راه های پیشگیری از گرمازدگی در تابستان های گرم
گرمازدگی چه طور اتفاق می افتد؟
در فصل تابستان، بسیاری از افراد ممکن است دچار گرمازدگی شوند و این امر موجب میگردد که مقدار زیادی از آب بدن از دست برود.
در این حالت، دمای بدن فرد از حد طبیعی بالاتر میرود، عروق سطحی پوست منبسط میگردند، عمل تعریق افزایش مییابد و در تنظیم و کنترل دمای بدن اختلال ایجاد میشود. حال اگر آب و هوا علاوه بر گرم بودن ، مرطوب هم باشد، عمل تعریق کند شده و بدن به آسانی خنک نمیشود در این حالت گرمازدگی بیشتر دیده میشود.
در گرمازدگی به علت اینکه مقدار زیادی از آب و نمک بدن از دست میرود، غلظت خون افزایش مییابد و جریان خون کند میشود و به همین دلیل در عملکرد ارگانهای بدن اختلال به وجود میآید.
چطور از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟
با توجه به نکات ذیل میتوانید با معضل گرمازدگی و کمآبی بدن در فصل گرم سال مبارزه کنید:
روزانه 10-8 لیوان آب بنوشید
منظور نوشیدن آب گوارا با دمای اتاق است. بهتر است به جای آب از نوشیدنیهای دیگر (چای، قهوه، نوشابه و آبمیوه) استفاده نکنید. کمتر آب یخ بنوشید و ظرف آب را همیشه پیش روی خود قرار دهید تا نوشیدن آب فراموشتان نشود.
خود را از تابش مستقیم آقتاب دور نگه دارید
از کرمهای ضد آفتاب، کلاه و چتر در فضای باز و زیر نور خورشید استفاده کنید . از لباسهای نخی، نازک و رنگ روشن استفاده کنید .ورزش و فعالیتهای بدنی را در سایه و در مکانهای مناسب و نسبتا خنک انجام دهید وبه اندازه کافی به بدنتان استراحت بدهید.
توصیههای غذایی برای پیشگیری از گرمازدگی
از میوهها و سبزیهای تازه استفاده کنید. از میوههایی مانند هندوانه، خربزه، طالبی و آناناس بیشتر استفاده نمایید. از سبزیهایی که دارای آب زیادتری در وزن مشابه هستند، مانند کاهو (96 درصد آب)، کرفس (95 درصد آب)، براکلی (91 درصد آب)، کلم خام (92 درصد آب)، هویج خام (88 درصد آب) و خیار (95 درصد آب) بیشتر استفاده کنید.
از مواد غذایی که دارای ویتامینهای B و C میباشند و از فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها که به سیستم ایمنی بدن کمک میکنند، استفاده نمایید. از مصرف غذاهای با طبع گرم مانند خرما، شیرینیها و آجیل (مغزهای گیاهی) پرهیز کنید. آب کافی بنوشید تا گرما موجب بیآبی بدن نشود. استفاده از لبنیات و به خصوص شیر که دارای 91 درصد آب میباشد، توصیه میگردد.