مراقبت از پتو
معمولا پتوها بر اثر شست وتوی نادرست دچار آسیب می شوند. برخی نیز به دلیل نگهداری در محل نامناسب دچار آسیب می شوند. پس بهتر است به نکاتی برای نگهداری از این کالای خواب محبوب دقت کنید، تا عمر آن کاهش نیابد.
-شست وشوی پتو کار ساده ای نیست. پس مراقب باشید بیخود و بی جهت مجبور به شستن آن نشوید. ضمن اینکه عمر مفیدش را هم کم می کند.
-کمدی را که قرار است میزبان لحاف و تشک ها باشد، خوب بررسی کنید. دشمن این وسایل، نمناک بودن جای نگهداری است. علاوه بر این، هر چند وقت یکبار، پتوها را بیرون بیاورید و نوع تازدنشان را عوض کنید، تا جا نیندازند.
-استفاده از ملحفه برای پتوها را به خاطر هزینه جانبی فراموش نکنید. ملحفه از کرک برداشتن و گرد و خاک گرفتن پتو، جلوگیری اساسی می کند و در ضمن باعث می شود، گرما در پتو حفظ شود.
-برای شستن پتو و لحاف، خشکشویی بهترین گزینه است؛ اما اگر خودتان دست به کار شدید (با لباسشویی یا دستی)، از آب سرد و حداکثر ولرم (۳۰ درجه) و پودر شوینده با کف کنترل شده و ترجیحا مایع شوینده استفاده کنید. اصل ماجرا هم آبکشی چندباره است، تا ذره ای کف باقی نماند. برای این کار باید ماشین لباسشویی را روی حالت آبکشی اضافه قرار دهید.
-برای خشک کردن از نور مستقیم آفتاب یا حرارت زیاد استفاده نکنید؛ پتو از رنگ و رو می افتد. این نکته درمورد پتو یا لحاف هایی که درصد پشم بیشتری دارند، از اهمیت بیشتری برخوردار است چون در اثر خشک کردن سریع با حرارت، کوچک و نمدی می شوند.
-اول بهار یا وقت خانه تکانی، تا جایی که امکان دارد، اجازه بدهید پتو و لحاف ها آویزان بمانند و هوا بخورند. این کار، آنها را هم زنده و سرحال می کند.