انواع روش نصب پانل ترکیبی الومینیوم کامپوزیت نمای مدرن Aluminium Composite Panel
نصب ثابت ، هنگ ، اچ و ال Aluminium Composite Panel
نصب فیکس یا ثابت
در این سیستم که رایج ترین نوع نصب در ایران است شبکه ای از پروفیل های فلزی (که عمدتا از قوطی های 40×40 و 20×40 می باشند) طبق نقشه اجرا شده و ورقهای کامپوزیت پس از برش ، شیار ، خم و مونتاژ توسط نبشی آلومینیومی یا لبه برگشته خود ورق به صورت ثابت با پیچ یا پرچ بر روی زیر سازی آهنی متصل می شوند....
نصب ثابت ، هنگ ، اچ و ال
نصب ثابت :این روش نصب که به روش فیکس نیز مرسوم است، ساده ترین و محبوب ترین روش نصب در جهان می باشد
مزایای نصب ثابت
سرعت در نصب ، امکان تعویض و یا جدا سازی پانل ها به صورت مجزا ، ایجاد فرم های پیچیده و قابلیت آب بندی آن
ضمنا بین ورقهای نصب شده شیاری (ژوئن) ایجاد می شود که بایستی به یکی از روش های استاندارد، که قبلا در همین مجله تشریح شده آب بندی گردد.
نصب هنگی یا ریلی : سیستم نمای کامپوزیت هنگ، سوپر هنگینگ
در این سیستم که بهترین نوع استاندارد نصب می باشد پروفیل های اصلی که ناودانی آلومینیومی می باشند توسط نبشی هایی که دارای سوراخ های لوبیایی شکل می باشند به براکت های فلزی که روی صفحات پلیت (بولت) یا شاسی جوش شده اند، پیچ و مهره می شوند و ناودانی های کوچکی (بچه ناودانی) که دارای پین فلزی ضد زنگ می باشند ، درون ناودانی اصلی قرار می گیرند.
ورق ها طبق روش فیکس آماده می شوند اما به جای نبشی آلومینیومی روی لبه های خم خورده عمودی، چند جاسازی به شکل چکمه پانچ می شود.
ورق های کاست شده به صورت آویز بر روی پین بچه ناودانی قرار می گیرند. این روش هزینه بالاتری نسبت به روش فیکس دارد.
مزایای نصب هنگی یا ریلی :
قابل ریگلاژ بودن زیر سازی بعد از نصب، تنظیم حداقل ژوئن ها (شیارها)، قابلیت جدا سازی و تعویض هر یک از پانل ها، عدم نیاز به استفاده از متریال های آب بندی روش فیکس به دلیل خروج آب از طریق ناودانی اصلی و عملکرد صحیح در مقابل انقباض و انبساط
سیستم هوک Hook System:یا سیستم هنگ
در سیستم هوک یا هنگ پس از اجرای کمربندی ها و براکت های فلزی، ناودانی های ریلی با توجه به کانسپت اجرایی به براکت های فلزی توسط پیچ های کاسه نمدی متصل می گردند. در این سیستم با توجه به لوبیایی بودن براکت های اتصال دهنده ناودانی های ریلی به زیرسازی آهنی امکان حرکت ناودانی های ریلی در صفحۀ عمود بر ناودانی ها وجود دارد.
سیستم اجرای نمای کامپوزیت H -نمای ساختمان پنل آلومینیومی
در این روش زیر سازی نما با استفاده از پروفیل های آهنی بر روی نمای ساختمان نصب شده، سپس با استفاده از پروفیل های آلومینیومی با سطح مقطع H، ورقهای بکار رفته در نمای کامپوزیت پانل آلومینیومی بدون نیاز به لبه های برگشتی در روش های قبل قاب می شوند . از مزیت های روش نمای کامپوزیت H می توان به حذف مشکلات مربوط به آب بندی نما ، صرفه جویی در هزینه ها و همچنین افزایش سرعت اجرای پروژه نما اشاره نمود.