نصب لوله پلی اتیلن
نصب لوله پلی اتیلن
نصب لوله پلی اتیلن باید با توجه به شرایط بررسی و انتخاب شود و چند روش برای اتصال لوله پلی اتیلن تک جداره و دو جداره وجود دارد که هر کدام می بایست به انتخاب مهندسین ناظر و شرایط صورت گیرد. برای نصب لوله پلی اتیلن بهتر است شرایط نصب نیز در نظر گرفته شود.
با وجود کاربرد های مختلفی که برای لوله پلی اتیلن وجود دارد بهتر است شرایط و روش های نصب لوله پلی اتیلن نیز بررسی گردد. مدیران پروژه های آبرسانی و فاضلابی با توجه به محیط و تجهیزات در دسترس، نصب را انجام می دهند و این کار در دو روش رایج است.
نصب لوله پلی اتیلن با کوپلر
استفاده از کوپلر که به روش کوپلر حرارتی نیز میسر است در شبکه های آبرسانی با لوله های بزرگ صرفه ی اقتصادی بیشتری دارد. در انتخاب کوپلر می بایست به ویژگی های آن توجه نمود و با توجه به اینکه کوپلر ها می توانند شرایط بهتری را برای نصب لوله پلی اتیلن فراهم کنند، استفاده از آن ها مرسوم تر است.
کوپلر در برابر ضربات، مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد و در شبکه های آبرسانی در زیر زمین مناسب تر خواهد بود. از آنجا که کوپلر با لوله ها در یک سطح متصل می شوند، لذا امکان جا به جایی و یا نشتی نیز کمتر خواهد شد.
همچنین کوپلر ها را می توان در سایز و اندازه لوله های مختلف استفاده نمود و به دلیل خاصیت الاستیکی که دارند در شرایطی که تراز زمین ممکن نیست نیز مناسب خواهد بود. از طرفی مقاومت در برابر شرایط محیطی مهم ترین دلیل برای استفاده از آن در نصب لوله پلی اتیلن و اتصال دو لوله به یکدیگر می باشد.
استفاده از جوش در نصب
برای نصب لوله پلی اتیلن روش دومی نیز وجود دارد که جوشکاری نامیده می شود. اتصال جوشی یکی از روش های معمول برای اتصال دو لوله می باشد که گرم شده و با فشار روی سطح زده می شود. در اتصال جوشی ممکن است با وجود تغییر شرایط، جوش ها از بین رفته و امکان نشتی در آن بیشتر مشاهده شود.
هر چند که روش های دیگری نیز برای نصب لوله پلی اتیلن و اتصال وجود دارد اما معمول ترین آن در بالا بیان شد. روش های نصب بر اساس شرایط تغییر می کند و نمی توان با قطعیت درباره ی روش نصب و اتصال صحبت نمود و این کار به نظر کارشناس بستگی دارد.