لوله پلی اتیلن و صرفه جویی در مصرف اب
با افزایش جمعیت امکان دسترسی به منابع اب بطور مستقیم مشکل میشود. روشهای مختلفی جهت انتقال و حفظ سلامتی این مایع حیات تاکنون بکار گرفته شده است. در میان روشهای مختلف انتقال اب علاوه بر سلامتی اب فاکتورهای دیگری همچون هزینه انتقال، سرعت انتقال، زمان اجرائ پروژه نیز بسیار حائز اهمیت هستند. در گذشته ابتدا از ابراه های خاکی بعد لوله سفالی، لوله بتنی، لوله ازبستی، لوله اهنی، لوله چدنی، لوله پلی اتیلن و فایبر گلاس جهت انتقال اب مورد استفاده قرار میگرفت. در میان این گزینه ها لوله پلی اتیلن بعلت ویژگی های منحصر به فردی که دارد بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و نه تنها در ابرسانی بلکه در انتقال فاضلاب، گاز، پسابهای شیمیایی، حلالهای نفتی، اب کشاورزی و محافظ کابلهای مخابراتی مورد استفاده قرار میگیرد.
متوسط بارندگی در ایران 250 میلیمتر است بنابراین ایران یک کشور خشک و کم اب محسوب میشود. بیشتر حجم اب برداشت شده از سفره های اب زیرزمینی در کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد و باقی مانده نیز جهت مصارف بهداشتی و اب شرب مورد استفاده قرار میگیرد. اینجاست که میتوانیم با بهره گیری از روش های نوین سیستم های ابیاری تحت فشار در مصرف اب به طور چشمگیری صرفه جویی کنیم و از طرفی نیز سطح زیر کشت را نیز افزایش دهیم. از جمله لوله هایی که میتوان از انها در مصارف ابیاری تحت فشار استفاده کرد لوله پلی اتیلن را میتوان نام برد. کشاورزان باید سعی کنند راندمان ابیاری را با استفاده از روش های مختلف ابیاری تحت فشار افزایش دهند.
همانطور که گفته شد با توجه به اینکه ایران کشور کم ابی است در سالهای اخیر لوله پلی اتیلن HDPE بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از جمله لوله های قابل مصرف در ابیاری تحت فشار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• لوله گالوانیزه
• لوله ازبست
• لوله پلیکا,پی وی سی, pvc
• لوله الومینیوم, AL
• لوله پلی اتیلن HDPE