ترک اعتیاد حشیش
توضیحات خدمت
ترک اعتیاد حشیش
حشیش چیست؟
گیاه کانابیس موادیکه از قسمتهای مختلف این گیاه بهدست میآید، نامهای مختلفی دارند؛ مثل بنگ ، حشیش، گرس ، علف یا ماریجوانا .
قدرت اثر انواع مختلف گیاهی آن به غلظت ماده ای به نام دلتا-9 تتراهیدروکانابینول (THC) بستگی دارد. THC ماده اصلی روانگردان در کانابیس است.
. THC بیش از همه در گلها و پس از آن در برگهای بالایی و سپس برگهای پایین و نهایتاً ساقه و تخم گیاه کانابیس وجود دارد.
حشیش از به هم فشردن و چلاندن گلهای انتخاب شده گیاه یا شیوه دیگری که در طی آن صمغ زرد رنگ گلهای دست چین شده گیاه بیرون بیاید، به دست میآید
THC به سرعت از ریهها به جریان خون جذب شده وده دقیقه بعد از کشیدن، غلظت خونی آن به حداکثر میرسد. در صورتی که THC به صورت خوراکی مصرف شود؛ جذب آن آهسته تر بوده و شروع اثر آن بعد از یک ساعت یا بیشتر خواهد بود.
برای اغلب مصرف کننده ها یک سرخوشی خفیف یا آسودگی ایجاد میکند. معمولاً احساس سایر تجربه ها مانند گوش کردن به موسیقی، مزه غذا یا لذت از فعالیت جنسی را افزایش میدهد. درک زمان از بین میرود و معمولاً گذشت زمان طولانی تر احساس میشود. در موقعیت های اجتماعی پرحرفی و خنده بیشتر میشود بی قراری و خواب آلودگی در هنگام از بین رفتن اثرات آن شایع است. از دیگر آثار مصرف ، قرمزی چشم، افزایش اشتها، خشکی دهان و گاهی اضطراب و یا افسردگی است.
مصرف مداوم میتواند باعث افزایش اضطراب، هراس و بدبینی شده نوسانات فشار خون و سبکی سر و غش کردن در هنگام ایستادن ممکن است، دیده شود. حافظه کوتاه مدت و توجه فرد را مختل میکنند و بنابراین افکار و گفتار منقطع میشود و فرد جریان افکار و حرف های خود را فراموش میکند. از مهمترین اثرات مصرف حشیش میتوان به توهم، خیرهشدن و خیرهماندن به نقطهای خاص، گریه و خنده غیر طبیعی، پرخوری شدید(نشئهخوری)، اختلال در درک زمان، مکان و فواصل اشاره کرد. مهمترین عارضه طولانی مدت مصرف حشیش ، اختلال در حافظه ، فراموشی و توهمات عجیب و غریب و در نهایت دیوانگی است .
تحمل، محرومیت و وابستگی به مصرف حشیش
وابستگی به کانابیس ها یکی از شایع ترین وابستگی ها به مواد در جهان محسوب میشود. خطر وابستگی با افزایش تعداد موارد مصرف بیشتر میشود.
اثرات مصرف:
باید دانست که اثرات مصرف با توجه به مقدار و نوع استفاده (کشیدن یا خوردن) متفاوت است. وضعیت جسمی و سلامت فرد از جمله وزن، اندازه، خلق و خوی فرد، درجه تحمل و … فرق می کند.
اثرات کوتاه مدت
خواب آلودگی ، قرمز شدن چشمها، افزایش ضربان قلب، خشکی دهان و گلو، گشادگی مردمک چشم، مختل شدن قوه حافظه و تمرکز فکری به طور موقت، اختلال درک زمان و مکان، اضطراب، افسردگی، هیجان، تحرک زیاد، تحریک پذیری، تند مزاجی، بی قراری، پر حرفی، خنده های بی دلیل، احساس طرد شدگی، ترس و وحشت، دگرگونی و تغییر شکل فضا و زمان – اختلال در هماهنگی و تعادل در راه رفتن،
اثرات عمده
از دست دادن انگیزه و علایق، آسیب به حافظه و تمرکز فکر، عدم قابلیت رانندگی، کاهش قوای دفاعی بدن در برابر عفونتها و بیماریها، گیجی و سردرگمی، فقدان انرژی و …
نشانههای ناشی از ترک
وابستگی به حشیش، روانی و غیر جسمی است. نشانه های ناشی از ترک اعتیاد حشیش در معتادین محدود به افزایش تحریک پذیری، بی قراری، بی خوابی، بی اشتهایی و تهوع خفیف است و همه این نشانه ها هنگامی بروز می کنند که شخص به طور ناگهانی مصرف مقادیر زیاد حشیش را قطع کند.