گلدن بافت

مبلمان

انواع کف پوش و مقایسه آن ها

برای بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید

به هرگونه پوشش و لایه چه متحرک چه ثابت بروی هرگونه کف مانند کف ساختمان ، مکان های عمومی باز وغیره که وظیفه پوشاندن کف را دارند،کفپوش می گویند.انواع کفپوش از نظر کاربرد عبارتند از :
کفپوش های پی وی سی ویا پلی‌وینیل کلراید Polyvinyl chloride:  که در بازار به عنوان کفپوش پی وی سی وینیل ویا کفپوش وینیل پی وی سی شناخته شده است. به عنوان کفپوش سالن ورزشی و استخرها به کار می رود.. این کفپوش که خیلی ارزان بوده بروی هر سطح صافی قابل نصب می باشد.در مقابل آب مقاوم بوده و از نظر دوام بهتر از بقیه کفپوش ها می باشد. کفپوش PVC از کامپوزیت مصنوعی مانند چوب خرده ،پلاستیک ،نایلون و غیره ساخته شدهو انواع مختلفی دارد:

کفپوش pvcرولی: نوعی کف پوش پی وی سی می باشد که بسته بندی آن به صورت رولی بوده و به صورت یکپارچه پهن می شود وهیچ گونه بهم ریختگی ندارد، به آسانی نصب می شود.این کفپوش معمولادرسالن های ورزشی و اماکن اداری و کارگاهی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.قیمت کفپوش های رولی نیز نسبت به سایر کفپوش ها ارزانتر و مقرون به صرفه تر است ودر انواع طرح چوب ، عروسکی (کفپوش اتاق کودک) و طرح سنگ و .... موجود می باشد.

کفپپوش pvc چوبی: دردو مدل با طرح های الواری و پارکتی در بازار عرضه می گردد.این نوع کفپوش پی وی سی چوبی از 3 لایه تشکیل شده است که دو لایه از pvc و یک لایه دکوراتیو (Toplayer ) جهت بهتر قرار گرفتن در کنار یکدیگر استفاده می شود و مقرون به صرفه است.
کفپوش pvc کاشی: کفپوش pvc کاشی یا تایل در شکل واندازه های تایل بوده و با اشکال مستطیل و یا مربع در بازار موجود می باشد.این کفپوش در طرح های مختلف چوبی و... می باشد.
کفپوش چوبی شامل پارکت و لمینیت: 
کفپوش پارکت
 ویا کفپوش صد در صد چوب پارکت ویا پارکت چوبی که از قطعه چوب های جنگلی گرفته شده است.بیشترین کاربرد آن در منازل می باشد. بهترین پارکت ازجنس درخت  گردو (قهوه‌ای مایل به سیاه)، راش (چوبی با طرح شیار) یا بلوط می باشد که چوب بلوط از ممتازترین و زیباترین نوع چوب کفپوش پارکت است و رنگ طلایی‌اش می‌تواند زیبایی خاصی به خانه‌ بدهد.(اگر می خواهید پارکت‌هایتان رنگی باشند نصاب می‌تواند در نیم پلی‌استر نهایی،مقداری پودر رنگ از جنس خود چوب روی آن بریزید و رنگ پارکت همانی که می خواهید خواهد شد.)
کفپوش لمینیت که به اشتباه به آن پارکت نیز می گویند از جنس HDF (که مخفف کلمه  High Density Fiberboard می باشد، نوعی تخته فیبر است که به روش خشک تولید میگردد و چگالی آن بالای ۸۰۰ kg بر متر مکعب است.در ساخت کفپوش ها و درب مورد استفاده قرار گرفته و معمولا به صورت ورق مسطح روی محصول قرار می گیرد.) بوده و از پارکت چوبی ارزانتر است و بیشترین کاربرد آن در منازل می باشد.
کفپوش پلاستیکی وکفپوش لاستیک: از مواد انعطاف پذیر نظیر وینیل و لینولئوم ساخته شده‌اند. این کف پوش‌ها به منظور های مختلفی از جمله سالن‌های بدن سازی،استخرها، گاراژ، سالن ورزشی ،پارک های بازی، ،مهد کودک ها و …مورداستفاده قرارمی‌گیرند.
کفپوش کاشی و سرامیک : از نوع کفپوش و دیوارپوش است. البته از کفپوش کاشی و سرامیک در سرویس های بهداشتی هنوز هم استفاده می کنند.
کفپوش سنگ (مرمر، گرانیت ،لایم استون و غیره)
کفپوش موکت
کفپوش اپوکسی
کف کاذب
از بین این کفپوش ها پارکت و لمینت به دلیل داشتن طرح و رنگ های بسیار متنوع برای هر سلیقه و هر چیدمانی و هم قیمت بودن با کفپوش سرامیکی وکفپوش سنگی از طرفداران زیادی برخوردار هستند.
کفپوش پارکت از یک قطعه چوب جنگلی بنام بلوک چوب ساخته شده است که از یک سری لایه تشکیل می شود .پارکت از انواع چوب مانند بلوط،گردو،گیلاس،کاجوافرا وبرای مکانهای خاص چوب ماهون، آبنوس و چوب بلسان بنفش نیز استفاده می شوند. در کارخانه این چوب ها درجه بندی شده و سپس به بازار عرضه می شوند.پ ارکت را به کف می چسبانند سپس توسط لاک پارکت آن را می سابند تا یک دست برق بزنند.از بهترین نوع پارکت می توان به چوب درخت گردو اشاره کرد. پارکت نسبت به آب فوق العاده حساس بوده و در صورت تماس با آب، سریعا دچار تورم می شود یا به اصطلاح باد می کند همچنین در اثر برخورد اشیاء نوک تیز با آن آسیب دیده و خش می افتد و پس از گذشت چند سال لازم است تا سطح آن مجددا ساب خورده و لاک زده شود .
در مقابل لمینیت (laminate) که اصطلاحا به آن پارکت لمینیت نیز می گویند، از جنس HDF ، الیاف چوب فشرده بوده و مانند پارکت مستقیما از خود چوب درختان ساخته نمی شود.پارکت لمینت ها به کف اتاق چسبانده نمی شوند، بلکه توسط شیارهایی که به آنها کلیک گفته می شود و دور تا دور لمینت ها وجود دارد ، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می شوند . افزایش سطح کار ، باعث بیشتر شدن وزن لمینت های در هم قفل شده می شود و همین وزن ، یکی از عوامل نگهدارنده لمینت ها بر روی کف بدون استفاده از چسب می باشد. 
این روزها اکثرا هر دو لمینت و پارکت را به یک اسم آن هم پارکت می شناشند.
اما این دو محصول تفاوتهایی دارند:
1-لمینت نسبت به پارکت دوام وماندگاریبیشتریدارد،پارکت نسبت به آب فوق العاده حساس بوده و در صورت تماس با آب ، سریعا دچار تورم می شود یا به اصطلاح باد می کند. 
2- لمینت به راحتی و بدون نیاز به چسب روی زمین نصب می شود،بدین صورت که توسط شیارهایی که به آنها کلیک گفته می شود و دور تا دور لمینت ها وجود دارد ، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می شوند. به علت عدم استفاده از چسب در نصب لمینت ها ، کف اتاق صدمه نمی بیند . به عنوان مثال اگر کف اتاقی سنگفرش باشد و روی آن لمینت اجرا شود، اگر بنا به دلایلی بخواهیم پس از مدتی لمینت ها را جمع کنیم ، بدون اینکه کوچکترین آسیبی به سطح سنگ زیرین وارد شود، می توانیم این کار را انجام دهیم. بدین ترتیب پارکت لمینت ها را می توان تا چندین بار پس از نصب جمع آوری و مجددا در محلی دیگر نصب کرد. 
 
3-لمینت ها از چند لایه چوب متراکم و به هم فشرده HDF ساخته شده اند و سطح خارجی آنها روکشی است که کپی از طرح چوب طبیعی برداشته شده است.اما پارکت از جنس چوب می باشد و احتمال بوجود آمدن جانوران ریز، بالاست.
4-بعد  ازنصب لمینت نیازی به ساب و لاک ندارد و همان لحظه که نصب به اتمام می رسد، پس از نظافت ، می توان وسایل را روی آن چید. در صورتی که تا 24 ساعت از گذاشتن وسائل خیلی سنگین بر روی پارکت باید خود داری نمایید تا  شکل اصلی خود را در محیط پیداکند.
5-سرعت نصب و اجرای لمینت بسیار بالاست. . به طور میانگین یک واحد با مساحت 100 متر مربع در یک روز الی یک روز و نیم اجرا می شود. در صورتی که پارکت زمان بیشتری برای نصب می برد.
6- لمینت ها به علت فومی که قبل از نصب در زیر آنها پهن می شود ، پس از اجرای کامل ، تا حد زیادی از انتقال صدا به طبقه زیرین جلوگیری می کنند.  این فوم علاوه بر عایق صدا، عایق حرارت و برودت نیز می باشد.
7-لمینیت ها نسبت به اجسام نوک تیز بسیار مقاومتر از پارکت ها هستند.
8-بسیار مقرون به صرفه تر از دیگر مصالح ساختمانی مانند سنگ و سرامیک و ... می باشد.

لمینت ها از پر طرفدارترین و بهترین نوع کفپوش ها به حساب می آیند نصب آسان ، تنوع رنگ، نوع کیفیت،نظافت و نگهداری بینهایت آسان آن از مزایای کفپوش پارکت لمینت است.
مسئله ای که بیشتر قابل توجه است این است که پارکت یا لمینیت دارای اصالت و داشتن استاندارد های روز دنیا باشد. این استاندارد به AC معروف است که بر حسب میزان تردد در مکانهای مختلف و نحوه استفاده از آن این AC متفاوت میباشد. در جدول زیر لیست کامل این استاندارد ها آمده است:

 استانداردمکان مورد استفاده
1/21 ACاماكن كم تردد در منازل ( اتاق های خواب)
3/23 ACاماكن پر تردد در منازل(آشپزخانه)
3/31 ACاماكن كم تردد تجاري (اتاق هتلها ، اتاق هاي كنفرانس يا دفاتر كاركوچک)
4/32 ACاماكن تجاري با تردد متوسط( ادارات ، سالن هاي انتظار)
5/33 ACاماكن پرتردد تجاري (مجتمع هاي بزرگ تجاري)



مراحل نصب لمینیت به شرح زیر می باشد:
1-زیرسازی کف
سطحی که لمینیت بر روی آن اجرا می شود باید کاملاً صاف بوده و پستی و بلندی نداشته باشد بهترین زیرسازی موزائیک،سرامیک وسنگ است. این زیر سازی توسط نصاب و یا گچکار ماهر با استفاده از سیمان و گچ صورت می گیرد. کف باید کاملا مانند آیینه صاف و یکدست شود، این کارجلوی انتقال انواع رطوبت های جانبی و عارضی به چوب را می گیرد و بدین ترتیب اثرات مخرب آن برای همیشه خنثی می شود.

 
2- ریختن فوم بروی کف
   پس از  زیرسازی کف،بر روی سطح زیر لمینیت، قبل از نصب لایه ای از فوم پهن می شود،فوم یک لایه ابر مانندیست که 2 میلیمتر ضخامت داشته و عایق صدا برای طبقه زیرین و همچنین عایق حرارت و برودت برای واحد مورد نظر میباشد.( اگر زیر لمینیت فوم پهن نشود صداهای بسیار بلندی در هنگام راه رفتن بر روی پارکت ها شنیده خواهد شد.) فوم در دو نوع معمولی و سایلنت به کار می رود. برای کف های سیمانی و بتنی حتما بایستی از فوم سایلنت استفاده شود تا سنگریزه های روی سیمان باعث سرو صدا در زیر پا به هنگام راه رفتن نشوند، ولی برای سایر کف ها از جمله سرامیک و گچ، فوم معمولی قابل استفاده بوده و مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

نکته: اگر کف قبلا موکت شده باشد آن هم از نوع کبریتی، (یعنی پرز نداشته باشد یا به عبارتی نرم نباشد و یا بر اثر مصرف زیاد تخت شده باشد)، می توان لمینیت را مستقیما بر روی موکت نصب کرد حتی بهتر از نصب آن بروی سرامیک.

3-نصب لمینیت:
     لمینیت را حداقل به مدت 3 ساعت در محلی که می خواهید اجرا شود، قرار دهید  تا با محیط هم دما شود. پارکت لمینت ها دور تا دور و در هر چهار ضلع دارای شیارهایی(کلیک) هستند که در هنگام نصب شیارها در یکدیگر قفل می شوند یا به اصطلاح کلیک می شوند وهمین کلیک ها عامل ثابت نگهداشتن لمینت هابر روی کف می باشند. از آنجا که برای نصب لمینیت از چسب استفاده نمی شود و هر گاه نیاز به تعویض قطعه ای از آن باشد، می توان قطعات را جدا نموده و قطعه مورد نظر راتعویض کرد.

4- مرحله پایانی :
برای دورتادور کار نیاز به ابزاری بنام قرنیز است که فاصله بین لمینیت و دیوار (درز انقباض و انبساط) را که حدود یک سانتیمتر می باشد را پوشش دهد برای بعضی از قسمت ها که ارتفاع قرنیز برای آن مناسب نیست از ابراز های دیگر مانند اسکوتیا و میت استفاده می گردد. اگر قرنیز سنگی دارید و نمی خواهید از دیوار جدا شود از ابراز اسکوتیا استفاده کنید. برای پوشاندن قرنیز های سنگی می توان از برچسب های روکش قرنیز با رنگ دلخواه  استفاده کرد و سپس از ابراز اسکوتیا برای کناره ها استفاده نمود. رنگ قرنیز را متناسب با رنگ لمینیت و یا متضاد و تیره تر از آن انتخاب نمائید.

روش نگهداری پارکت لمینت:

1-بهترین راه برای محافظت از کفپوش های پارکت لمینت، کشیدن جاروبرقی داری برس نرم، جارو زدن عادی و یا استفاده از یک طی خشک  حداقل 1 بار در روز است که از جمع شدن کثیفی ،خاک ،مو و گرد و غبار احتمالی روی سطح لمینت باعث می شود به مرور زمان به سطح لمینت آسیب برسد،جلوگیری می کند.
2- برای جلوگيری از  ورود و پخش شن ريزه ها، کثیفی و غبار احتمالی از بیرون منزل(جلوی درب واحد) می توان از فرش، قالیچه و پادری در داخل راهروی ورودی ودر بيرون در ورودی استفاده کرد.
3-با کفش بیرون وارد منزل نشوید. مواظب تخت کفش و بويژه کفش های پاشنه بلند باشید زیرا اگر مراقب کوچکترين شکاف و یا ميخ های برآمده از اين پاشنه ها نباشید کفپوش پارکت را خش دار می کنند. پس حتما از دمپایی و یا کفش تمیز برای تردد بروی پارکت لمینیت ها استفاده نمائید.در نقاط پرتردد منزل از فرش استفاده کنید.
4-جابجايی ، کشيدن مبلمان ، تخت خواب و اثاثيه سنگين بر روی پارکت ، باعث خط افتادگی بر روی پارکت خواهد شد  برای محافظت‌ از خط افتادن و آسیب دیدن کفپوش بهتر است از کاور پایه ها استفاده نمود و یا با چسباندن تکه های نمد يا موکت های نرم بر روی پايه های لوازم سنگين به بالا بردن عمر لمینت کمک کرد.
5-نکته آخر اینکه از قرار دادن مستقیم گلدان هایی که گل طبیعی داخل آن ها وجود دارد، بروی لمینیت ها خودداری کنید.
 





اطلاعات تماس
بیوگرافی شرکت

گلدن بافت

تهران

نوع فعالیت

تولید کننده

خدمات/محصولات

مبلمان

نوع مالکیت:

شرکت با مسئولیت محدود

دسته‌بندی محصولات