رنگ رادیاتور پنلی و پره ای
رنگ رادیاتور
چرا رنگ رادیاتور ها سفید می باشد؟
آیا داخل رادیاتور های رنگ می شود؟
چرا رنگ رادیاتور به مرور زرد می شود؟
اینها سوالهای می باشد که معمولاً مصرف کنندگان از فروشندگان می پرسند.
اول باید دانست رادیاتور خریداری شده با چه تکنولوژی رنگ شده است. در شرکت های معتبر و بزرگ از سیستم رنگ الکترو استاتیک یا همان پودری استفاده می شود.در زیر در مورد رنگ کاری پودری و نحوه انجام آن توضیح داده می شود.
پوشش های پودری:
پوشش های پودری اولین بار در اوایل دهه 50 میلادی در ایالت متحده امریکا ظهور یافتند. در آن زمان روش کاربردی رنگ های پودری تنها با روش بستر سیال (F.B) بود که در این روش قطعه مورد نظر ابتدا تا دمای مشخصی داغ می شد و بعد در داخل حمامی از پودرهای معلق در هوا فرو برده می شد و در نتیجه پوشش ضخیمی از پودر بر روی سطح می نشست.
در طی همان سال روش الکترواستاتیک برای رنگ آمیزی با رنگ های پودری توسط کمپانی شل(shell) در انگلستان ابداع گردید و از سال 1962 هم زمان با شروع استفاده از این روش ، طی 10 سال رشد بسیار زیادی در صنعت تولید رنگ های پودری مشاهده شد بطوریکه در مقایسه با سایر صنایع نوپا چشم گیر بود.
- رنگ کوره ای پودری (الکترو استاتیک) چیست:
رنگ پودری متشکل از ذرات ریز و خشک رزین به علاوه رنگدانه انتخابی شماست. پودر رزین از طریق تپانچه پاششی شبیه پیستوله پاشش رنگ مایع اعمال میشود با تفاوت اینکه ، تپانچه پاشش و ذرات رزین حاوی شارژ الکترواستاتیکی میباشند.
زمانی که ذرات رزین به قطعه کار پاشش میشود ، ذرات به سطح فلز میچسبند . این به خاطر این است که قطعه کار به ارت زمین وصل شده است و ذرات را مثل آهن ربا به خود جذب میکند.
ذرات چسبیده به سطح فلز ، در کورههای صنعتی مخصوص تا 200 درجه سانتیگراد پخت میشود . رزین ذوب شده در سطح فلز همجوش شده و ایجاد سطحی یکدست ، ضخیم و مقاوم میکند. نتیجه کار سطحی زیبا و براق با مقاومتی بسیار عالی در مقابل مواد شیمیائی ، خراش و پوسته شدن و سه برابر مقاوم تر از رنگ های پایه حلال میباشد.
- محاسن رنگ پودری الکترواستاتیک:
1- حذف کامل حلالها و ضایعات مواد مصرفی و در نتیجه حفظ محیط زیست از آلاینده ها
2- مقاومت بالا ، دوام و عمر طولانی ، استحکام و عدم تغییر حالت در برابر شرایط جوی
3- پوشش دهی بالا و ایجاد ضخامت یکنواخت در تمامی نواحی و همچنین نفوذ پذیری در نقاط غیر قابل دسترس ، گوشه ها و لبه ها
4- بعد از رنگ کردن سطح می توان بر روی آن به فعالیتهای مختلف مکانیکی پرداخت
5- به سلامت افرادی که با پودر رنگ تماس دارند، هیچ نوع آسیب نمی رسد .
- مراحل کامل رنگ آمیزی کوره ای چگونه است؟
1- شستشو
2- رنگ آمیزی
3- حرارت دهی
4- سرد کردن
5- بسته بندی
حال می بایست به سوالات جواب داد
1- چرا اکثر رادیاتور ها دارای رنگ سفید می باشند؟
در جواب باید گفت استفاده از رنگ سفید باعث هماهنگی با دکور خانه و محیط می شود ولی دلیل اصلی استفاده از این رنگ، رنگ سفید در برابر باکتری های هوا نسبت به دیگر رنگ ها مقاوم تر می باشد و باعث ازبین رفتن آنها در محیط خانه می شود.
2- آیا داخل رادیاتور ها رنگ می شود؟ آیا رادیاتور داخل رنگ داریم؟
پاسخ این سوال منفی می باشد. ولی چرا بعضی از فروشندگان این موضوع را بازگو می کنند؟
باید گفت در قسمت شستشو چه در مورد رادیاتور های پره ای و چه رادیاتورهای پنلی اول رادیاتور ها چربی گیری می شوند و سپس عمل کرماته روی رادیاتور ها صورت می پذیرد در این عمل رادیاتور پره ای یا پنلی را در حوضی از رنگ آستر ( چسب کرمات ) فرو می برند. این عمل باعث می شود قدرت چسبندگی رنگ بر روی فلز افزایش یابد.
این عمل رنگ کاری داخل رادیاتور نمی باشد.
با توجه به نوع رنگ کاری ( پودری ) رنگ به واسطه بار الکتریکی که دارد مقداری در دهنه های ورودی و خروجی رادیاتور تجمع می نمایید.
در مورد رادیاتور های پنلی در صورت رنگ کاری داخل ورق امکان جوشکاری نقره آن نمی باشد.
3- چرا رنگ رادیاتور ها زرد می شود؟
اگر رادیاتوری توسط تکنولوژی رنگ الکترو استاتیک رنگ شده باشد در مقابل پوسته شدن یا تغییر رنگ مقاومت می نمایید. اکثر رادیاتور های که در همان سالهای اول تغییر رنگ می دهند به روش رنگ های مایع رنگ می شوند.
البته باید گفت میزان جریان هوا و رطوبت هوا در تغییر ظاهری رادیاتور ها بسیار موثر می باشد.
منابع :
- www.ecomiran.com
- مجله صنعت رنگ و رزین شماره 5
- www.magiran.com