بازار کار در رشته معماری و عمران و آینده شغلی مهندسان این حوزه
رشته مهندسی معماری، در واقع تلفیقی است از دو زمینه ی هنر و ساختمان. این رشته مناسب افراد علاقمند به دو حوزه ساختمان و هنر می باشد. در سوی دیگر رشته مهندسی عمران بیشتر با تکیه بر فعالیت های اجرایی و طراحی سازه دارای نقشی تاثیر گذار در دنیای مهندسی است و مناسب افراد با علاقه های اجرایی می باشد.
در اغلب رشته های مهندسی، نظیر مهندسی برق، مکانیک و ... فارغ التحصیلان این رشته ها، به سادگی قادر به راه اندازی کسب و کار مستقل نمی باشند و میبایست در یک تیم بعضا چند صد نفره مشغول به کار شوند. در حالیکه در رشته معماری این امکان برای فارغ التحصیلان وجود خواهد داشت که با توجه به توانایی های طراحی و خلاقیتهای ذاتی و اکتسابی خود در ارائه طرح های منحصر به فرد، بتوانند به طور مستقل، به فعالیت خود ادامه دهند که البته این از نقاط قوت رشته معماری می باشد. بازار کار رشته معماری نیز بسیار گسترده است و بسیاری از شرکت های ساختمانی، آموزشکده های هنری-آموزشی و همچنین دفاتر طراحی، نیازمند استخدام مهندس معمار می باشند. در بازار کار رشته معماری، کمتر از سایر رشته های مهندسی آگهی های استخدام مهندس معمار توسط شرکت های بزرگ و دولتی به چشم می خورد، و اغلب آگهی های استخدامی مهندسی معمار مربوط به شرکت ها یا دفاتر معماری کوچک می باشند. هر یک از مهندسین معمار نیز، به راحتی قادرند خود یک دفتر معماری تاسیس نمایند که از نقاط برجسته این رشته می باشد.
بازار استخدام مهندس عمران در کشور های در حال توسعه بسیار داغ است. زیرا در این کشورها، فعالیت های عمرانی، ساخت سازه و ساختمان، راه ،سد و ... با سرعت زیاد در حال انجام است و این به معنای بازار کار مناسب رشته مهندسی عمران در این کشورهاست. رشته مهندسی عمران نیز دارای ویژگی های منحصر به فردی است. سرعت تغییرات در این رشته نسبت به سایر رشته ها نظیر کامپیوتر، بسیار کم است به نحوی که در چند دهه ی گذشته، در روشهای طراحی و ساخت ساختمان ها، تغییرات چشمگیری رخ نداده است. این مسئله خود به یک ویژگی برای مهندسین عمران تبدیل شده است. زیرا نیاز به بروز ماندن مهندسین عمران نسبت به سایر رشته ها بسیار کمتر است. علاوه بر آن، افراد فارغ التحصیل در رشته عمران از دانشگاه های ایران، معمولا قادر خواهند بود در سایر کشور ها به راحتی کار متناسب با رشته خود را بیابند. علاقمندان به رشته مهندسی عمران قادر به فعالیت در گرایش های گوناگونی خواهند بود که عبارت است از حوزه راه و راهسازی، آب و فاضلاب، سازه، سد، ژئوتکنیک، مهندسی ترافیک، مهندسی محیط زیست و ....