تسلا در حال راه اندازی بزرگترین سیستم ذخیره سازی انرژی
شرکت فناوری تسلا اعلام کرده است که بعد از یک پروسه 3 ماهه، مراحل نصب بزرگترین باتری ذخیرهساز دنیا را به اتمام میرساند. این ذخیرهساز از نوع لیتیوم – یون هستند و مشخصات آنها 20 Mw/ 80 MWH( مگاوات ) خواهد بود. این پاور پک در ایستگاه تبدیلی شبکه توزیع برق ادیسون در میرا لوما، جنوب کالیفرنیا نصب میشود.
جهت اطلاع پاور پک مجموعهای عظیم از باتریهاست که تسلا توانایی ساخت آنها را با مشخصاتی که مشتری میخواهد دارد. فرض کنید مجموعهای از باتریهای خودروی Mode S این شرکت به هم متصل شدهاند و در نهایت توسط کابلها به شبکه الکتریکی ختم میشوند. یا اینکه نمونهای بسیار بزرگ از پاور والهای این شرکت. ( پاور وال در واقع همان پاور بانک است اما در ابعاد بزرگتر و برای استفاده در خانهها ).
دلیل اصلی این طرح، از دست رفتن مقدار زیادی انرژی در منطقه لس آنجلس بود که به علت از کار افتادن پتروشیمی جنوب کالیفرنیا و همچنین پالایشگاه گاز آلیسو کنیون بود. این دو تاسیسات به علت خطرناک بودن ذخیره و استفاده، بعد از حادثه نشت گاز در سال گذشته تعطیل شدند. این تعطیلیها تقاضای انرژی و برق را بالا میبرد و این پروژه تسلا برای پاسخ به این نیاز و جلوگیری از خاموشیهای احتمالی کمک خواهد کرد.
این ذخیره سازهای تسلا در زمان کم باری انرژی را در خود ذخیره میکنند و در پیک مصرف به شبکه توزیع منتقل میشوند تا بار مضاعف را از روی ژنراتورهای این نیروگاه بردارند. به گفته تسلا این باتریها در صورت شارژ کامل میتوانند 2500 خانه را یک روز کامل برق رسانی کنند. همچنین میگویند که این راه حل بسیار مناسبی برای آینده شبکههای توزیع برق خواهد بود.
خودروها هم در این مساله دو نقش را ایفا میکنند. اول اینکه میتوانند نمونهای کوچک از این ذخیرهسازهای بزرگ باشند، که در حقیقت نیسان و هوندا در حال حاضر روی این مساله هم در حال کار هستند. از طرفی دیگر به همان اندازه که خودروهای الکتریکی فروخته میشوند، تقاضای انرژی الکتریکی نیز بالا میرود. پس باید از همین حالا به فکر ایجاد تاسیسات لازم در شبکه های توزیع برق بود.