پرسش و پاسخ
بازومکانیکی هوشمند ما بسته به نیاز مشتری می تواند هم ثابت و هم متحرک باشد.
بالابر های معمولی مانند جرثقیل و یا جیب کرین Jib Crane معمولا باید با یک پنل فرمان بگیرند ، این امر یک دست کارگر را به خود اختصاص داده و در خط تولیدی که با سرعت در حال تولید باشد ، مزاحمت زاست . بعلاوه سیستم ها معمولی در هنگام بلند کردن و یا گذاشتن بار دارای لرزش و ضربه بوده و این موضوع می تواند به بار ضربه زده و یا کنترل حرکت بار را مشکل نماید . سیستم های هوشمند دارای هیچگونه کلیدی نبوده و با اندازه گیری وزن بار و نیرویی که فرد به دسته وارد کرده بار را جابجا مینماید. سرعت جابجایی بالا و در عین بلند کردن و گذاشتن بار آرام و بدون ضربه خواهد بود . دست ها آزادی بسیار بالایی داشته و با استفاده از انواع گریپر ها می توان قطعات مختلف هندسی را براحتی جابجا نمود .
از آنجایی که طراحی و ساخت این محصول در بخش مکانیک و برق کاملا توسط مهندسین ما انجام شده است ، کلیه قطعات پر مصرف آن از بهترین برند ها و با کیفیت تهیه شده اند. تیم کنترل کیفیت بر ساخت کلیه اجزا نظارت داشته و تلاش داریم محصولی با کمترین نیاز به پیگیری تحویل مشتری دهیم. علی ایها الحال متخصصان مکانیک و الکترونیک ما گوش بزنگ هستند تا در صورت نیاز به حضور در محل مشتری حاضر شده و ایرادات دستگاه را رفع نمایند. دستگاههای ما به مدت یک سال گارانتی و به مدت 10 سال خدمات پس از فروش دارد.
رادون یکی از عناصر شیمیایی جدول تناوبی است که نماد آن Rn و عدد اتمی آن ۸۶ است. این عنصر از گازهای نجیب و پرتوزا است که از فروپاشی رادیم به وجود میآید. رادون یکی از سنگینترین گازها بوده و برای سلامتی مضر است. پایدارترین ایزوتوپ آن ۲۲۲Rn است که نیمه عمرش برابر با ۳٫۸ روز میباشد.
رادون یک گاز پرتوزای بیرنگ، بیبو، بدون مزه و از نظر شیمیایی بیاثر میباشد؛ و تنها با استفاده از دستگاههای مخصوص میتوان وجود رادون را تشخیص داد. گاز رادون از واپاشی اورانیم موجود در طبیعت بوجود میآید. رادون تولید شده نیز، ذرات پرتوزای دیگری تولید میکند.
اثرات رادون بر سلامت انسانها رادون موجود در هوا از طریق تنفس وارد ریه انسانها میشود. سپس رادون در ریه تلاشی مینماید و ذره آلفا انتشار میدهد. ذره آلفا دارای جرم سنگین و بار الکتریکی دو برابر الکترون با علامت مثبت است. ذره آلفا انتشار یافته در ریه، دارای انرژی است؛ که این انرژی باعث حرکت ذره در بافتهای ریه میشود، و به تدریج در مسیر حرکت و برخورد با سلول بافتهای ریه یونسازی نموده، تا زمانی که انرژی خود را کاملاً از دست داده و متوقف شود. انرژی ذره آلفا که توسط بافتها جذب میشود باعث آسیب به بافت یا مرگ آنها میشود؛ بنابراین در صورتیکه هوای تنفسی حاوی رادون بهمقدار زیاد باشد، بافتهای ریه به تدریج آسیب میبینند؛ که در دراز مدت میتواند باعث سرطانی شدن اینگونه بافتها شود.
بر اساس تحقیقات بینالمللی بعد از سیگار، رادون به عنوان مهمترین عامل سرطان ریه شناخته شدهاست. بخصوص افراد سیگاری که هوای داخل منازل آنها، حاوی مقدار زیاد رادون باشد احتمال ابتلا آنها به سرطان ریه به مراتب بالاتر از سایر افراد است. همچنین طبق گزارش کمیته علمی اثرات پرتوهای اتمی سازمان ملل (UNSCEAR 1977) بطور متوسط نیمی از پرتوگیری (معادل دز مؤثر) سالانه مردم در مناطقی که از نظر پرتوزائی عادی هستند ناشی از رادون و دختران آن است (year/mSv 2).
راههای ورود رادون به فضاهای بسته رادون موجود در خاک به تدریج در زیر ساختمان تجمع مینماید و فشار آن بالا میرود و چون فشار هوا در داخل ساختمان معمولاً کمتر فشار در داخل خاک است باعث میشود که رادون موجود در خاک از طریق کف و دیوارها به داخل ساختمان منتقل شده و مقدار آن زیاد شود.
وجود ترک در دیوارها، محلهای عبور شبکه تأسیسات ساختمان و هرگونه منفذ و روزنه در اتصالات و مصا لح ساختمان میتواند در عبور رادون به داخل ساختمان مؤ ثر واقع شود. بیشترین مقدار رادون در زیرزمین و سپس در طبقات اولیه ساختمان وجود دارد. بطور خلاصه راههای ورود رادون به داخل ساختمان را میتوان به صورت زیر خلاصه کرد:
شکافها در کف ساختمان
اتصالات ساختمانی
شکافها در دیوارها
درزها در اطراف لولههای سرویسهای بهداشتی
فضاهای خالی داخل دیوارها
آبهای مصرفی در داخل حمام و آشپزخانه
رادون در آب قابل حل میباشد، و بخصوص درآب چاه احتمال وجود آن بیشتر است. معمولاً در صد بسیار کمی از رادون موجود در آب (۰۱/۰ درصد) رها شده و وارد هوا میشود.
منابع انتقال رادون به جو (Outdoor)
اورانیم طبیعی و رسوبات آن، در خاک پوسته زمین، سنگ گرانیت و صخرهها در سراسر کره زمین موجود میباشند؛ و در نتیجه در مصالح ساختمانی نیز با غلظتهای متفاوت یافت میشوند. رادون تولید شده در خاک یا مصالح ساختمانی به تدریج وارد هوای محیط اطراف ما میشود. نرخ متوسط خروج رادون از خاک برابر pCi/m2s 5/0 میباشد. بطور کلی میتوان منابع انتقال رادون به هوا را به به صورت زیر بیان کرد:
۱- انتقال از خاک: ۸۰ درصد رادون پخش شده در اتمسفر از این طریق بوجود میآید
رادیوم -۲۲۶(در اصل اورانیوم-۲۳۸) موجود در خاک و لایههای زمین باعث تولید رادون میشوند به عنوان مثال در سنگ گرانیت بطور متوسط pCi/gr 6/1 معادل ppm 8/4 اورانیوم وجود دارد.
مقدار متوسط اورانیوم برای سنگ در پوسته زمین pCi/gr 1 و برای خاک pCi/gr 7/0 میباشد.
انتقال از آبهای زمینی
ایجاد رادون ناشی از منابع گاز طبیعی، احتراق زغال سنگ و برخی صنایع بشری و غیره
منابع تولید رادون در محیطهای داخلی(Indoor)
خاک و سنگهای زیرین ساختمان
مواد ساختمانی به کار رفته (سنگ و شن و ماسه)
آبهای مورد استفاده در خانه (آشپزخانه و حمام)
روشهای اندازهگیری رادون
اندازهگیری کوتاه مدت: معمولاً چند ساعت تا چندین روز بنابر نوع و روش به کار گرفته شده زمان لازم است از تستهای کوتاه مدت میتوان به روش بهکارگیری زغال و تستهای مانیتورینگ پیوسته اشاره کرد. هر یک از این تستها میتواند بهطور دقیق مقدار رادون را اندازهگیری کند، اگر چه در بعضی از اندازهگیریها تغییراتی به چشم میخورد که میتواند ناشی از زمانهای مختلف اندازهگیری، تغییر در شرایط محیطی (بازشدن پنجرهها و …) باشد که این تغییرات در غلظت رادون طبیعی است.
اندازهگیری بلند مدت: اندازهگیری بلند مدت در یک خانه معمولاً چند ماهه یا فصلی انجام میشود. در این روش که به روش غیرفعال نیز معروف است، رادون بهطور طبیعی به داخل سیستم اندازهگیری نفوذ کرده و ثبت میگردد. در این روش زمان طولانی تری نسبت به روش قبل مورد نیاز میباشد.
روشهای کاهش رادون در خانهها
روشهای کاهش رادون در خانهها از نظر پیچیدگی، تأثیر بلند مدت در کاهش رادون و هزینهها تفاوت قابل ملاحظهای با یکدیگر دارند. مؤثر بودن هر یک از روشهای کاهش رادون به خصوصیات ذاتی خانه، سطح رادون در آن و روشهای ورودی گاز رادون بستگی دارد. برای حصول نتیجه بهتر ممکن است یک روش یا ترکیبی از روشها بکار گرفته شود .(مخصوصاً وقتی سطح رادون بالا باشد) برای ایجاد یک مکان با سطح رادون قابل قبول نیاز به بکارگیری افراد متبحر و متخصص در این حرفه میباشد اگر چه در بسیاری از موارد صاحبان خانهها میتوانند با اقدامات اولیه و کم هزینه کمک شایانی به کاهش سطح رادون در خانههای خود بکنند. اقدامهای لازم جهت کاهش رادون عبارتند از:
بستن ورودیهای اصلی رادون
- بیشتر مجاری و منافذ موجود در فونداسیون که ممکن است رادون از آنجا به داخل ساختمان نفوذ کند کوچک و ناپیدا هستند اگر چه بعضی از آنها ممکن است بزرگ و قابل دیدن باشند. این مجاری باید به طریق مناسب و مقتضی بسته شوند.
بکارگیری سیستم لولههای خروج گاز (Vent) و هواکش (fan) که میتواند رادون را از محیط داخل به خارج هدایت کند.
بکارگیری روش مکش خاک (soil suction): با ایجاد مکش از طریق لولههای تعبیه شده از زیر ساختمان رادون تجمع یافته به هوای آزاد منتقل میگردد.
ایجاد فشار مثبت در خانه: این روش با بهکارگیری یک فن به منظور ایجاد یک جریان هوا به داخل زیر زمین و طبقات تحتانی از طبقات فوقانی یا از خارج انجام میگیرد.
تهویه هوا بهطور طبیعی: باز کردن پنجرهها، درها و تعبیه مجاری خروج هوا (Vent) در طبقات تحتانی
استفاده از یک چاهک فاضلاب کوچک (Sump) در زیر ساختمان و اتصال آن به یک لوله همراه با مکش هوا به خارج توسط یک هواکش با قدرت کم
رنگ آمیزی دیوارها با استفاده از رنگهای غیرقابل نفوذ
کاربردها
کاربرد در پزشکی:
در اوایل قرن بیستم، از گاز رادون جهت از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میشدهاست. بدین منظور بیمار در اتاقی تحت پرتوگیری با گاز رادون قرار داده میشد. اما با پی بردن به ایجاد رادیکال آزاد در بدن پس از پرتوگیری با پرتوهای یونساز، که میتواند منجر به اختلالات ژنتیکی و تولید سلولهای سرطانی گردد، این روش منسوخ گردید. همچنین تصور بر این بوده که پرتوگیری با رادون، میتوان در بهبود بیماریهای سیستم ایمنی مؤثر واقع شود و به همین دلیل در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست ویکم، مردم به دنبال استفاده از این «معادن سلامتی» در مونتانا جهت درمان بیماریهایی نظیر آرتریتها بودند و همانگونه که اشاره شد، با بررسی تأثیر پرتوهای یونساز بر بدن، این رویه نیز متوقف گردید.
کاربرد در علوم:
در علوم اتمسفری، از غلظت گاز رادون در فضای باز، تا حدودی به منظور ردیابی تودههای هوا استفاده میشود. همچنین از گاز رادن در مطالعات هیدرولوژی، به منظور بررسی برهم کنش و میزان نفوذ آبهای زیرزمینی به آب چشمهها استفاده میشود. برخی از محققین در مورد تغییرات غلظت گاز رادون به منظور پیشبینی زمین لرزه تحقیق کردهاند.
تاریخچه
رادون در سال ۱۹۰۰ توسط فریدریش ارنست دورن (Friedrich Ernst Dorn) که آن را برونتابهٔ رادیوم (Radium Emanation) نامید کشف شد. در سال ۱۹۰۸ ویلیام رامسی (William Ramsay) و رابرت ویتلا-گری (Robert Whytlaw-Gray) (که آن را نیتون نامید) آن را جدا کرده و چگالی آن را تعیین کردند و فهمیدند که رادون سنگینترین گاز شناخته شده در آن زمان است. این گاز از سال ۱۹۲۳ رادون نامیده شد.
زنجیرهٔ واپاشی اورانیم
پیدایش
بهطور میانگین در هر ۱x ۱۰^۲۱ مولکول هوا یک مولکول رادون وجود دارد؛ و در هر یک مایل مربع از خاک به عمق ۶ اینچ یک گرم رادیوم وجود دارد که به رادون تجزیه شده و مقادیر بسیار ناچیزی از این گاز کشنده را در هوا منتشر میکند. رادون همچنین در برخی از چشمههای آب گرم نیز یافت میشود.
ایزوتوپها
برای عنصر رادون ۲۰ ایزوتوپ شناخته شدهاست. پایدارترین ایزوتوپ رادون، رادون ۲۲۲ است که محصول فروپاشی (ایزوتوپهای دخترخوانده) رادیوم ۲۲۶ است که با نیمه عمر ۳٫۸۲۳ روز ذرات آلفا پرتوزا از خود میتاباند. رادیوم ۲۲۰ حاصل تجزیه توریوم (Thorium) است که تورون نامیده میشود که نیمه عمر آن ۵۵٫۶ ثانیه است و پرتو آلفا از خود میتاباند. رادون ۲۱۹ از آکتینیوم (Actinium) گرفته شده و آکتینون نامیده میشود که تاباننده پرتو آلفا بوده و نیمه عمرش ۳٫۹۶ ثانیه است.
هشدارها
رادون گازی سرطان زاست. رادون یک ماده پرتوزا است و همیشه باید با احتیاط کامل با آن کار کرد. از آنجا که این عنصر ذرات آلفا از خود میتاباند تنفس آن بسیار خطرناک است. همچنین حاصل تجزیهای آن غباری تشکیل میدهد که به راحتی وارد جریان هوا شده و برای همیشه در بافتهای شش میچسبد و در یک قسمت از آن به سختی متمرکز میشود. محلهایی که در آنها رادیوم، آکتینیوم و توریوم نگهداری شدهاند باید به دقت هوا داده شوند تا از انباشتگی آنها جلوگیری شود. انباشتگی رادون در هوا یکی از خطرات جدی در منابع سرب و اورانیوم است. انباشتگی رادون در فضای زیرزمین ساختمان و آب انبار خانهها نیز باعث به وجود آمد نگرانیهای زیادی در این رابطه شدهاست چرا که بسیاری از سرطانهای ریه به دلیل ارتباط با گاز رادون در هر سال گزارش میشوند.
منابع
تارنمای webelements.com مقاله رادون
تارنمای Health and Human Services
آزمایشگاه ملی لسآلاموس - رادون
پیوند به بیرون
WebElements.com درباره رادون
EnvironmentalChemistry.com رادون
پرتو گاما در فرایندهای پر انرژی مانند واپاشی هستهای که در بمبهای اتمی اتفاق میافتد، تولید میشود.
گاما پرتویی الکترومغناطیسی با بسامد بالا و در نتیجه انرژی بالاست. کاربرد اشعهٔ ایکس از گاما بیشتر است. اشعهٔ گاما پرتویی یونی و در نتیجه برای سلامتی مضر است. پرتو گاما بطور معمول در نتیجهٔ فروپاشی حالتهای انرژی بالای هستههای اتم تولید میشود، اما روشهای دیگری نیز برای تولید آن وجود دارد. پل ویلارد دانشمند فرانسوی در سال ۱۹۰۰ در حین مطالعهٔ رادیوم موفق به کشف اشعهٔ گاما شد.
از اشعهٔ گاما در درمان سرطان و رادیوتراپی استفاده میکنند. اشعهٔ گاما و اشعه ایکس از خطرناکترین اشعهها هستند. همچنین از اشعهٔ گاما در تشخیص ترکیدگی لوله و بررسی چاههای نفت استفاده میشود.
اشعهٔ گاما هنگام عبور از مواد با اتمهای آن برخود میکند و گاه بر اثر این برخوردها ممکن است الکترونها از اتمهای این مواد جدا شوند و یون تولید کنند. این فرایند را یونیزاسیون (یونش) گویند.
گاما و سلامت
اخطار: تا حد ممکن از اشعهٔ گاما استفاده نکنید. زیرا ممکن است به سرطان منجر شود. حداقل درصورت اجبار از لباس مخصوص استفاده کنید.
پرتوی گاما از دیوار و سنگ نیز عبور میکند. هر ۹ میلیمتر سرب یا هر ۲۵ متر هوا شدت تابش آن را نصف میکند. این پرتو نیز با توجه به فرکانس بسیار بالا، انرژی زیادی دارد که اگر به بدن انسان برخورد کند از ساختار سلولی آن عبور کرده و در مسیر حرکت خود باعث تخریب ماده دئوکسی ریبو نوکلوئیک اسید یا همان DNA شده و سرانجام زمینه را برای پیدایش انواع سرطانها، سندرمها و نقایص غیرقابل درمان دیگر فراهم میکند و حتی این نقایص به نسلهای آینده نیز منتقل خواهد شد. برای جلوگیری از نفوذ تابش گاما به حدود ۱۰ سانتیمتر دیوارهٔ سربی نیاز است.[نیازمند منبع]
این اشعه مانند امواج رادیویی دارای برد بسیار زیادی میباشد، قدرت نفوذ و تخریب این اشعه بسیار زیاد است. یک لایه ۱۵سانتیمتری بتن یا یک لایه ۲۰ سانتیمتری خاک فقط نیمی از این اشعه را میگیرد و همان نیمی دیگر اثرات زیانبار خود را بر جای میگذارد.
گاما در پزشکی و صنعت
با اینکه اشعهٔ گاما به میزان زیاد ممکن است برای بدن خطرناک باشد، ولی گاه فایده بسیار دارد. از این اشعه میتوان برای درمان برخی بیماریهای سرطانی و ناراحتیهای پوستی استفاده کرد. همچنین در فیزیوتراپی نیز از اشعهٔ گاما استفاده میشود. درمان به وسیلهٔ اشعه گاما را رادیوتراپی مینامند. در صنعت نیز از اشعهٔ گاما که از رادیم و کبالت رادیواکتیو با قدرت زیاد تابش میشوند، برای پیدا کردن حفرههای ریز و شکستگیهای قطعات فلزی استفاده میکنند. از مهمترین کاربردهای دیگر پرتو گاما در پزشکی میتوان به استریلیزاسیون تجهیزات پزشکی مانند سرنگ که قابل استریل شدن در دمای بالا نیستند اشاره کرد.
چگونگی تولید اشعه ایکس
پرتو ایکس عضوی از طیف الکترومغناطیس میباشد، که دارای طول موج پایینتر از نور مرئی است. در کاربردهای متفاوت از طیفهای مختلف پرتو ایکس استفاده میگردد.
( X-radiation ) پرتو ایکس (پرتو رونتگن) نوعی از تابش الکترومغناطیسی با طول موج حدود ۰/۰۱ تا ۱۰ نانومتر معادل با ۳۰ پتاهرتز تا ۳۰ اگزاهرتز (۱۶ ۱۰×۳ تا ۱۹ ۱۰×۳ هرتز) و انرژی بین ۱۰۰ الکترونولت تا ۱۰۰ کیلو الکترونولت است. طول موج پرتو ایکس از طول موج پرتو فرابنفش پایینتر و از طول موج پرتوگاما بالاتر میباشد. نام دیگر اشعه ایکس، اشعه رونتگن میباشد، که این نام بر گرفته از نام شخصی به نام ویلهلم رونتگن،[۱] میباشد که کاشف این اشعه است. علت نامگذاری اشعه ایکس از طرف ویلهلم رونتگن نشان دادن کشف یک نوع اشعه ناشناخته بود،[۲] است. نحوه نگارش اشعه ایکس در زبان انگلیسی به سه روش انجام میپذیرد، که عبارت از x-ray، xray و همچنین X ray میباشند.[۳] به پرتو ایکس با فوتونهای پرانرژیتر (بالای ۵ و یا ۱۰ کیلو الکترونولت و با طول موج ۰٫۱ تا ۰٫۲ نانومتر) پرتو ایکس سخت و پرتوهای با انرژی پایینتر را پرتو ایکس نرم میگویند.[۴] به دلیل توان نفوذ بالای پرتو ایکس سخت به صورت گسترده برای تصویر برداری داخل اجسام برای مثال در پرتونگاری از اعضای بدن و همچنین قسمت امنیت فرودگاهها و به عنوان یکی از روشهای تست غیرمخرب در تشخیص نقصهای موجود در اشیای ساخته شده (مثلاً در لولهها و…) مورد استفاده قرار میگیرد. از کلمه پرتو ایکس علاوه بر روش پرتو نگاری به کنایه برای عکسهای پرتو نگاری شده به این روش نیز اطلاق میگردد. به دلیل اینکه طول موج پرتو ایکس سخت مشابه اندازه اتمها میباشد، از کریستالوگرافی اشعه ایکس برای تعیین ساختار کریستالی استفاده میشود. در مقابل پرتو ایکس نرم به آسانی در هوا جذب میگردد؛ میزان عمق میرایی پرتو ایکس با قدرت ۶۰ الکترونولت در آب کمتر از یک میکرومتر میباشد.[۵] این تعریف ایرادات بسیاری دارد، از جمله آن: فرایندهای دیگر امکان تولید فوتونهای با انرژی بالا هستند، یا اینکه روش تولید شناخته شده نیست. در روشهای مختلف، هیچ توافق جامعی برای تمایز بین پرتوهای ایکس و گاما وجود ندارد. یکی از روشهای تعیین تمایز بین این دو پرتو، بررسی منبع آن میباشد: پرتو ایکس از الکترونها ولی پرتو گاما از هسته اتم ساطع میشود. این شیوه از تعریف اشکالات فراوانی دارد، که برخی از آنها عبارتند از: اینکه در فرایندهای دیگر نیز فوتونهایی با انرژیهای بالا تولید میگردند، یا اینکه روش تولیدهایی وجود دارد که شناخته شده نیستند. یک تعریف دیگر برای تمایز بین پرتو گاما و پرتو ایکس، بر اساس طول موج میباشد، پرتوهای دارای طول موجهای پایین، برای مثال ۰٫۱ آنگستروم، در دستهبندی پرتو گاما قرار میگیرند.[۱۰] با این معیار در صورتیکه فقط طول موج مشخص باشد میتوان فوتون را در یک دستهبندی مشخص قرار داد. هرچند برخی روشهای اندازهگیری قادر به تمیز دادن طول موجهای مختلف نیستند، اغلب این دو تعریف با هم منطبقند چراکه پرتوهای الکترومغناطیس ساطع شده از تیوبهای پرتو ایکس دارای طول موج بلندتر و انرژی فوتون پایینتری نسبت به پرتوهای ساطع شده از هستههای پرتوزا میباشند.[۹] گاهی اوقات، به غیر از این دو تعریف، در زمینهای خاص، تعاریفی بر اساس سوابق تاریخی، تکنیکهای اندازهگیری (تشخیص) یا نوع مصرف آن کاربرد پیدا میکنند. با این حال، پرتو گامای مورد استفاده در امور پزشکی و صنعتی، به عنوان مثال برای پرتو درمانی، دارای طول موج ۶ تا ۲۰ مگاالکترونولت است، که طبق این مقاله میتوان آن را دسته پرتو ایکس نیز قرار داد.
چگونه به شما کمک میکنیم: (روند اجرایی سرمایه گذاری جهت مولدهای ویژه مشترکین برق تا سقف ظرفیت انشعاب)- سقف واحدهای مسکونی، تولیدی، پارکینگها و....
1.
• بازدید کارشناسان ما از محل
• بررسی شرایط موردنیاز
• تعیین شرایط فنی و مالی طرح
2.
• دریافت مدارک موردنیاز : اخرین قبض برق واحد تولیدی، کارت ملی متقاضی احداث نیروگاه، سند مالکیت واحد
• ثبت نام شما در سایت ساتبا
3.
• بازدید شرکت برق از محل در حضور کارشناس ما
• ارایه مجوز اولیه
• پیگیری عقد قرارداد خرید تضمینی برق شما با شرکت توزیع نیروی برق
4. طراحی و تامین و نصب تجهیزات نیروگاه خورشیدی
5.
• بازدید شرکت برق از نیروگاه در حضور ما
• نصب کنتور
• اتصال نیروگاه به شبکه
6. قرائت کنتور و پرداخت صورتحساب شما توسط شرکت توزیع برق هر دوماه یکبار
چگونه به شما کمک میکنیم: (روند اجرایی سرمایه گذاری جهت مولدهای ویژه مشترکین برق تا سقف ظرفیت انشعاب)- سقف واحدهای مسکونی، تولیدی، پارکینگها و....
1.
• بازدید کارشناسان ما از محل
• بررسی شرایط موردنیاز
• تعیین شرایط فنی و مالی طرح
2.
• دریافت مدارک موردنیاز : اخرین قبض برق واحد تولیدی، کارت ملی متقاضی احداث نیروگاه، سند مالکیت واحد
• ثبت نام شما در سایت ساتبا
3.
• بازدید شرکت برق از محل در حضور کارشناس ما
• ارایه مجوز اولیه
• پیگیری عقد قرارداد خرید تضمینی برق شما با شرکت توزیع نیروی برق
4. طراحی و تامین و نصب تجهیزات نیروگاه خورشیدی
5.
• بازدید شرکت برق از نیروگاه در حضور ما
• نصب کنتور
• اتصال نیروگاه به شبکه
6. قرائت کنتور و پرداخت صورتحساب شما توسط شرکت توزیع برق هر دوماه یکبار
1. صفحه های خورشیدی یا پنلهای خورشیدی یا solar panel
2.باتری های ذخیره
3.مبدل برق مستقیم به متناوب
4. دستگاه کنترل کننده
5. سازه فلزی یا ساختمانی
6. کابلهای ارتباط
شماره1 : پنل های خورشیدی یا ارایه های فتوولتائیک سه نوع هستند، تک کریستال،پلی کریستال، نانوکریستال، سلولهای نانو فتوولتائیک. این ارایه ها به حالت سری یا موازی به هم متصل میشوند. این ارایه ها به حالت ثابت و یا ردیاب متحرک که بنابر فصل با زاویه تابش خورشید خود را تطبیق میدهند نصب نیشوند. ردیاب ها بر دونوع هستند. ردیابهایی که بر روی یک محور و یا بر روی دو محور دوران میکنند. این ردیابها پنلها را در جهت تابش خورشید نگاه داشته بنابراین موجب افزایش راندمان خروجی پانلها تا دو برابر میشوند.
شماره 2. باتری یا ذخیره ساز( Battery ) : ذخیره انرژی در قالب باتری صورت میگیرد. باتری هم در سیستمهای مستقل از شبکه و هم متصل به شبکه کاربرد دارد.
شماره3: مبدل یا اینورتر ( DC/AC ( Inverter :
دستکاهی برای تبدیل جریان DC تولید شده توسط آرایه های فتوولتائیک به جریان AC است. مبدلها به دو دسته کلی، مبدلهای مستقل از شبکه و متصل به شبکه تقسیم میشوند.
شماره4. کنترل کننده شارژ (charge controller )
کنترل کننده شارژ ولتاژ باتری را بررسی نموده و هرگاه ولتاژ باتری زیادتر از حد مجاز شود، جریان شارژ را متوقف میکند. نصب کنترل کننده شارژ در همه سیستم های مستقل از شبکه ضروری می باشد تا باتری را در برابر شارژ و دشارژ بیش از حد محافظت نماید.
شماره5. سازه (structure): سازه هایی مستحکم و پایدار که جهت نصب ارایه های فتوولتاییک کاربرد دارند.
شماره 6.کابلها و سایر تجهیزات: شامل کابلها و تجهیزات حفاظتی کنکتورها (MC4) جعبه های تقسیم، کنتور هوشمند ( AMI ) ، اتصال زمین و...
کاربردهای سیستم خورشیدی یا سیستمهای فتوولتائیک سه نوع است:
نوع اول: متصل به شبکه برق سراسری (On Grid)
نوع دوم: منفصل از شبکه برق سراسری (Off Grid)
نوع سوم: سیستمهای پشتیبانی
نوع اول: متصل به شبکه به گونه ای است که هم زمان و به طور متصل به شبکه برق سراسری عمل مینماید. یکی از اجزاء اصلی سیستمهای فتوولتائیک متصل به شبکه، مبدلها هستند که برق DC (جریان مستقیم= Direct Current) تولیدی توسط سلولهای خورشیدی را متناسب با ولتاژ و توان شبکه برق منطقه ای به AC (جریان متناوب=Alternate current) تبدیل میکند. و در هنگام عدم نیاز به طور خودکار انتقال نیرو را قطع مینماید. به طور کلی ارتباط دوجانبه میان سلولهای فتوولتائیک و شبکه انتقال نیرو وجود دارد به نحوی که اگر برق DC تولیدی توسط سیستمهای فتوولتائیک بیش از نیاز سایت باشد مازاد آن به شبکه سراسری تغذیه میگردد و در هنگام شب و مواقعی که به دلایل اقلیمی امکان استفاده از نور خورشید وجود ندارد بار الکتریکی موردنیاز سایت توسط شبکه برق سراسری تامین میگردد. همچنین در کاربردهای متصل به شبکه در صورتی که سیستم فتوولتائیک به دلایل تعمیراتی از مدار خارج گردد برق مورد نیاز سایت از طریق سیستم برق سراسری تامین خواهد شد.
برای داشتن یک سیستم خورشیدی متصل به شبکه میتوان نیروگاه های کوچک و بزرگ را اجرا نمود. از جمله:
* نیروگاه های کوچک روی سقف خانه های مسکونی، هتلها، پارکینگها، سوله های تولیدی، کارخانجات و....
* نیروگاه های کوچک روی نمای دیوار و پنجره های ساختمانها و....
*نیروگاه های بزرگ (نیروگاه های خورشیدی و مزرعه های خورشیدی) در زمینهای مستعد ازجمله *فرودگاه ها، بزرگراه ها، زمینهای بایر کشاورزی، بیابانها و....
در نتیجه نیروگاه های کوچک تا ظرفیت های چند صد کیلواتی هستند.
نیروگاه های بزرگ و مزرعه های خورشیدی تا ظرفیت های بیش از 100 مگاوات خواهند بود.
نوع دوم: منفصل از شبکه به گونه ای است که مستقل از شبکه برق سراسری عمل نموده و غالبا جهت تولید بار الکتریکی DC و یا AC طراحی میشوند. به منظور تولید برق توسط سیستمهای منفصل از شبکه، میتوان از توربینهای بادی، ژنراتورها و یا از شبکه برق سراسری به عنوان نیروی کمکی استفاده نمود. به این گونه سیستمها هیبرید فتوولتائیک گویند. در سیستمهای منفصل از شبکه به منظور ذخیره انرژی و بکارگیری آن در هنگام شب و یا مواردی که نور خورشید به اندازه کافی وجود ندارد از باتری استفاده میگردد.
مهمترین کاربرد های سیستم خورشیدی منفصل از شبکه شامل موارد زیر میشود:
-در مناطق دور افتاده که به شبکه برق دسترسی ندارند برای مصارف مختلف
-در روستاهایی که به شبکه برق اتصال ندارند
-در صحراها برای تولید برق کمپها یا حمامهای صحرایی
-در باغات برای برق مورداستفاده پمپ اب
-خانه های گردشگری در دل کوه می باشد.
اما در مواردی نیز استفاده از پنل های خورشیدی جدا از شبکه بسیار کاربردی و مقرون به صرفه است که عبارتند از :
-چراغ روشنایی خیابانی با استفاده از لامپ ال ای دی سولار
-پمپ آب خورشیدی ( تامین توان شناور یا کفکش با استفاده از پنل های خورشیدی فتوولتائیک )
-دکل های مخابراتی در مناطق دور دست و کوه ها
-آبیاری مزارع و باغات تحت فشار
-سیستم آبدهی به دام و چهارپایان
-خانه های ویلایی در باغات حاشیه شهر
-کشاورزی نوین و پمپاژ ثانویه استخر مزارع
نوع سوم: سیستمهای پشتیبانی
مهترین کاربرد این سیستمها در طی دوره قطع برق شبکه سراسری است. یک سیستم پشتیبانی فتوولتائیک کوچک تامین کننده برق موردنیاز تجهیزاتی همچون روشنایی، کامپیوتر، تلفن، رادیو، فاکس و... میباشد و سیستمهای بزرگتر میتواندد برق مورد نیاز تجهیزاتی همچون یخچال را درهنگام قطع برق تامین کنند.
بهره برداری از انرژی خورشیدی در جهان بعنوان انرژی رایگان به صورت مزرعه های خورشیدی و نیروگاه های خورشیدی در ابعاد بزرگ و نیز نیروگاه های کوچک و تجهیزات و لوازم مصرفی، بسیاری از کشورها را بی نیاز از واردات برق نموده است. کشورهای اروپایی و آمریکایی در غرب و کشورهای شرقی ازجمله کره و چین و ژاپن در تامین و تولید تجهیزات خورشیدی و همچنین در اجرا و بهره برداری از نیروگاه های خورشیدی بعنوان پیشتازان این پروژه ها هستند.
متاسفانه وجود منابع عظیم نفت و گاز و برق و همچنین کم بودن سطح اگاهی عمومی نسبت به فرهنگ مصرف انرژی، باعث عدم پیشرفت کشور ایران در استفاده از انرژی خورشیدی شده است. با وجود اینکه کشور ایران به دلایل زیر مستعد توسعه این تکنولوژی نومی باشد:
*** سطح کنونی علمی و صنعتی کشور برای ایجاد و گسترش تکنولوژی خورشیدی به حد کافی آمادگی دارد.
*** ایران مهمترین کشور خاورمیانه در داشتن ذخایر سوختهای فسیلی است و به دلیل تمرکز نگاه جامعه جهانی به این ذخایر، اتمام این منابع عظیم کشور ایران را در اینده ای نزدیک تهدید میکند. بهره برداری از انرژیهای تجدیدپذیر ازجمله انرژی خورشیدی میتواند از الودگیهای زیست محیطی استفاده از سوختهای فسیلی کم کند و همچنین میتواند درصد مصرف انرژیهای فسیلی را کاهش دهد. وحتی با بالارفتن راندمان تولید میزان صادرات برق از نیروگاه های بزرگ را افزایش دهد.
*** کشور ایران افتابی است و از نظر مقدار و دریافت انرژی خورشیدی در شمار بهترین کشورهاست.در ایران روزانه 5.5کیلووات ساعت انرژی خورشیدی بر هر مترمربع از سطح زمین می تابد و حدود300 روز افتابی در 90 درصد خاک ایران داریم. با یک محاسبه ساده اگر تنها از 1% مساحت ایران انرژی خورشیدی جذب کنیم و راندمان سیستم دریافتی تنها 1% باشد میتوانیم روزانه 9،000،000 مگاوات ساعت انرژی از خورشید دریافت کنیم.
*** نیاز به مصرف برق کشور در حال حاضر 60،000 مگاوات سالانه است و شرکت توزیع برق ایران برای تشویق جامعه به استفاده از این انرژی، تنها تا ظرفیت 5000 مگاوات سالانه را بمدت 20 سال بصورت تضمینی با نرخ های اعلامی حدود 10 برابر قیمت فروش برق به مشترکین خریداری میکند و سالانه انرا تعدیل مینماید. پس اقدام زودتر مساوی با سرمابه گذاری تضمینی است.
*** تعرفه نرخ های پایه سال 95:
نرخ پایه خرید تضمینی برق
انواع نیروگاه خورشیدی (ریال به کیلووات ساعت)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
مولدهای ویژه مشترکین برق تا سقف ظرفیت انشعاب با ظرفیت 1 تا 20 کیلووات ---------> 8000
با ظرفیت 21 تا 1000 کیلووات ------>7000
مزرعه خورشیدی با ظرفیت 10 مگاوات و کمتر--------->4900
با ظرفیت 30 مکاوات و کمتر--------->4000
با ظرفیت بیش از 30 مگاوات--------->3200
*** کشور ایران از طریق سیستم بانکداری اقدام به ارایه تسهیلات بانکی برای احداث نیروگاه های کوچک مشترکین کرده است که بهترین روش برای سرمایه گذاری است.
بدلیل گستردگی طبیعی انرژی های تجدیدپذیر و به ویژه انرژی خورشیدی و در دسترس بودن آنها در موقعیت های خاص استفاده از این انرژی از اولویت های ویژه برخوردار است. مهمترین دلایل استفاده از سیستمهای فتوولتائیک عبارتند از:
• کاهش نیاز به سوخت های محدود و ارزشمند فسیلی
• کاهش مشکلات و هزینه های سوخت رسانی به ویژه در مناطق صعب العبور
• کاهش هزینه های تاسیس پالایشگاه ها و خطوط انتقال نفت و گاز
• قابلیت تولید در محل مصرف و صرفه جویی در هزینه های انتقال و توزیع انرژی و عدم نیاز به شبکه سراسری برق
• تنوع بخشیدن به منابع تامین انرژی
• جلوگیری از تولید co2 و کمک به محیط زیست
• امکان نصب و راه اندازی در توانهای مختلف، متناسب با نیاز مصرف کننده
• طول عمر مناسب و سهولت در بهره برداری
• امکان نصب در نما یا روی سقف خانه ها به عنوان مصالح ساختمانی
سیستم هایی که توسط آنها انرژی خورشیدی برای اهداف گوناگون استفاده و بهره وری میشوند سیستم خورشیدی نام دارد.
یکی از مهمترین سیستمهای خورشیدی سیستم فتوولتائیک (PV) است که توسط آن انرژی نوری مستقیما به انرژی الکتریکی تبدیل میشود. در واقع با استفاده از سلولهای فتوولتائی یا سلولهای خورشیدی اینکار انجام میشود که به این پدیده اصطلاحا پدیده فتوالکتریک میگویند.
از آنجا که انرژی خورشیدی عظیم ترین منبع انرژی جهان است، در سالهای اخیر به دلیل رو به اتمام بودن منابع فسیلی، این انرژی بعنوان یک انرژی تجدیدپذیر و همسو با محیط زیست، توجه کارشناسان را برای بهره برداری جلب کرده است. به همین دلیل سرمایه گذاریهای کلان در همین راستا در جهان صورت گرفته است که یکی از انها سیستمهای فتوولتاییک برای تبدیل مستقیم انرژی خورشید به الکتریسته است.
رادن یک گاز رادیواکتیو بی رنگ و بی بو است که در نتیجه ی واپاشی رادیواکتیو مقدار کمی از اورانیوم است که به طور طبیعی در تمام سنگ ها و خاک ها موجود می باشد.
رادن به طور طبیعی در تمام سنگ ها و خاک ها و در همه جا وجود دارد. در فضای باز (در همه جا) و در فضا بسته (بیشتر مناطق) دارای سطح رادن پایین و خطر ابتلا به بیماری ها بسیار کم می باشند.
رادن یک گاز رادیواکتیو بی رنگ و بی بو است که در نتیجه ی واپاشی رادیواکتیو مقدار کمی از اورانیوم است که به طور طبیعی در تمام سنگ ها و خاک ها موجود می باشد.
پرسش بسيار خوبي است و ممنون از شما براي طرح آن. چون آلودگي هاي آب و هوا يا مواد غذايي بايد بطور پيوسته سنجيده شوند ممكن است مردم چنين تصور كنند كه تراكم گاز رادن يا شدت امواج راديويي در درون خانه ها نيز بايد هر از چندي مورد سنجش دوباره قرار بگيرند. اما اينگونه نيست، هرچند ميزان انتشار گاز رادن در طول سال ثابت نيست و تراكم يافتن آن در درون خانه نيز تابع تهويه و جريان هوا در درون آن مي باشد اما اندازه گيري گاز رادن در يك خانه در شرايطي انجام مي شود كه به ميزان بيشينه ممكن نزديك باشد بنابر اين معرف و شاخص خوبي از حدود تراكم رادن در خانه مي باشد كه تغييرات در طول روز يا سال به مقادير چندان بيشتري منجر نخواهد گرديد. بنابر اين همانگونه كه در همه جاي دنيا پذيرفته شده است با يكبار اندازه گيري به روش درست مي توان براي هميشه به نتيجه اندازه گيري اعتماد نمود مگر آنكه ساختمان با تغييرات بسيار جدي در ساختار مانند تخريب و بازسازي كامل يا تغييرات بسيار اساسي در تهويه روبرو گردد.
اين موضوع در مورد شدت امواج راديويي در درون خانه نيز تا حد زيادي معتبر است و پس از اندازه گيري چنانچه به توصيه هاي كارشناسي در چيدمان تجهيزات گسيلنده امواج در درون خانه توجه گردد و تغييرات بسيار جدي در تعداد دكل هاي برق فشار قوي يا مخابراتي در نزديكي ساختمان روي ندهد، مي توان به نتايج اندازه گيري براي سالهاي آينده كاملا اتكا نمود.
ببينيد همه انسانها در شهرها و حتي روستاها در معرض برخي عوامل زيانبار هستند كه شناخته شده ترين آنها براي مردم آلودگي هوا، آلودگي آب، آلودگي خوراك و افزودني هاي غيرمجاز در فرآورده هاي غذايي است. از آنجا كه چرخه ورود و كنترل اين مواد زيانبار و توزيع آنها در هوا و آب يا مواد غذايي كاملا شناخته شده است سازمان هاي مسئول با نظارت و كنترل بر منابع توليد و توزيع مواد غذايي مردم را در برابر آنها حفاظت كرده يا با سنجش ميزان آلودگي هوا و آب در نقاط مشخصي از شهرها مردم را از ميزان چنين آلودگي هايي آگاه مي نمايند. كار آنجا از كنترل سازمان هاي نظارتي خارج مي شود كه منشا خطر در درون خود خانه ها باشد. گاز رادن از زمين و مصالح بكار رفته در ساختمان ها آزاد شده و در درون خانه ها تجمع مي يابد. بنابر اين هيچ مرجعي نمي تواند با اندازه گيري در چند نقطه از شهر همه ساكنين يك كوچه و خيابان يا منطقه را از ميزان تراكم گاز رادن در خانه هايشان آگاه سازد. آزاد شدن و تراكم يافتن اين گاز تابع محل و روش ساخت، طبقه، معماري، روش تهويه و رفتار خانوارها است و از اين رو بايد براي هر واحد مسكوني بطور جداگانه اندازه گيري شود. روشن است كه دولت يا سازمان هاي نظارتي وظيفه و توان انجام چنين كاري را نداشته و همانگونه كه در همه دنيا اجرا مي گردد اين كار بر عهده سازندگان (براي واحدهاي نوساز) يا ساكنين (براي واحدهاي موجود) مي باشد.
شدت بالاتر از حد مجاز امواج راديوي در منازل نيز بدليل وابستگي آن به عوامل درون خانه مانند نوع و تعداد وسايل منتشر كننده امواج (مودم ها، فرهاي مايكروويو، لامپ هاي كم مصرف و موبايل ها) و عوامل بيروني مانند دكل ها و خطوط فشار قوي و نيز دكل هاي مخابراتي كميتي ويژه هر خانه بوده و امكان سنجش آن براي تك تك خانواده ها بوسيله ارگان هاي نظارتي وجود ندارد. بنابر اين، اين مورد نيز بايد حتما براي هر واحد مسكوني بطور جداگانه اندازه گيري شود.
این گونه لباسها از الیاف نانوی فلزاتی مثل ترکیب کتان - نقره و یا فایبر - نقره تشکیل شده اند که می توانند جلوی امواج در حوزه های فرکانسی 5000 مگاهرتز تا 99.9 درصد شدت امواج را کاهش دهند . برای بازه فرکانس بالاتر هم باید از تولیدات دیگر استفاده کرد هر چند همین لباسها شدت امواج را با نسبت خیلی خوبی کاهش می دهند . برای تست لباس ها می توانید مبایل روشن را در داخل لباس قرار داده و از عدم امکان آنتن دهی آن مطمئن شوید . فرکانس کار مبایل های ایران بسته به نسل های آن 1800 مگا هرتز ، 2600 و 3500 مگاهرتز است .
بطور معمول اگر در نزدیک بیمارستانها و مراکز پرتو تشخیصی نظیر رادیولوژی یا سی تی اسکن ها نباشیم خطر در معرض بودن اشعه ایکس و گاما کم خواهد بود می دانید بخش مهمی از ساختمان از آهن تشکیل شده است در وسایل آشپزخانه ها نیز فلزات بکار رفته اند. در ساخت همه آنها از ضایعات فلزی استفاده شده است . این احتمال وجود دارد که بخشی از چشمه های پرتوزا مورد استفاده در صنایع و چشمه های مورد استفاده در بیمارستانها قاطی ضایعات شده و در قالب محصولات فلزی به خانه های ما راه یابند. در این صورت بطور ناخود آگاه در معرض دایمی اشعه خواهیم بود که این موضوع خطرناک است . اگر چه احتمال این اتفاق کم است ولی پکیج اندازه گیری شرکت تابش پرداز با اندازه گیری پرتو های ایکس و گاما در داخل خانه خیال شما را از بابت اینکه اجسام فلزی موجود در محل کار و یا زندگی خود مبرا از هر گونه آلودگی پرتوی هستند راحت می کند.
مصالح ساختمانی ، سنگ ها و گچ و خاک معمولا مقداری گاز رادن از خود ساطع میکنند . گاز رادن بخاطر پرتو هایی که از خود ساطع میکند می تواند منشا بیماریهای خطرناکی باشد. بطوریکه در نیا بعنوان دومین عامل سرطان ریه بعد از سیگار شناخته شده است . منشا مصالح ساختمانی از معادن مختلفی است که میزان پرتوزایی آن معادن می تواند کم و زیاد باشد. اندازه گیری گاز رادن در محیط های بسته و منازل یکی از موارد اجباری در اخذ پایان کار در بسیاری از کشورهای پیشرفته است . ساختمانها امروزه در معرض امواج رادیویی فراروانی از بیرون قرار دارند. دکل های مخابراتی ، آنتن های تقویت کننده امواج مبایل BTS و امواج وای فای و وایمکس و ... نمونه هایی از انواع امواج مورد نظر هستند . مشاوران املاک و سازندگان می توانند با اندازه گیری رادن و امواج در منازل و گرفتن گواهی سلامت آپارتمان و خانه را در برابر رادن و امواج به خریداران و موجران بدهند.
مهمترين نكته اي كه بايد در نظر داشت اين است كه ما و خانواده مان، بويژه فرزندانمان در خانه اي زندگي مي كنيم كه از ميزان گاز رادن و شدت امواج راديويي در آن آگاهي نداريم. چشم بستن بر اين موضوع ما را در برابر آسيب هاي احتمالي مصون نمي كند و بي توجهي به تندرستي فرزندانمان است. پس بايد قدم نخست را برداشته و با انجام اندازه گيري از وجود خطر يا ميزان آن آگاهي يافت. اما خبر خوش اين است كه چنانچه ميزان تراكم رادن يا شدت امواج راديويي در خانه بالاتر از حد مجاز باشد در هر دو زمينه با راه كارهايي نسبتا آسان و ارزان مي توان آنها را به سطح مجاز كاهش داد.
نكته در اينجا است كه بر خلاف آلودگي هوا كه بدليل سايه افكندن بر همه فضاي پيرامون ما راه گريزي از آن وجود ندارد مي توان با روش هاي كاربردي، تغيير چيدمان تجهيزات يا نصب تجهيزات نسبتا ساده محيط خانه و خانواده را در برابر اين دو عامل زيانبار محافظت نمود.
راهکارهای ما با توجه به نوع پرتویی که افراد با آن ها مواجه هستند متفاوت می باشد. یکی از راهکارهای ما برای پرتوهای غیر یونساز ارائه لباس های ضد اشعه می باشد که الیاف نانو دارند و ظاهرشان شبیه لباس های معمولی می باشد و افراد به راحتی می توانند از آن ها استفاده نمایند.یک سری خانه ها در معرض امواج بیرونی ناشی از آنتن های BTS و ... هستند و چنانچه پرتوهای خارجی بیش از حد مجاز باشند که ما از آن ها با چند روش محافظت می نماییم. مثلا برچسب هایی هست که بر روی پنجره ها نصب می شود و شدت این پرتوها را بسیار کم می کند.یا اینکه یک سری کاغذ دیواری هایی داریم که از فلزات نانویی ساخته شده اند و می توانند جلوی امواج را بگیرند و در نهایت هم لباس های ضد اشعه را داریم که در تنوع مختلف برای حفاظت افراد در برابر اشعه ساخته شده اند. برای محافظت در برابر گاز رادن و پرتو های ایکس و گاما نیز استفاده از روشهای تخصصی نظیر شیلد کردن محل ، طراحی تهویه مناسب برای خروج رادن و... اجرا می شود . برای حفاظت در برابر منابع پرتو ی داخل منزل مانند لامپ کم مصرف ، وای فای ، فر مایکروفر ، تلفن بی سیم ، موبایل و ... راهکار های حفاظتی متناسب با شرایط محل ارایه می شود .
برای انجام رادیوگرافی در خطوط و انتقال سیالات نظیر آب ، گاز و نفت نیاز است محل جوش های سر به سر لوله ها بروش رادیوگرافی تست شوند یکی از مرسوم ترین روش های تست های غیر مخرب استفاده از دوربین های رادیوگرافی و انجام تست بروش پانورامیک از داخل لوله است . کرالر یک ربات است که می تواند دوربین را در داخل لوله حرکت داده و در نقاط جوش لوله ها توقف و عملیات رادیوگرافی را بطور اتوماتیم و بدون حضور اپراتور در داخل لوله به حرکت در آورد.
معمولات اجرای تست التراسونیک برای اجسام فلزی دوار بروش دستی بسیار وقت گیر و خسته کننده است اکثر استانداردها برای اجرای تست التراسونیک استفاده از پراب های زاویه ای و از چند جهت هندسی را توصیه میکنند دستگاههای ما با استفاده از چند پراب بصورت همزمان از جهات هندسی متفاوت را اجسام فلزی دوار مانند لوله ها و سیلندر های سی ان جی را تست التراسونیک نموده و مجموعه پراب ها را بر روی قطعه بصورت اتوماتیک حرکت داده و گزارش ایرادات هر پراب را ذخیره و در انتها گزارشی گرافیکی از محل ایراد و عیب را بدهند. سرعت و دقت انجام تست به این روش بسیار بالا و قابل مقایسه با روش دستی نمی باشد.