معرفی سیستم ساختمان سازی صنعتی به روش LSF
ســــــــــــــــــــــامــر
شرکت اصفهان سامر
بهره گیری از اعضای فولاد سرد نورد شده از دهه 1850 میلادی آغاز گردید. ولی استفاده از آن تا انتشار اولین ضوابط انجمن آمريكايي فلزات در 1946 گسترش زیادی پیدا نکرد ، اولین استاندارد طراحی بر مبنای تحقیقات انجام یافته در دانشگاه کرنل سال 1939 و با پشتیبانی AISI تدوین گردید. امروزه به دلیل کیفیت مناسب ساخت و سرعت بالا و مقاومت عالی در برابر زلزله ، از آن در کشور هاي انگلستان ، آمریکا ، کانادا ، استرالیا ، ژاپن و ... استفاده می شود .
ساختمان های پیش ساخته فولادی سبک ( LIGHT WEIGHT STEEL FRAME ) به ساختمان های LSF موسوم بوده که به صورت خشک و عمدتاً با استفاده از اتصالات پیچی به کار می روند . این ساختمان ها از 3 جزء اصلی شامل مقاطع متشکل از ورقهای فولادی سرد نورد شده برای سازه ، صفحات گچی یا P.V.C به عنوان پوشش و لایه عایق حرارتی و صوتی تشکیل می شوند. کاربرد این ساختمان ها به عنوان یک سیستم سازه ای مستقل، و بیشتر در انبوه سازی ساختمانهای دو یا سه طبقه ، ویلا ها ، ساختمانهای کوچک ، واحدهای صنعتی ، سالن های ورزشی ، مسکونی ، تجاری و یا ساختمان با هر نوع کاربری دیگر است. این روش یک سیستم سازه ای باربر ثقلی است که قابلیت ترکیب شدن با سیستم های سازه ای دیگر مانند دیوارهای بتن مسلح سازه ای ( دیوارهای برشی ) را دارد و در ساختمانهای کوتاه به صورت سیستم سازه ای مختلط به کار می رود.
استفاده از اشکال مختلف آن طبق آیین نامه مجاز بوده و مقاطع آن دارای ابعاد متنوع و محدوده تغییرات ضخامتی بین 6/0 تا 5/3 میلیمتر می باشد. اتصال LSF به شالوده توسط کلاف افقی با مقطع C ، شکل گرفته و اجزای قائم به عنوان عضو باربر ستونی در بارهای ثقلی عمل می کند. برخی از این اعضا در دهانه مهاربندی جانبی سازه علاوه بر بار ثقلی ، متحمل نیروهای ناشی از بار جانبی هم میباشد که تحت نام ( STUD ) در سیستم معرفی شده است.
سقف این سازه ها متشکل از تیرچه های L.S.F سرد نورد شده می باشد. تیرها و تیرچه ها عمدتاً دارای مقاطع با اشکال C و Z می باشند. پوشش سقف از دال بتنی است ولی در صورت نیاز به يكپارچگي لازم بین بتن و پروفیل فولادی تیرچه ، می تواند به عنوان سقف مرکب فلزی طراحی و اجرا شود.
در انتها شایان ذکر است نحوه طراحی و ساخت بدین شکل بوده که پس از طراحی پلان معماری و آماده شدن اسکلتهای سازه ای توسط دستگاه ، قطعات فلزی به هم مونتاژ شده تشکیل اسکلت اصلی ساختمان را داده ، دیواره بیرونی از انواع دیواره های سیمانی ، فایبر سمنت و ... ، عایق حرارتی میان دیواره دو جداره ، نمای داخلی از جنس گچ برگ یا pvc و در صورت سفارش سنگ و سرامیک نصب و مونتاژ گشته و نیز کف با سرامیک فرش شده و ساختمان کامل می گردد. شایان ذکر است کلیه موارد نظیر روشنایی داخلی ، برق ، تلفن ، آنتن تلویزیون و ... به تعداد کافی موجود و در صورت سفارش خریدار کلیه امکانات داخلی نظیر لوازم آشپزخانه ( سینک ظرفشویی ، اجاق گاز و ... ) ، سرویسهای بهداشتی ، سیستم گرمایشی و سرمایشی بروی ساختمان نصب می گردد. شایان ذکر است در صورت آماده بودن فونداسیون یک ساختمان به مساحت 200 تا 250 متر مربع می توان 15 تا 20 روز کاری تکمیل نمود.