تغییر مسیر گوگل از تبلیغات به سوی هوش مصنوعی
همان طور که می دانید یکی از اصلی ترین منابع درآمد شرکت گوگل، تبلیغات است. تبلیغات از طریق موتور جستجوی گوگل، راهی پرسود برای کسب درآمد بوده است. اما ظاهرا مدیران این شرکت باید به دنبال راه کاری جایگزین باشند.
در حال حاضر نقش گوگل در حوزه تبلیغات اینترنتی، در حال کمرنگ شدن است. این فرآیند در ابتدا زمانی آغاز شد که کاربران اینترنت، سایت آمازون را به عنوان فضایی برای جستجوی محصولات به رسمیت شناختند.
تغییر مسیر گوگل از تبلیغات به سوی هوش مصنوعی
تحقیقات انجام شده در حوزه وب نشان می دهد که کابران در حال تغییر روند جستجوی خود هستند و بیشتر تمایل به کشف عمیق نتایج دارند تا صرفا جستجویی بی هدف.
به بیان ساده تر، بیشتر کاربران منابع اصلی مورد نظر خود را پیدا کرده اند و به همین دلیل وقت کمتری را برای جستجو در گوگل اختصاص می دهند.
دومین دلیل کمرنگ شدن نقش گوگل در تبلیغات حوزه وب، مربوط به زمانی است که فیسبوک facebook فعالیت خود را در این عرصه آغاز کرد و در میان فید کاربران، تبلیغات آنلاین را به نمایش گذاشت. فیسبوک توانست از این طریق به ترند اول صنعت تبلیغات اینترنتی تبدیل شود.
نقطه ضعف بزرگ گوگل این بود که شیوه کار خود را توسعه نداده و به تبلیغات از طریق موتور جستجو، اکتفا کرد.
از ابتدای سال 2017 گوگل، سرویس جدیدی را به مرورگر کروم Chrome اضافه کرد که قادر به مسدود کردن تبلیغات آنلاین بود.
البته این افزونه تنها تبلیغاتی را مسدود می کند که توسط انجمن Coalition for better ads به عنوان مزاحم شناخته می شوند.
به عبارت بهتر، تبلیغاتی که توسط خود گوگل منتشر شده اند، حذف نشده و با کیفیت بهتری به کاربر نمایش داده می شوند.
کارشناسان گوگل با ارائه این افزونه، نتیجه مهمی دریافت کردند. آنها متوجه شدند که کاربران تمایل دارند که تبلیغات اینترنتی به طور کامل حذف شوند و تلاش گوگل برای هر چه بهتر کردن تبلیغات نیز تاثیری بر نظر آنها ندارد.
درست است که از دست دادن درآمد تبلیغاتی، برای گوگل اصلا خوشایند نبود. اما فرصتی را فراهم کرد که این شرکت بزرگ مسیر خود را تغییر دهد و برای حفظ جایگاه برتر در دنیای تکنولوژی به فعالیت در حوزه هوش مصنوعی بپردازد.
مدیر عامل فعلی گوگل، ساندار پیچای در یک سخنرانی در سال 2018، مطالب جالبی را عنوان کرده که بیشتر به پیشگویی شباهت دارد:
قدم بزرگ بعدی در دنیای فناوری، تغییر ماهیت دستگاه ها است که به مرور زمان محو می شوند. با گذشت زمان، کامپیوترها صرف نظر از شکل ظاهری شان، به عنوان یک دستیار هوشمند در زندگی روزمره افراد به کار گرفته خواهند شد.
وی در ادامه افزود:
ما از دنیایی با تمرکز روی موبایل، به دنیایی می رسیم که بر روی هوش مصنوعی متمرکز شده است.
برای دستیابی به اخبار روز تکنولوژی می توانید به سایت ایده برتر مراجعه نمایید.
منبع: hackernoon
مطالب مرتبط:
قابلیت های جدید موتور جستجوی گوگل
معرفی بلندگوی هوشمند گوگل Google Home Hub
دستیار گوگل شما را از ورود افراد به داخل خانه با خبر می کند