پتوهای نمدی و مینک را درست بشوِییم
پتوها و لحافها در خانه خانمهای خانهدار و باسلیقه، به پای زن و شوهر پیر میشوند چون میدانند چطور از آنها مراقبت کنند.
- شستوشوی لحاف کار سادهای نیست؛ مراقب باشید بیخود و بیجهت مجبور به شستن آن نشوید؛ ضمن اینکه عمر مفیدش را هم کم میکند.
- در شرایط عادی، سالی یکبار ملحفهها را بشویید و هر 2 سال یکبار تعویضشان کنید، کفایت میکند.
- کمدی که قرار است میزبان لحاف و تشکها باشد را خوب بررسی کنید. دشمن این وسایل، نمناکبودن جای نگهداری است. علاوه بر این، هرچند وقت یکبار، لحافها را بیرون بیاورید و نوع تازدنشان را عوض کنید تا جا نیندازند.
- استفاده از ملحفه برای پتوها به خاطر هزینه جانبی بیخیال نشوید، ارزشش را دارد. ملحفه از کرکبرداشتن پتو و گرد و خاک گرفتن پتو، جلوگیری اساسی میکند.
- برای شستن پتو و لحاف، خشکشویی بهترین گزینه است اما اگر خودتان دست به کار شدید (با لباسشویی یا دستی)، از آب سرد و حداکثر ولرم (30 درجه) و پودر شوینده با کف کنترلشده و ترجیحا مایع شوینده استفاده کنید. اصل ماجرا هم آبکشی چندباره است تا ذرهای کف باقی نماند. برای این کار باید ماشین لباسشویی را روی حالت آبکشی اضافه قرار دهید.
- برای خشککردن پتو از نور مستقیم آفتاب یا حرارت زیاد استفاده نکنید؛ پتو از رنگ و رو میافتد. این نکته درمورد پتو یا لحافهایی که درصد پشم بیشتری دارند، از اهمیت بیشتری برخوردار است چون در اثر خشککردن سریع با حرارت، کوچک و نمدی میشوند.
- اگر لحافهای سنتی پنبهای را شستید، باید بدهید زحمت زدن پنبهها را هم بکشند تا دوباره قابل استفاده باشند اما پشم فقط کافی است درست و آرام خشک شود.
آنهایی هم که پشم شیشه نامرغوب دارند، مثل پنبه گوله گوله میشوند و باید درستشان کنید. - لحافهای بازاری را برای اینکه حالت و فرم اولیهشان را به دست بیاورند، میتوانید با احتیاط و حرارت کم اتو کنید.
- اول بهار یا وقت خانهتکانی، تا جایی که امکان دارد، اجازه بدهید پتو و لحافها آویزان بمانند و هوا بخورند. این کار، آنها را هم زنده و سرحال میکند.