ماگالری

صنایع دستی

نمایش هم‌زمان آثار طاها حیدری و آرش فایض در گالری آب‌انبار

برای بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید

گالری آب‌انبار لندن به‌عنوان یکی از گالری‌های نام‌دار در زمینه‌ی نمایش آثار هنرمندان ایرانی فعال در خارج از ایران، به‌تازگی به نمایش هم‌زمان آثار طاها حیدری و آرش فایض پرداخته است. دو نمایش حاضر از تاریخ ۱۶ ژوئیه ۲۰۲۵ آغاز شده و تا ۱۵ فوریه ادامه خواهند داشت. آثار ارائه‌شده در این دو مجموعه را می‌توان گفت‌وگویی میان سنت‌های فرهنگی ایران و تجربه‌ی زیسته‌ی هنرمندان مهاجر با روایت‌های معاصر جهانی دانست.

مجموعه‌ی «آتش ۱۲ ولت» آثاری از طاها حیدری (متولد ۱۳۶۵، تهران) را که به‌نمایش می‌گذارد که می‌توان آن‌ها را کاوشی پیچیده در موضوعات تاریخی و فرهنگی، قدرت سیاسی، کنترل، و رابطه میان پیشرفت‌های فرهنگی و احساسات انسانی دانست. حیدری که عمدتاً در حوزه‌ی نقاشی فعالیت می‌کند، با تکیه‌بر ویژگی‌های بصری هنر دیجیتال و تصاویری شبیه به نویزهای دیجیتالی، ترکیب‌هایی خلق می‌کند که در عین مکانیکی بودن، حالتی ملموس و انسانی دارند.

حیدری نقاشی را ابزاری برای کاوش در وجوه عمیق رویدادهای تاریخی می‌داند. در مجموعه‌ی «آتش ۱۲ ولت»، این هنرمند به بررسی لحظات به‌ظاهر نامتعارف مربوط به انقلاب ۱۳۵۷ ایران می‌پردازد و این رویدادها را به‌عنوان بخشی از یک شبکه‌ی پویای «کنش‌گران» بازنگری می‌کند؛ شبکه‌ای که نیروهای اجتماعی-سیاسی، تکنولوژیکی، اسطوره‌ای و جمعی را شامل می‌شده و ارتباطات متقابل آن‌ها مورد بررسی قرار گرفته است.

طاها حیدری که در بحبوحه‌ی جنگ ایران و عراق و در یک خانواده مذهبی به دنیا آمده است، همواره به موضوعات مربوط به ایدئولوژی‌ها و چگونگی تأثیر آن بر زندگی روزمره اشاره داشته است؛ او از نقاشی به‌عنوان رسانه‌ای برای تحلیل و بررسی این پدیده‌ها استفاده می‌کند. در مجموعه‌ی حاضر، حیدری نقاشی را فراتر از نقش اولیه‌ی آن، یعنی یک رسانه برای بازنمایی تصاویر، به‌کار می‌گیرد. او نگاهی نقادانه و روایت‌گر در بررسی تأثیرات اجتماعی-سیاسی انقلاب ایران و سازوکارهایی که منجر به وقوع آن شد را ارائه داده است. 

نمایش دیگر گالری آب‌انبار تحت عنوان «آپولیس»‌، آثاری از آرش فایض را ارائه‌ می‌دهد که بر نمایش موضوعاتی حول محور مهاجرت و هویت یک هنرمند مهاجر متمرکز هستند. این هنرمند در مجموعه‌ی حاضر که عنوان آن از واژه‌ی یونانی «ápolis» به‌معنای «بی‌شهر» یا «بی‌سرزمین» گرفته شده، به بازگویی روایتی از زندگی خود پرداخته است.

آرش فایض | پارکینگی برای تابعیت | 1394 | چاپ جوهرافشان | 15 × 20 سانتی‌متر

آثار این مجموعه مربوط به سال ۲۰۱۴، یعنی زمانی هستند که او به‌دلیل تمدید نکردن ویزای دانشجویی‌اش در آمریکا بازداشت شده و سه سال بعد در حالی که وضعیت مهاجرتی‌اش همچنان نامشخص بود، تصمیم به ترک آمریکا گرفت و به لندن نقل‌مکان کرد. در این زمان، او یک نسخه کامل از پرونده مهاجرتی‌اش را که شامل ۳۱۲ صفحه مدارک بود، از وکیل خود گرفت و بدین ترتیب مجموعه‌ی «آپولیس» پایه‌ریزی شد.

این مجموعه‌ شامل تصاویری از سال‌هایی است که او در وضعیت برزخ و سردرگمی میان فرآیندهای پیچیده مهاجرتی قرار گرفت. فایض با استفاده از ویدئو، عکس و پرفورمنس آرت، روایتی خلق کرده است که هم عمیقاً شخصی محسوب می‌شود و هم به‌طور جهانی قابل‌تأمل است. «آپولیس» ترکیبی از دو وجه از یک روایت است؛ اول روایت رسمی و تکراری اسناد اداری و دوم تصاویری از زندگی روزمره که فایض در همان دوران ثبت کرده است. ترکیب این دو، داستانی چندلایه و پیچیده خلق کرده که بازتابی از تضاد میان فرآیندهای بی‌پایان اداری و لحظات روزمره زندگی کسی است که در انتظار تصمیمی بزرگ در میان انبوهی از اسناد گرفتار شده است.

با ترکیب این دو روایت شخصی و سازمانی، «آپولیس» نمایشی فراتر از تجربه‌ی فردی را ارائه می‌دهد و به مفاهیمی جهان‌شمول‌تر هم‌چون جابه‌جایی و مهاجرت، هویت و احساس تعلق در دنیای جهانی‌شده امروز می‌پردازد. 

اطلاعات تماس
شبکه های اجتماعی
بیوگرافی شرکت

ماگالری

تهران

نوع فعالیت

خرده فروش

خدمات/محصولات

صنایع دستی

دسته‌بندی محصولات