سوله خرپایی برای دامداری
سوله سازی در ایران یکی از حرفه هایی است که برای سالیان زیاد رواج داشته و اکنون نیز با پیشرفت در متریال و ساختار های مواد اولیه مورد استفاده در صنعت، این سوله ها می باشند که در تنوع بسیار زیاد در صنایع مورد استفاده قرار گرفتند. سوله را در یک جمله می توان بدین صورت تعریف کرد که سازه هایی سنگین و سبک هستند که صورت شیب دار و قوس احداث می شوند، البته قبل از ساخت و برپایی اسکلت آن توسط مهندسان و محاسب ها نقشه سازه طراحی و تمام محاسبات آن نظیر میزان وزن قابل تحمل و بارهای مرده رد شونده از پایه ها انجام می شوند که بعد از آن نوبت به مراحل عملی ساخت سوله می رسد.
اما با همه این توضیحات قرار است در این مقاله از بیستون سازه به نوعی از سوله های سبک موجود در بازار بپردازیم که طرفداران زیادی در بین صنعتگران و تولیدی ها دارد. سوله های خرپایی که به دلیل آسانی و ساده گی در ساخت و علاوه بر آن مقاومت و استحکام زیاد آن که با سوله های تیرچه ورقی و آهنی برابری می کند، بسیار مورد استقبال حوزه صنعت کشور قرار می گیرد. از کاربرد های این نوع سوله ها می توان به بهره وری از آنها در ساخت انواع گلخانه ها، آشیانه هواپیما، خط تولید قطعات صنعتی، انواع سالن های پرورش قارچ، مرغداری و در آخر دامداری ها یا همان گاوداری که بخش بسیار حیاتی صنایع غذایی هر کشور را تشکیل می دهد.
در ادامه مقاله به کاربرد و ساخت سوله های خرپایی برای صنعت گاوداری را بررسی خواهیم کرد که اگر کمی با این حوزه آشنایی داشته باشید به سادگی متوجه خواهید شد که سوله هایی که اکثرا برای گاوداری ها احداث می شود از نوع سوله سبک و سازه هایی می باشند که زیاد پرهزینه نیستند و اسکلت آنها به صورت سوله های خرپایی ساخته شده است. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر در مورد سازه های گاوداری اطلاعات کسب کنیم.
سازه مناسب برای گاوداری
گاوداری ها همان طور که در مقدمه نیز به آن اشاره شد یکی از مهره های بسیار مهم و حیاتی در حوزه صنایع و مجموعه های غذایی کشور هستند که امروزه به دلیل اهمیت زیاد آنها در اقتصاد کشور ها توجه زیادی به آنها می شود. البته این نکته را قبل از هر چیزی باید گفت که گاوداری هایی که اکنون در صنعت غذایی مشغول به فعالیت هستند در دو دسته گوشتی و شیری موجود می باشند که همان طور که از نامش پیداست گاوداری های گوشتی معمولا به همراه کشتارگاه هایی همراه هستند و وظیفه تامین گوشت قسمتی از بازار مصرف را بر عهده دارند اما این مورد در مورد گاوداری های شیری متفاوت است و فعالیت این دسته از دامداری های صنعتی در حوزه تامین شیر و محصولات لبنی بسیاری از صنایع و بازار را بر عهده دارند که در نوع خودش یکی از قطب های صنعتی مهم کشور می باشد.
اما در مورد سازه و سوله هایی که برای احداث گاوداری ساخته می شود باید به این موارد اشاره کرد که گاوداری ها به دلیل شرایط خاص و تقریبا ارتباط مستقیمی که با بازار مصرف دارند باید تمام روتین های بهداشتی و قانون های مرتبط با آن را به صورت کامل و با کیفیت بالا رعایت نمایند. از این رو سازه های این دسته از صنایع باید با دقت بالا و رعایت تمام استاندارد های بهداشتی و فنی و مهندسی ساخته شوند. وجود دریچه هایی برای نصب دستگاه های تهویه در عین وجود پنجره برای انتقال هوای تازه به داخل سوله، برخورداری از سیستم های گرمایشی مناسب که بتواند در سردترین روزهای سال گرمای داخل سوله را تامین نماید، عایق بودن سوله و جلوگیری دیواره های آن از ورود هرگونه هوای سرد و گرم، استفاده از مواد شیمیایی در مصالح مورد استفاده سوله که از ورود جانداران و حشرات کوچک جلوگیری می کند، از جمله مواردی هستند که باید در ساخت سوله های گاوداری به آنها اهمیت داد.
داشتن فضای مناسب و بزرگ در عین تجهیز بودن یکی از فاکتورهای بسیار مهم در سنجش کیفیت گاوداری و سازه آنها می باشد که برای هر مالک و صاحب گاوداری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر تا کنون از فضای داخلی سوله های گاوداری بازدید کرده باشید می دانید که فضای داخلی سازه به بخش های جداگانه ای تقسیم بندی شده است که در هر یک از این بخش ها کارهای مختلفی انجام می گیرد و به عبارتی کاربری های متفاوتی با یکدیگر دارند. از جمله این تقسیم بندی ها می توان به بخش آخور، آغل و کشتارگاه و انبار اشاره نمود که می توان در گاوداری های گوشتی مشاهده کرد.