر نصب نرم افزار جدید ، خطاهاي کاربران، ويروسهاي مخرب و ... نيز وجود ندارد. پس تين کلاينت بسيار پايدار تر از کامپيوتر شخصي از نظر سخت افزاري و نرم افزاري مي باشد.
21. آيا تين كلاينت نياز به ارتقاء سخت افزاري يا نرم افزاري دارد؟
خير، بر خلاف کامپيوترهاي شخصي که نياز به ارتقاء دارند و بايد آنها را هر چند سال يکبار تعويض کرد يا سيستم عامل جديد بر روي آنها نصب کرد، تين کلاينت نياز به ارتقاء سخت افزاري يا نرم افزاري ندارد. با ارتقاء سرور، تين کلاينت نيز ارتقاء پيدا مي کند. مثلا اگر رم سرور را افزايش دهيم در واقع رم تين کلاينت هم افزايش پيدا مي کند. همچنين با تعويض نرم افزار سرور و نصب يک نرم افزار بالاتر در واقع تمام تين کلاينت هاي موجود در شبکه نيز ارتقا نرم افزاري خواهند يافت. بديهي است با تعويض سرور و بکار گيری سرور قدرتمند تر، همه ي تين کلاينت ها هم سريعتر خواهند شد. این یکي از مهمترين مزاياي تين کلاينتاست که هزينه ها را در بلند مدت کاهش مي دهد.
22. تين كلاينت از چه نرم افزاري براي ارتباط با سرور استفاده مي كند؟
معمولا تين کلاينت هاي استاندارد با سه نوع نرم افزار لينوکس فشرده شده ، ويندوز CE و ويندوز XP فشرده شده راه اندازی شده و با سرور ارتباط برقرار مي کنند. اين نرم افزارها توسط شرکت سازنده در درون تين کلاينت جاسازي شده و توسط کاربر قابل تغيير نمي باشند. همچنين نياز به تعويض نيز ندارند. ويندوز CE و لينوکس فشرده شده، براي اين منظور تهيه گرديده اند اما ويندوز XP فشرده گرچه قابليتهاي خوبي به تين کلاينت مي افزايد اما آن را به یک کامپیوتر شخصي نزديک مي کند و امکان ويروسي شدن یا اخلال در سيستم عامل در آن افزايش مي يابد. استفاده از ويندوز XP در تين کلاينت فقط در زماني که نتوان نتيجه مناسب را از ويندوز CE و لينوکس فشرده شده گرفت، توصيه مي گردد.
23. آيا مي توان ويندوز XP را نيز به عنوان سرور براي ارائه سرويس به تين كلاينت ها به كار برد؟
ويندوز XP محدوديتي دارد که تنها مي تواند با يک تين کلاينت ارتباط برقرار کند. لذا براي استفاده هاي عملياتي (بعنوان سرور تين کلاينت ها) در شبکه مناسب نمي باشد. ولي براي استفاده هاي محدود يا تست مي توان از XP استفاده کرد. البته روشهايي براي حذف اين محدوديت و بکار بردن XP بعنوان سرور براي تين کلاينت ها وجود دارد اما با توجه به مسائل امنيتي به هيچ عنوان توصيه نمي شود.
24. هنگام قطع ناگهاني برق تين كلاينت چه اتفاقي مي افتد؟
در واقع تين کلاينت فقط خاموش مي شود اما نرم افزارهايي که کاربر مشغول کار با آنها بوده به همان شکل بر روي سرور باقي مي ماند تا کاربر مجدداً تين كلاينت را روشن کرده ، به سرور متصل شده و کار خود را ادامه دهد. پس در شبکه هاي مبتني برتين کلاينت فقط لازم است براي سرور دستگاه برق اضطراري UPS در نظر گرفته شود.