گروه مهندسی کویر | تاسیسات آب و فاضلاب | پکیج تصفیه فاضلا...

تصفیه فاضلاب, مخزن ضربه گیر, پکیج تصفیه فاضلاب MBR

روشهای بیولوژیکی تصفیه فاضلاب

برای بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید

از جمله روش‌های موثر مورد استفاده در تصفیه فاضلاب به منظور کاهش بار آلودگی، فرآیندهای تصفیه بیولوژیکی می‌باشد. در طی فرآیندهای بیولوژیکی مواد قابل تجزیه مانند هیدروکربن‌ها، چربی‌ها، قندها و... بر اساس نوع سیستم و خصوصیات شیرابه توسط عوامل بیولوژیکی نظیر باکتری‌ها، قارچ‌ها و جلبک‌ها به جرم بیولوژیکی و محصولات نهایی مانند بخار، آب، دی اکسید کربن، متان و... تبدیل می‌شوند. در فرآیندهای بیولوژیکی به طور کلی در حدود 70 درصد از مواد آلی که از طریق روش‌هایی مثل COD اندازه گیری شده‌اند به  bio solid تبدیل می‌شوند.

روش‌های بیولوژیکی تصفیه فاضلاب به دو گروه اصلی هوازی و بی‌هوازی تقسیم می‌شوند. فرآیندهای بی‌هوازی عمدتا به عنوان پیش تصفیه برای کاهش بار آلودگی از جریانات دارای غلظت بالای آلودگی استفاده می‌شوند. اما خصوصیات میکروارگانیسم‌های موثر و فرآیندهای حاکم بر تصفیه بی‌هوازی امکان به استاندارد رسانیدن کیفیت پساب را فراهم نمی‌نمایند، لذا لازم است پساب ناشی از فرآیندهای بی‌هوازی به سیستم‌های تصفیه هوازی هدایت شده تا میکروارگانیسم‌های موثر در حضور اکسیژن، غلظت آلاینده‌های قابل تجزیه بیولوژیکی را تا حد مطلوب کاهش دهند.

فرآیندهای بیولوژیکی هوازی:

یک تصفیه هوازی باید بتواند بار آلودگی ذرات زیست تخریب پذیر آلی را کاهش دهد و همچنین از نیتروژن آمونیاکی، ازت گیری کند. فرآیندهای بیولوژیکی تصفیه بر مبنای بیومس رشد یافته به صورت معلق است. مانند لاگون‌های هوادهی، راکتورهای غیر پیوسته متوالی، فرآیند لجن فعال که به طور گسترده‌ مطالعه گردیده‌اند. سیستم‌های رشد به صورت متصل (نه به صورت معلق) اخیرا مورد توجه قرار گرفته اند: راکتور بیوفیلم بستر متحرک (MBBR) و بیوفیلترها. ترکیب تکنولوژی جداسازی غشایی و بیوراکتورهای هوازی، غالبا بیوراکتور غشایی نامیده می‌شود و اخیرا بر استفاده از آن برای تصفیه فاضلاب تمرکز شده است.

لاگون هوادهی |Aerated Lagoon system

لاگون هوادهي متشكل از يك بركه با ديواره خاكي و هوادهي مصنوعي، مجهز به هواده‌هاي شناور است. بعد از اين لاگون يك استخر ته نشيني يا بركه تثبيت اختياري قرار دارد كه به عنوان زلال ساز نهايي عمل مي‌كند. جامدات بيولوژيكي توليد شده در لاگون هوادهي بوسيله استخر ته نشيني يا بركه تثبيت جداسازي مي‌شوند. استخر ته‌نشيني معمولاً بتني و مجهز به چنگك‌هاي مكانيكي لجن است تا برداشت لجن به صورت مداوم باشد. اگر بركه تثبيت بكار برده شود، جامدات بيولوژيكي در كف ته نشين شده و تجزيه بي هوازي روي مي‌دهد. بركه بطور متناوب، معمولاً هر دو يا سه سال يكبار تخليه و مواد جامد هضم شده دفن بهداشتي مي‌شود. فرآیند لاگون هوادهي ذاتاً يك فرآیند لجن فعال بدون برگشت است كه معمولاً غلظت مواد جامد بيولوژيكي آن در حدود 200 تا mg/l 500 مي‌باشد. لاگون‌هاي هوادهي بطور وسيعي در تصفيه فاضلاب صنعتي بكار برده مي‌شدند زيرا بسيار كم هزينه‌تر از لجن فعال مي‌باشد. در عين حال به زمين بيشتري نياز دارند كه بايد مورد توجه قرار گيرد. غالباً، فرآیند تصفيه فاضلاب صنعتي در ابتدا سيستم بركه تثبيت است و با افزايش بارگذاري، هوادهي مصنوعي به آن اضافه مي‌شود تا بركه به لاگون‌هاي هوادهي تبديل شوند.

فرآیند لجن فعال:

فرآیند لجن‌فعال (Activated Sludge) یک تکنیک بیولوژیک برای تصفیه‌ فاضلاب است که در سال 1900 میلادی توسط دو نفر انگلیسی تکمیل گردید. این فرآیند تصفیه‌ فاضلاب شامل زندگی میکروارگانیسم‌ها همراه ماده‌ی آلی در یک محیط غنی از اکسیژن (هوازی) است. این فرآیند مشابه فرآیند بیولوژیکی است که در لایه‌های رویی خاک رخ می‌دهد و حاوی تعداد زیادی میکروارگانیسم است، با این تفاوت که میکروارگانیسم‌ها در فرآیند لجن‌فعال در یک محیط‌زیست مایع و کنترل شده نگه داری می‌شوند. مکانیسم اصلی فرآیند لجن‌فعال توسط واکنش بیولوژیکی زیر نشان داده شده است:

انرژی + H2O+CO2 + میکروارگانیسم → میکروارگانیسم + ماده‌ی آلی

آلاینده‌ها توسط میکروارگانیسم‌هایی حذف می‌شوند که بعدا در فاضلاب ته‌نشین و خارج می‌شوند.

فرآیند حذف آلاینده‌ها شامل مراحل زیر است:

استفاده میکروارگانیسم‌ها از مواد آلی پیچیده به عنوان منبع غذایی برای تولید میکروارگانیسم‌های بیشتر که نهایتا ته‌نشین و خارج می‌شوند، گاز انیدریدکربنیک که در جو پراکنده می‌گردد، آب که به همراه پساب خارج می‌شود، و انرژی که میکروارگانیسم‌ها برای ادامه زندگی خود مصرف می‌کنند. به عبارت ساده مواد آلی موجود در فاضلاب به میکروارگانیسم تبدیل شده و پس از ته‌نشینی از فاضلاب خارج می‌شوند.

فرآیندی که توسط آن میکروارگانیسم‌ها مواد آلی پیچیده را می‌شکنند فرآیندی مرکب است. فاضلاب دارای مواد آلی در حضور اکسیژن محلول و مدت زمان کافی با میکروارگانیسم‌ها مخلوط میشود و بدین ترتیب میکروارگانیسم‌ها قادر خواهند بود که مواد آلی پیچیده را بشکنند. در ابتدا یک نوع میکروارگانیسم خاص به یک بخشی از ماده‌ی آلی دارای ساختار پیچیده حمله می‌کند و میکروارگانیسم‌های دیگر به سایر بخشهای آن. میکروارگانیسم‌ها با جذب و هضم مواد آلی از اکسیژن محلول در فاضلاب نیز استفاده می‌کنند.

تشکیل لجن‌فعال:

جمعیت بیولوژیکی میکروارگانیسم‌ها در فرآیند لجن‌فعال نقش عمده‌ای دارند. این میکروارگانیسم‌ها برای شکستن مواد آلی نیاز به آنزیم‌های ویژه‌ای دارند تا بتوانند آنها را به میکروارگانیسم‌های بیشتر، CO2 و H2O تبدیل نماید به این دلیل در سیستم تصفیه‌ی فاضلاب میکروارگانیسم‌ها قبلا باید به محیط مایع خو گیرند تا بتوانند آنزیمهای لازم را ترشح کنند. در مرحله‌ بعد لخته‌سازی انجام می شود. به این صورت که میکروارگانیسم‌ها در حوضچه‌ هوادهی به هم برخورد می‌کنند و ذرات بزرگی بنام لخته تشکیل می شود. این لخته‌ها به سهولت ته نشین خواهند شد. همچنان که اختلاط این سلول‌ها در حوضچه‌ی هوادهی ادامه می‌یابد، با مواد معلق و کلوییدی نیز برخورد و اتصال پیدا می‌کنند. این اتصال سبب بزرگ شدن لخته می شود در نتیجه ته‌نشینی بهتر رخ می‌دهد.

عمل هوادهي در راکتورهاي لجن فعال با استفاده از هوادهي‌هاي مکانيکي يا ديفيوزري انجام مي گيرد.

انواع راکتورهاي لجن فعال:

راکتورهاي لجن فعال بر اساس نوع رژيم هيدروليکي به ۳ دسته تقسيم مي شوند:

  1. راکتورهاي لجن فعال با جريان ديناميکي
  2. راکتورهاي لجن فعال با جريان اختلاط کامل
  3. راکتورهاي لجن فعال با جريان ترکيبي

در راکتورهاي داراي جريان ديناميکي، فاضلاب پس از ورود به راکتور در جهت طولي هيچ اختلاطي نمي‌يابد و تنها در جهت عرضي اختلاط مي‌يابد و غلظت مواد آلي در طول راکتور متفاوت است. در راکتورهاي اختلاط کامل، فاضلاب پس از ورود به راکتور با تمام محتويات آن ترکيب شده و مخلوط نسبتاً همگني بدست مي‌آيد، بنابراين غلظت مواد آلي در جريان خروجي از راکتور مشابه غلظت مواد آلي موجود در داخل راکتور مي باشد.

اجزايسيستم:

فرآیند لجن فعال متداول شامل اجزاي زير مي‌باشد:

  1. حوض هوادهي
  2. حوض ته نشيني (اوليه و ثانويه)
  3. هوا ده
  4. خط جريان لجن برگشتي

فاضلاب ورودي به تصفيه‌خانه بعد از گذراندن مراحل اوليه تصفيه، بيشتر جامدات معلق و مقداري از BOD (اکسيژن مورد نياز بیولوژیکی) خود را از دست مي‌دهد. واحدهايي که معمولاً قبل از واحد لجن فعال قرار دارند شامل دانه‌گيري و ته نشين اوليه مي‌باشد. واحد ته نشيني اوليه قادر است 40%- 25 از BOD و 70%-50 از کل جامدات ورودی را حذف نماید.

بعد از گذراندن مراحل اوليه تصفيه، فاضلاب وارد حوض هوادهي لجن فعال مي‌گردد. مايع مخلوط حوض هوادهي شامل مخلوطي از ميکروارگانيزم‌هاي مختلف است. اکثر اين ميکروارگانيسم‌ها را باکتریهاي هتروتروفيک تشکيل مي‌دهد. با رساندن مواد غذايي و اکسيژن کافي به داخل حوض هوا دهي جمعيت اين باکتري‌ها در مايع مخلوط غالب مي‌گردد. باکتری‌ها از مواد آلي و ترکيبات مغذي موجود در فاضلاب براي رشد و تکثير استفاده مي‌کنند. بدين ترتيب غلظت مواد آلي موجود در فاضلاب کاسته شده و بر غلظت توده جرم سلولي فعال (زيست توده ميکروبي) افزوده مي گردد. در حقيقت آلودگي از شکل مواد غذايي آلي به شکل زيست توده ميکروبي تبديل مي گردد. بعد از حوض هوادهي، فاضلاب وارد حوض ته نشيني مي گردد و با ايجاد شرايط سکون مناسب توده سلولي به شکل لجن در حوض ته نشيني از پساب جدا مي گردد. پساب خروجي براي تصفيه بيشتر به واحدهاي بعدي انتقال مي‌يابد. مقداري از لجن ته نشين شده، براي حفظ غلظت مناسب از توده ميکروبي به داخل حوض هوادهي برگشت داده مي‌شود و باقيمانده آن حذف مي‌گردد. حذف لجن بر اساس ايجاد سن مناسب لجن در فرآیند انجام مي‌گيرد.

واکنش تبديل مواد آلي به جرم سلولي بصورت زير مي‌باشد.

COHNS + O2 + باکتری‌ها مواد مغذي CO 2 + NH 3 + C 5 H 7 O 2 N + سايرمحصولات

انواع فرآیندهاي لجن فعال:

مهمترين فرآیندهاي اصلاح شده لجن فعال شامل موارد زير مي باشد:

  1. فرآیند لجن فعال متعارف
  2. فرآیند لجن فعال از نوع هوادهي کاهشي
  3. فرآیند لجن فعال از نوع هوادهي با خوراند مرحله اي
  4. فرآیند لجن فعال از نوع اختلاط کامل
  5. فرآیند لجن فعال از نوع هوادهي اصلاح شده
  6. فرآیند لجن فعال از نوع هوادهي پر بار
  7. فرآیند لجن فعال از نوع هوا دهي گسترده
  8. فرآیند لجن فعال از نوع نيترات زايي تک مرحله اي
  9. فرآیند لجن فعال از نوع نيترات زايي در مرحله اي مجزا
  10. فرآیند لجن فعال از نوع شفت عميق
  11. فرآیند لجن فعال از نوع ناپيوسته متوالي منقطع
  12. فرآیند لجن فعال از نوع تثبيت تماسي
  13. فرآیند لجن فعال از نوع کراس
  14. فرآیند لجن فعال از نوع هوا دهي با اکسيژن خالص
  15. فرآیند لجن فعال از نوعIDEA
  16. فرآیند لجن فعال از نوع ABJ-ICEAS (SBR پیشرفته با ورودی پیوسته)
  17. فرآیند لجن فعال از نوع UNIFED

فرآیند راکتورهای ناپیوسته متوالی |   SBR:

تصفیه فاضلاب به روش راکتور متوالی منقطع (SBR) یک سیستم لجن فعال پر و خالی شونده برای تصفیه فاضلاب می‌باشد. در این سیستم تصفیه فاضلاب،‌ فاضلاب جهت تصفیه به یک راکتور منقطع واحد منتقل می‌گردد تا اجزای نامطلوب آن حذف گردد و سپس فاضلاب تخلیه می‌گردد. متعادل‌سازی، هوادهی و زلال‌سازی همگی می‌تواند با به کارگیری یک واحد راکتور منقطع حاصل شوند. جهت بهینه‌سازی عملکرد سیستم دو یا چند راکتور منقطع در توالی عملکردها تعبیه می‌گردد. سیستم‌های SBR به طور موفقیت‌آمیزی برای تصفیه فاضلاب‌های شهری و صنعتی به کار رفته‌اند. این روش‌ها در تصفیه فاضلاب‌های با جریان متناوب و یا جریان کم نقش منحصر به فردی دارند.

بر خلاف آنچه تصور می‌شود،‌ فرآیندهای منقطع پر و خالی نظیر SBR روشی نیست که در مقطع فعلی پیشرفت نموده باشد. بین سالهای ۱۹۱۴ الی ۱۹۲۰ سیستم‌های مختلف پر و خالی در حال کار بودند. علاقه‌مندی به سیستم‌های SBR در اواخر دهه ۱۹۵۰ و اوایل دهه ۱۹۶۰ مجدداً رونق گرفت که علت آن پیشرفت دستگاه‌ها و تکنولوژی‌های جدید بود. پیشرفت در تجهیزات هوادهی و سیستم‌های کنترل به سیستم SBR اجازه داد تا به طور موفقیت‌آمیزی با سیستم لجن فعال متعارف رقابت نماید.

سیستم تصفیه فاضلاب  SBR با سیستم لجن فعال متعارف اختلافی ندارد جز آنکه این سیستم به جای آنکه با فضا عمل نماید، با زمان عمل می‌نماید. تفاوت بین دو تکنولوژی در این است که سیستم  تصفیه فاضلاب SBR با یک کنترل توالی زمان، عملیات متعادل‌سازی، تصفیه بیولوژیکی و زلال‌سازی ثانویه را در یک حوضچه انجام می‌دهد. این مدل از راکتورها، عملاً زلال‌سازی اولیه را نیز در خود شامل می‌شوند.

در یک سیستم لجن فعال متعارف، فرآیندهای فوق هر یک بایستی در مخزنی جداگانه صورت پذیرند.

فرآیند تماس دهنده‌های بیولوژیکی چرخنده | RBC:

تماس دهنده زیستی چرخان (RBC) یک بیوراکتور رشد چسبیده است. RBC نخستین بار در سال 1960 در آلمان غربی مورد استفاده قرار گرفت. دیسک‌ها در فاضلاب غوطه‌ور شده و با سرعت 2 تا 6 دور بر دقیقه چرخش می‌کنند.

چرخش صفحه به صورت متناوب بیوفیلم را با مواد آلی فاضلاب و سپس با اتمسفر برای جذب اکسیژن تماس می دهد. اکسیژن را با استفاده از هواپخشانها نیز می‌توان تامین کرد.

رآکتور بیولوژیکی چرخان یک فرآیند بیوفیلمی  در تصفیه فاضلاب است که درآن مجموعه ای از دیسک‌های پلیمری بر روی یک محور با استفاده از یک موتور الکتریکی با دور پایین , دیسک‌ها را بصورت متناوب در هوا و فاضلاب به چرخش در می آورد و بدینوسیله هوادهی لازم انجام می گردد.

فرایندRBC  بدون برگشت لجن,  بهره برداری می شود , زیرا غشای تشکیل شده به طور مداوم در حال رشد است. عدم نیاز به برگشت , بهره‌برداری آسان تری را میسر می‌کند. استفاده از اجزا و مؤلفه‌های راهبری ساده, مصرف انرژی را تا حد ممکن پایین می آورد و نیاز به تعمیر و نگهداری را کاهش می‌دهد

فرآیند راکتورهای بیولوژیکی غشایی | MBR:

امروزه یکی از روش‌های پیشرفته تصفیه فاضلاب روش غشایی (MBR) است که در این روش جداسازی میکروب‌ها توسط غشا انجام می‌شود. با نصب این غشاها در درون رآکتور بیولوژیکی دیگر نیازی به بخشهای ته نشینی و فیلتراسیون نیست و همین غشاها وظیفه جداسازی فاضلاب تصفیه شده از لجن را انجام می‌دهند. استفاده از غشا باعث می شود در فضای کم، تصفیه فاضلاب با راندمان بالا انجام شود به طوری که کیفیت فاضلاب تصفیه شده از استانداردهای فاضلاب برای تخلیه  به آب‌های سطحی نیز  بهتر است.

در تصفیه فاضلاب، ممبرین بیورآکتور (MBR) فن‌آوری جدیدی محسوب می‌شود که ترکیبی از تصفیه‌ به‌روش لجن فعال سنتی و فن‌آوری نوین جداسازی توسط ممبرین می‌باشد. به‌علت خاصیت جداسازی قوی ممبرین، لجن فعال و مواد آلی با مولکول‌های بزرگ می‌توانند در مخزن MBR جمع‌آوری شوند و آب تمیز هم می‌تواند با عبور کردن از میان ممبرین تصفیه گردد. فرآیندهای مربوط به سیستم MBR ، بیورآکتور و فیلتراسیون آب می‌توانند به‌صورت هم‌زمان انجام شوند. مخزن برای لجن رسوب شده لازم نمی‌باشد. در این روش، غلظت لجن بسیار بیش‌تر از روش سنتی است. زمان اقامت فاضلاب در مخزن (HRT) و زمان اقامت لجن در مخزن (SRT) می‌تواند به‌صورت جداگانه کنترل شود. در روش MBR نه‌تنها فاضلاب معمولی بلکه بسیاری از فاضلاب‌های آلوده شده با مقادیر بسیار زیاد مواد آلی نیز می‌توانند تصفیه گردند. با استفاده از فن‌آوری MBR می‌توان به‌آسانی بسیاری از فاضلابها را تصفیه نمود.

به‌ علت خاصیت جداسازی ممبرین، عملکرد بیورآکتور توسط MBR ارتقاء زیادی پیدا کرده است. این روش در مقایسه با روش سنتی تصفیه فاضلاب، دارای مزیت‌هایی می‌باشد، مانند مؤثرتر واقع شدن عملکرد بیورآکتور، مقاومت خوب در برابر فشار و ضربه‌ی ناشی از فاضلاب خروجی، کیفیت بالای آب خروجی، اندازه‌ی کوچک تأسیسات مربوط به تصفیه فاضلاب، طول عمر زیاد لجن و نیز این‌که سیستم MBR می‌تواند توسط PLC به‌طور خودکار کنترل شود. به‌عبارت دیگر، به‌علت خاصیت جداسازی مربوط به ممبرین، آب خروجی دارای کیفیت خوبی بوده، آن‌چنان‌که می‌تواند بدون بروز هرگونه مشکلی، مورد استفاده مجدد قرار گیرد.

فرآیند تصفیه فاضلاب  MBR یک سیستم تصفیه فاضلاب یکپارچه است که از ترکیب فرآیند تصفیه بیولوژیکی (لجن فعال) با یک سیستم ممبرانی مستغرق تشکیل شده است. این فرآیند با ادغام واحدهای ته نشینی (زلال سازی)، هوادهی و فیلتراسیون در یک راکتور، جایگزین فرآیندهای تصفیه  فاضلاب متعارف (لجن فعال متعارف) شده و یک سیستم ساده و موثر را تشکیل می‌دهد که هزینه‌های سرمایه گذاری اولیه وهزینه‌های بهره‌برداری سیستم را کاهش می‌دهد. در این فرآیند با جایگزینی واحد ته نشینی ثقلی با سیستم جدا کننده ممبرانی، منافع زیادی از قبیل پایداری در بهره برداری، کاهش تولید لجن مازاد و کیفیت بسیار بالاتر پساب خروجی بدست می‌آید بنابراین این سیستم، فرآیند مناسبی است که می تواند در محدوده وسیعی برای سیستم‌های استفاده مجدد از پساب تصفیه شده در تصفیه فاضلاب‌های شهری و صنعتی بکارگرفته شود.

فرآیند راکتورهای بایو فیلم با بستر متحرک | MBBR:

در سیستم MBBR  از آکنه‌هایی (Packing) استفاده می‌شود که در مخزن هوادهی شناور می‌باشند. بیوفیلم یا لایه میکروبی، بر روی آکنه‌های غوطه ور رشد کرده و به این ترتیب توده بیولوژیکی شناور در محیط فاضلاب که نقش تجزیه کننده مواد آلی را به عهده دارند را افزایش می‌دهند. این روش جهت حذف BOD، COD و نیتروژن بسیار مطلوب است.

فرآیند تصفیه به روش لجن فعال با رشد چسبیده با بستر‌های ثابت |  IFAS:

این روش ترکیبی از دو فرآیند لجن فعال و فرآیند  MBBR است. به همین دلیل توأماً دارای مزایای روشهای بستر ثابت و لجن فعال می‌باشد.

با ترکیب لجن فعال با قابلیت انعطاف پذیری بسیار زیاد و بستر ثابت با مقاومت بالا در مقابل شوک بار آلی و بیولوژیکی می توان راندمان بسیار بالایی را برای این سیستم فراهم آورد.

در سیستم‌های IFAS زيست توده‌هاي معلق و متصل به صورت موثري همزمان بکار گرفته شده اند. سیستمهای IFAS مزاياي گسترده‌تري را نسبت به فرآیندهاي متداول لجن فعال(سيستم‌هاي داراي رشد معلق) دارا هستند. اين سيستم‌ها نسبت به شوک بارگذاري آلي و هيدروليکي مقاومت بيشتري را دارا هستند. از طرف ديگر فرآیندهاي لجن فعال انعطاف پذيري بالاتري دارند و قدرت تصفيه بيشتري را دارا مي‌باشند. تعبيه مدياهاي رشد چسبيده در درون حوضچه هوادهي لجن فعال در برگيرنده هر دوي اين مزايا مي‌باشد. با قرار گرفتن مديا در داخل حوضچه هوادهي لجن فعال زيست توده بيشتري تشکيل مي‌گردد بدون آنکه سبب افزايش بارگذاري جامدات به حوضچه ته نشيني گردد. اين سيستم‌ها سبب افزايش قدرت بارگذاري به واحدهاي لجن فعال شده بدون آنکه کوچکترين تغييري در حجم حوضچه ايجاد کنند. در واقع در اين سيستم‌ها زيست توده متصل به مديا سبب افزايش عملکرد تصفيه فاضلاب مي‌گردد. از طرفي با افزايش زيست توده مقاومت فرآیند در برابر شوکهاي بارگذاري آلي و هيدروليکي افزايش مي‌يابد.

فرآیندهای بیولوژیکی بی هوازی:

تصفیه بی هوازی مجموعه روشهایی است که در آن میکروارگانیزم‌ها در غیاب اکسیژن فعالیت می‌کنند. در حین تصفیه مواد آلی طی چند مرحله به بیوگازی که قسمت عمده آن متان و گاز کربونیک است تبدیل شده و همزمان در محیط تصفیه مقادیر کمی توده بیولوژیکی که در حقیقت باکتری‌های جدید هستند به وجود آمد.

فرآیند لایه لجن بی هوازی با جریان رو به بالا | UASB:

در چند سال اخير به دليل افزايش هزينه‌های تصفيه هوازی، افزايش اطلاعات درباره مکانيسم تصفيه بی هوازی، پيشرفت در سيستم‌های راکتور و توليد لجن کمتر، به کارگيری سيستم‌های بی هوازی در تصفيه فاضلابهای صنعتی بيشتر شده است.

علاوه‌بر اين، سيستم‌های بی هوازی برای انجام مرحله پيش تصفيه فاضلاب به منظور تخليه آن در تصفيه‌خانه‌های شهری يا صيقل دادن سيستم هوازی به طور قابل ملاحظه ای مفيدند.

UASB با سيستم تصفيه بی هوازی رو به بالا از بستر لجن، تکنولوژی خاصی در تصفيه فاضلاب سرعت بالا محسوب می شود که از بستر لجن گرانوله بی هوازی در يک راکتور آغاز می شود.‌هاضم UASB يکی از مؤثرترين و اقتصادی ترين روش‌های هضم بی هوازی فاضلاب است.

اين سيستم علاوه بر دارا بودن همه مزايای ساير سيستم‌های بی هوازی مانند توليد لجن کمتر، مصرف انرژی کم، توليد بيوگاز و غيره مزايای ديگری از قبيل حجم کم راکتور به علت متراکم بودن راه اندازی آسان ، هزينه بسيار کم در طول نگه داری بلند مدت، بیصدا بودن و کارکرد اصولی و رضايت بخش را نيز داراست.

برای دیدن ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه فرمائید:

اطلاعات تماس
بیوگرافی شرکت

گروه مهندسی کویر | تاسیسات آب و فاضلاب | پکیج تصفیه فاضلا...

تهران

نوع فعالیت

تولید کننده، وارد کننده، خدمات

خدمات/محصولات

تصفیه فاضلاب، مخزن ضربه گیر، پکیج تصفیه فاضلاب MBR، پکیج تصفیه آب RO، مدول MBR، کمپرسور هوای پیستونی، دیفیوزر هوادهی، میکرو مدل و ماکت، مخازن GRP، پکینگ مدیا معلق و ثابت، انواع آشغالگیر، پکیج تصفیه فاضلاب خاکستری، انواع بلوئر هوادهی، پکیج برگشت پساب، پکیج ایستگاه پمپاژ فاضلاب، پکیج تصفیه فاضلاب S.A.F

نوع مالکیت:

شرکت با مسئولیت محدود

دسته‌بندی محصولات و خدمات