استاندارد کابل کشی ساختاریافته در ساختمان های تجاری و هوشمند
استاندارد طراحی کابل کشی ساختار یافته در ساختمان های تجاری:
BICSI standard for structured cabling design in commercial buildings
استاندارد BICSI برای طراحی کابلکشی ساختار یافته در ساختمانهای تجاری، الزامات و روشهایی را برای نصب زیرساختهای ارتباطات تلفنی، از جمله کابلهای مسی و کابلهای فیبر نوری که سیگنالهای ارتباطات تلفنی (مانند صدا، شبکه محلی، ویدیو) را انتقال میدهند، توصیف میکند.
این استاندارد شامل الزامات و روشهایی برای نصب زیرساختهای ارتباطاتی است. این استاندارد شامل روشهایی برای نصب کابلهایی است که سیگنالهای ارتباطاتی را به هر شکلی منتقل میکنند.
استاندارد BICSI 007، یک استاندارد جدید است که الزامات و توصیههایی را برای طراحی و پیادهسازی سیستمهای کابلکشی ساختار یافته در ساختمانهای هوشمند ارائه میدهد. با بهرهگیری از الزاماتی که در استانداردهای صنعتی موجود مانند ANSI/TIA-862-B و ISO/IEC 11801-6 قابل یافتن است، استاندارد BICSI 007 بهترین روشها را برای برنامهریزی فضاهای فناوری، مسیرها، توپولوژی و انتخاب رسانه مرتبط با سیستم کابلکشی ساختار یافته را شرح میدهد.
این استاندارد بر اساس استاندارد های پایه بهترین روش های انتخاب و اجرای تجهیزات شبکه و مستند سازی های پروژه را توضیح می دهد.
جدید ترین استاندارد های طراحی ساختمان هوشمند در BICSI:
BICSI standard for designing a smart building
استاندارد ANSI/BICSI 007-2020، استاندارد مهمی برای طراحی و پیادهسازی زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) لازم برای تمام سیستمهای ساختمانی فعال هوشمند در شبکه، از جمله ایجاد سیستم های ساختمان های ساخته شده و مدرن در حال ساخت هوشمند، IoT، در حال ظهور و هر آن چیزی است که بین ساختمان ها برای برقراری ارتباطات لازم است ایجاد شود.
در این استاندارد 50 صفحهای، الزامات، توصیهها و راهنماییها برای پوشش سیستمهای اضافی و آخرین روشها و روندها در طراحی ساختمان گسترش یافته است. این استاندارد برای فراهم کردن انعطافپذیری و طول عمر در طراحیها، حتی برای آن سیستمها و مفاهیم کابلکشی که هنوز به بازار نرسیدهاند، طراحی شده است.
با توجه به اینکه اجرا و استفاده از این سیستمها رایج خواهد شد، استاندارد هایی در مورد قابلیت امنیت این سیستم ها، طراحی شبکه و امنیت شبکه، و پشتیبانی ابری نیز اضافه شده است. علاوه بر استاندارد گذاری زیرساخت ها، موارد متعددی برای توسعه سیستمهای ساختمان های مدرن رایج و روشهای تغذیه (مانند PoE) نیز بازبینی و گسترش یافتهاند. در این استاندارد، سیستمهای زیر با جزئیات بیشتری پوشش داده شدهاند:
- سیستمهای اتوماسیون ساختمان (BAS)
- سیستمهای مدیریت ساختمان (BMS)
- سیستمهای مدیریت انرژی (EMS)
- روشنایی ولتاژ پایین / PoE
- سیستمهای امنیتی الکترونیکی (ESS)
- نظارت تصویری
- کنترل دسترسی
- تشخیص نفوذ
- آلارم آتش سوزی کلاس N
- اینترکام، صفحه و اطلاع رسانی انبوه
- پنهان کردن صدا
- تابلوهای دیجیتال و راهنمایی
- مدیریت دارایی (RFID)
- حمل و نقل عمودی (مانند آسانسورها)
محسن بوذری
دیده بان البرز مشاور طراحی و اجرای شبکه های Low Voltage استاندارد، کابل کشی های استاندارد تجاری و صنعتی در ایران