آشنایی با سیستم اتوماسیون ساختمان (BMS)
شاید اینروزها صحبتهای زیادی راجع به ساختمانهای هوشمند شنیده باشید. حتما پیش خود فکر می کنید که این سیستمها فقط در خانه های بسیار گران قیمت کار برد دارد. شاید در حال حاضر چنین باشد، ولی با توجه به افزایش بسیار عجیب و غریب قیمت مسکن در شهرهای بزرگ کشور و با توجه به کاهش قیمت تجهیزات الکترونیکی در جهان ...
توضیحات خدمت
به نام خدا
شاید اینروزها صحبتهای زیادی راجع به ساختمانهای هوشمند شنیده باشید. حتما پیش خود فکر می کنید که این سیستمها فقط در خانه های بسیار گران قیمت کار برد دارد. شاید در حال حاضر چنین باشد، ولی با توجه به افزایش بسیار عجیب و غریب قیمت مسکن در شهرهای بزرگ کشور و با توجه به کاهش قیمت تجهیزات الکترونیکی در جهان، به زودی این سیستمها در همه ساختمانهای نوساز نصب خواهد شد. حتما به خاطر دارید تا 20 سال پیش آیفون تصویری، آسانسور، ریموت برقی درب پارکینگ، چراغهای راه پله حساس به عبور و مرور نفرات و دوربین مداربسته را فقط در فیلمهای هالیوودی دیده بودیم. ولی هم اکنون این وسایل جزو استانداردهای هر آپارتمان جدید است و کمبود آنها باعث کاهش رغبت خریدار به انتخاب خانه می شود. اگرشما خود سازنده ساختمانهای مسکونی باشید اولین توصیه ی ما، جذب و بکارگیری مهندس معمار با تجربه است. اولین توصیه این مهندسین معمار نیز، استفاده از سیستم اتوماسیون ساختمان است که برای فروش بهتر منزل مسکونی نصب می گردد.
اما سیستم اتوماسیون ساختمان یا BMS چیست؟ در پاسخ باید گفت این سیستم بخشی از سیستم بزرگتر اینترنت اشیا است که به شما اجازه می دهد بدون حضور در خانه به کنترل تجهیزات برقی و تاسیساتی ساختمان بپردازید. شاید فکر کنید برای نصب این تاسیسات نیازمند استخدام مهندس برق هستید، ولی در واقع اینطور نیست و شما می توانید در منزل قدیمی خود نیز با کمترین تغییرات در سیم کشی ساختمان به نصب این تجهیزات اقدام نمایید.
همچنین، برای استفاده از سیستم اتوماسیون، نیازی به دانستن دانش کامپیوتر و نرم افزارهای پیچیده یا استخدام برنامه نویس نیز نخواهید داشت. بلکه استفاده از آن ها بسیار ساده است و با داشتن اطلاعات حداقل، میتوانید به راحتی از این سیستم ها استفاده نمایید. اما این تجهیزات چه کاری را انجام می دهند؟ در پاسخ باید گفت در حال حاضر، با سیستم مدیریت ساختمان کارهای زیر را می توان انجام داد:
- صرفه جویی در مصرف انرژی:
با این سیستم می توان روشنایی خانه را برحسب روشنایی محیط بیرون به صورت اتوماتیک کم یا زیاد نمود. مثلا در طول روز سیستم می تواند پرده ها را به صورت خودکار باز یا بسته نماید وروشنایی های الکتریکی را خاموش یا روشن نمود. می توان سیستم را به گونه ای تنظیم کرد که زمانیکه کسی در خانه یا اتاق حضور ندارد روشنایی کل خانه یا آن اتاق خالی خاموش گردد.
یا سیستم می تواند گرمایش و یا سرمایش خانه را در زمانی که شما در منزل نیستید کاهش دهد و قبل از رسیدن شما به منزل، دوباره دمای منزل را به حالت نرمال برگرداند و بدین ترتیب صرفه جویی بالایی در مصرف انرژی خانه انجام دهد.
- کاربرد دیگر سیستم در امنیت خانه است.
با کمک این سیستم شما می توانید از طریق اینترنت و تلفن همراه دوربینهای مدار بسته منزل را کنترل نمایید و از میزان امد و شد با خبر شده و سیستم در صورت برنامه ریزی در زمان سرقت می تواند با شما یا پلیس تماس گیرد.
- کاربرد دیگر سیستم در زمان خطر آتش سوزی ویا نشت گاز است.
با توجه به اینکه سنسورهای اعلام و اطفای حریق در بسیاری از مجتمعها به صورت اجباری بایستی نصب گردد، در صورت اتصال این سنسورها به سیستم اتوماسیون ساختمان در صورت بروز حریق و یا نشتی گاز سیستم به صورت خودکار با آتش نشانی تماس گرفته و اعلان خطر می نماید و یا پیغام خطر را در گوشی تلفن شما، هرجای دنیا که باشید نمایش می دهد.
در آینده نزدیک و با پیشرفت سریع اینترنت، این سیستم قادر خواهد بود تا با کلیه وسایل الکتریکی منزل نظیر جاروبرقی هوشمند و یخچالهای هوشمند و ماشین لباسشویی نیز تماس داشته باشد. مثلا می توانید موجودی یخچال خود را در خیابان مشاهده و نسبت به خرید کسریهای لازم برای منزل به صورت فیزیکی یا خرید از راه دور اقدام کنید. یا از طریق جارو برقی هوشمند هنگامیکه در منزل نیستید میتوانید خانه را تمیز و مرتب کنید و بسیاری کارهای دیگر که شاید الان برای ما در حد داستانهای خیالی باشد ولی قطعا تا ده سال آینده از حالت تخیل به بالفعل در خواهد آمد. بکارگیری چنین سیستم هایی در سازمان ها و ادارات نیز، می تواند در کاهش استخدام کارمند و کارکنان بخش خدمات تاثیر بسزایی گذارد. چرا که بسیاری از کارهای خدماتی شرکت های بزرگ را می توان با سیستم اتوماسیون، بصورت اتوماتیک انجام داد.
منبع:
https://vatanjob.com/introduction-on-building-automation-system