لايه محافظ پلاسمايي زمين در مقابل توفانهاي خورشيدي
دانشمندان موفق به کشف پلوم پلاسمايي ناشناختهاي شدند که از زمين در مقابل توفانهاي خورشيدي محافظت ميکند.
ميدان مغناطيسي زمين يا مغناطوسفر، از هسته اين سياره تا فضاي بيرون گسترش يافته و در آنجا در مقابل باد خورشيدي، که جرياني از ذرات باردار گسيلشده از جانب خورشيد است، صفآرايي ميکند.
مغناطوسفر بيشتر به عنوان سپري براي حفاظت از زمين در مقابل فعاليت خورشيدي پرانرژي عمل ميکند؛ با اين حال، زماني که اين ميدان در تماس با ميدان مغناطيسي خورشيد (فرآيندي به نام اتصال مجدد مغناطيسي) قرار ميگيرد، جريانهاي الکتريکي قدرتمند خورشيد به درون جو زمين جاري ميشوند و توفانهاي ژئومغناطيسي و پديدههاي آب و هوايي فضايي ايجاد ميکنند که بر سامانههاي با ارتفاع بالا و همچنين فضانوردان حاضر در ايستگاه فضايي بينالمللي تاثير ميگذارند.
هماکنون تيمي از دانشمندان ناسا و دانشگاه امآيتي، فرآيندي را در مغناطوسفر زمين شناسايي کردهاند که اثر حفاظتي آن را تقويت کرده و انرژي خورشيدي ورودي را پس ميزند. با ترکيب مشاهدات زميني و فضايي، تيم تحقيقاتي تودهاي از ذرات پلاسماي کمانرژي را مشاهده کرده که اساسا در طول خطوط ميدان مغناطيسي زمين قرار دارد. اين خطوط از جو پايينتر زمين تا هزاران کيلومتري بالاي سطح آن، جايي که ميدان مغناطيسي زمين به ميدان مغناطيسي خورشيد متصل ميشود، جاري ميشوند.
در اين ناحيه که دانشمندان آن را "نقطه ادغام" مينامند، حضور پلاسماي سرد و متراکم فرآيند اتصال مجدد مغناطيسي را کند کرده و اثرات خورشيد روي زمين را آهسته ميکند.