روش جدید مبارزه با موش ها چیست ؟
به گزارش گروه دانستنیهای خبرگزاری فارس، یک پروژه اروپایی روش جدیدی را مطرح کرده است: به جای اینکه منتظر شویم که موشها به اندازه کافی سم بخورند تا بمیرند، سیستم جدید اسپریها برای جوندگان، آنها را در معرض میزان مشخصی از سمی کشنده قرار میدهد.
موشها آسیبهای زیادی به محصولات کشاورزی، ساختمانها و زیرساختها میزنند که هر ساله باعث تلف شدن میلیاردها یورو میشود. علاوه بر این موشها ناقل بیماریهایی هستند که انسانها را تهدید میکنند.
به گزارش شبکه خبری یورونیوز، پرفسور «مایکل تیسدیل» همانند همه ساکنان انگلستان، با مشکل موشها روبروست.
مزرعه کوچک او مورد حمله جوندگانی قرار گرفته که به هر جایی سرک میکشند تا غذای حیوانات خانگی را بدزدند.
«مایکل تیسدیل»، پرفسور شیمی در دانشگاه استن گفت: مرغها در اینجا غذا میخورند، اما موشها هنگام شب بیرون میآیند، سوراخی حفر میکند یا از زیر در وارد میشوند و غذای مرغها را میخورند.
مایکل همانند دیگران، از قرصهای سمی استفاده میکند اما معمولا سمها اثربخش نیستند. به نظر میرسد موشها از بعضی سموم به عنوان غذای رایگان، لذت میبرند.
مایکل تیسدیل افزود: شبها اینجا محل جولان موش است حتی با وجود اینکه سم میگذاریم. موشها سمها را میخورند و به نظر میرسد که به این سموم مقاوم شدهاند؛ این مشکل اصلی ماست.
اگر سمهای رایج نمیتوانند موشها را از بین ببرند، پس چه باید کرد؟
یک پروژه اروپایی روش جدیدی را مطرح کرده است: به جای اینکه منتظر شویم که موشها به اندازه کافی سم بخورند تا بمیرند، سیستم جدید اسپریها برای جوندگان، آنها را در معرض میزان مشخصی از سمی کشنده قرار میدهد.
«آندرو اینگهام»، پژوهشکر انتقال دارو در دانشگاه استن گفت: این سیستم یکی از اولین سیستمهای تجاری اسپریهای موش است که با جذب سم از طریق پوست موشها، آنها را میکشد.
دانشمندان، سمی بر اساس فرمول ویتامین دی ساختهاند که برای حیوانات خانگی بی خطر و برای موشها کشنده است.
آزمایشها نشان میدهد که چطور سم بعد از پاشیدن شدن روی جوندگان به سرعت وارد خونشان میشود.
آندرو اینگهام افزود: ما تمام آزمایشها را روی نوعی غشای پوستی که همانند پوست موش صحرایی عمل میکند انجام دادهایم.
ما همه فرمولهای متفاوت را تست کردیم و بهترین شیوه انتقال ویتامین از طریق پوست موشها را انتخاب کردیم.
برای ارائه سم، محققان یک دستگاه الکترونیکی با استفاده از سنسورهای نوری ساختهاند که ماشه آزاد کردن اسپری را در لحظه مناسب فعال میکند.
«جوزف دیویس»، مهندس پزشکی در دانشگاه استن گفت: جوندگان وارد این دستگاه میشوند و هنگام عبور از این دام، اسپری روی آنها پاشیده میشود. یک سوراخ هم اینجا گذاشتهایم که برای فرمون که نوعی تحریک کننده است ایجاد شده تا جوندگان را به داخل شدن در این دستگاه تحریک کند.
سیستم، ورود موش به این قوطی را تشخیص میدهد. اگر حیوانی که وارد قوطی شده موش نباشد یا دو موش از دو طرف قوطی وارد شوند، سیستم فعال نمیشود.
جوزف دیویس افزود: یک ریز پردازنده در مدار این دستگاه تعبیه شده که این امکان را به دستگاه میدهد که سیگنال یا پیامی را به پست کنترل بفرستد و به مسوول کنترل کننده بگوید که بیایید و این قوطی را عوض کنید.
تلههای معمول با قرصهای سمی موشها را آرام آرام و بسیار دردناک همراه با خونریزی داخلی میکشد.
دستگاه جدید انسانیتر عمل میکند؛ موشها با این روش یک روز پس از اینکه در معرض سم قرار گرفتند از حمله قلبی میمیرند.
آندرو اینگهام افزود: سیستم دادن غذای سمی اینطوری است که حیوانات میتوانند انتخاب کنند که چه مقدار از غذای سمی را بخورند و اغلب آنها به اندازهای که برای کشتن شان کافی باشد، نمیخورند.
این سیستم بر اساس فرمول تزریق منفرد عمل میکند، یعنی مرگ هر موشی که در معرض اسپری قرار گیرد را تضمین میکند.
روش کاملا بی خطر و دوستدار محیط زیست استفاده از دستگاههای التراسونیک است که با تولید امواج فراصوت که گوش انسان قادر به شنیدن این اصوات نمیباشد سبب دور کردن موش از محل تغذیه ان میشود موش ها قادر به تحمل این صدای بلند هستند و فقط با این روش بی خطر میتوان آنها را از محل تغذیه و زندگیشان دور کرد
021-22130786
021-22130787
09107855904